Sette opp Google & YouTube-kanalen

Google & YouTube-kanalen synkroniserer automatisk produkter og relevant informasjon om Shopify-butikken din med Google Merchant Center. Deretter kan du oppdatere Google-produkt-feeden direkte fra Shopify. For berettigede butikker som selger i USA kan produkter som synkroniseres til Google Merchant Center gjennom Google & YouTube-kanalen vises i søkeoppføringer i Google Shopping-fanen gratis.

Koble til Google & YouTube-kanalen for å synkronisere produkter

Du kan installere Google & YouTube-kanalen fra Shopify App Store. Finn ut hvordan du installerer en app.

Etter at du har installert Google & YouTube-kanalen, må du koble sammen Google-kontoen og Google Merchant Center-kontoen din for å kunne synkronisere Shopify-produktene med Google.

Butikken din må oppfylle noen krav for at Google & YouTube-kanalen skal fungere. Se gjennom kravene for å finne ut om du må gjøre noen endringer i nettbutikken eller fraktinnstillingene.

Trinn:

1. Klikk på Koble til Google kontoog velg en Google konto eller Opprett en ny en. Du må gi Shopify tilgang til Google kontoinformasjon.
  2. Gå gjennom oppsettkravene for nettbutikken, og foreta de eventuelle nødvendige endringer.
  3. Velg eller opprett en Merchant Center-konto:

1. Velg en forhandlerkonto fra rullegardinlisten. De oppførte Merchant Center-ID-ene er ID-ene som er knyttet til Google-kontoen der Google-kontoen er administrator.
    2. Hvis du ikke har en Merchant Center-konto klikker du på Opprett ny, og opprett deretter en konto fra Google Merchant Center.
  4. Du må bekrefte deg selv om Merchant Center-kontoeier.

1. Oppgi telefonnummeret ditt i seksjonen Bekreft at det er deg, velg landet ditt fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på Få kode for å motta bekreftelseskoden.
    2. Skriv inn den sekssifrede koden du mottar som en tekstmelding til telefonen din i dialogboksen Bekreft at det er deg.
    3. Klikk på Bekreft.
  5. Klikk på Velg ved siden av Målmarked for å sette opp hvor du ønsker å selge produkter, og velg så et målmarked og språk. Butikkens valutainnstillinger bestemmer hvilke land og regioner som er tilgjengelig for målretting. De tilgjengelige språkene er basert på de som støttes av Google, og er avhengig av målmarkedet ditt.

6. Valgfritt: Hvis du konfigurerer betalt markedsføring på Google klikker du på Velg ved siden av Fraktinnstillinger, og deretter på rullegardinmenyen for å velge automatisk eller manuell konfigurering av fraktpriser:

1. Velg Importer fraktinnstillinger automatisk for å synkronisere fraktprisene dine fra Shopify, og klikk så Lagre. Finn ut mer om synkronisering av fraktpriser med Google Merchant Center.
    2. Velg Sett opp fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center for å sette opp fraktprisene dine i Google Merchant Center, og klikk så Lagre.
  7. Valgfritt: Angi preferanser for produkttittel og beskrivelse for produkter som synkroniseres med Google. Finn ut mer om optimalisering av produkttitler og beskrivelser for Google Shopping.

Når du har fullført konfigurasjonen vil produkter som er tilgjengelig for nettbutikken automatisk begynne å synkronisere med Google. For kvalifiserte butikker vil produkter som synkroniseres til Google Merchant Center gjennom Google & YouTube-kanalen vises gratis på relevante Google-flater.

Finn ut mer om synkronisering av Shopify-produkter med Google.

Fra oversiktssiden i Google-salgskanalen kan du se produktoppføringene og markedsføringsinformasjonen din:

• Produktoppføringer: alle produkter du har synkronisert til Google Merchant Center. Godkjente produkter kan være kvalifisert for visning på tvers av ulike Google-flater som Shopping-fanen, Google Søk, Google Images, Google Maps og Google Lens. Finn ut mer om oppføring av produkter gratis på Google.
  • Markedsføring: Gå til Google Merchant Center-kontoen, der du kan opprette Performance Max-kampanjer. Finn ut mer om Google Performance Max.

Få hjelp med Google-produkter

Kontakt Google for å få hjelp med følgende emner:

• Din Google Merchant Center-konto
  • Google Ads
  • Kjøp på Google
  • Google Local Inventory
  • Google Analytics
  • Andre Google-emner som ikke støttes av Shopify

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å laste ned Google & YouTube-kanalen eller konfigurere produkter.