Kjøp på Google

Med Kjøp på Google kan kundene kjøpe produktene dine og betale direkte på Google.

Før du bruker Kjøp på Google må du konfigurere Google & YouTube-kanalen i Shopify-administrator, og aktivere Shopify Payments i betalingsinnstillingene.

Når det gjøres et kjøp med Kjøp på Google behandles betalingen med Shopify Payments, og bestillingen vises i seksjonen Bestillinger i Shopify-administrator innen 30 minutter. Du kan administrere Kjøp på Google-bestillinger, returer og betalinger i Shopify-administrator. Hvis du vil ha mer informasjon om oppfyllelse av bestillinger i Shopify-administrator, kan du se Håndtere bestillinger.

Butikkkrav

For å bruke Kjøp på Google må du sikre at nettbutikken oppfyller Google Merchant Center-kravene:

Konfigurere Kjøp på Google

For fullstendige konfigureringsinstruksjoner kan du se Konfigurere Kjøp på Google for YouTube i Google Merchant Center-hjelp.

Forhandlerstandarder og selgervurderinger

For å bruke Kjøp på Google i Google & YouTube-kanalen må Shopify-butikken din opprettholde gode forhandlerstandarder, og oppnå en høy Google-selgervurdering.

Se Om forhandlerstandarder og selgervurderinger i Google Merchant Center-hjelp.

Poengkort for Shopping-opplevelsen

Poengkortprogrammet for Shopping-opplevelsen belønner bedrifter som gir en utmerket kundeopplevelse. Ved å oppfylle bestemte kriterier for kundeopplevelse kan du få:

• Merket «Butikk med topp kvalitet», som vises på oppføringene dine og kan øke kundenes tillit til å handle fra butikken din
  • Fremtredende plassering på Shopping-fanen

Finn ut mer om poengkortet for Shopping-opplevelsen og poengkortprogrammet for Shopping-opplevelsen i Google Merchant Center-hjelp.

Administrere rabatter

Rabatter kalles kampanjer i Google Merchant Center.

Finn ut mer om å opprette og administrere kampanjer i Google-salgskanalen i Google Merchant Center-hjelp.

Du kan administrere hvilke rabatter som er tilgjengelig for Google-salgskanalen i Shopify-administrator.

Du kan også administrere kampanjer i Google Merchant Center. Finn ut hvordan du redigerer en kampanje eller endrer kampanjestatus på hjelpesidene for Google Merchant Center.

Håndtere oppfyllelser

Kansellering av oppfyllelser på en bestilling som ble lagt inn av en kunde som bruker Kjøp på Google kan forårsake feil i Google Merchant Center.

For å endre leveringsopplysninger for en bestilling som er lagt inn med Kjøp på Google må du redigere sporingsinformasjonen i bestillingen.

Hvis du har behov for å kansellere en oppfyllelse på grunn av en feil vare må du kansellere bestillingen. Når du har kansellert en bestilling må du kontakte kunden og opprette et bestillingsutkast, eller be kunden legge inn en ny bestilling.

Finn ut mer om å oppfylle bestillinger.

Administrere returer

Hvis en kunde ønsker å returnere en vare de har kjøpt med Kjøp på Google, må de følge Googles prosess for å returnere en bestilling. Google tillater to ulike returvindualternativer: 30 dager eller ett år. Alternativet som gjelder din bedrift avgjøres av returvinduet du velger under konfigurasjonen. Hvis du angir returvinduverdien til 30 dager eller mindre, gir Googles returprosess kunden 30 dager på å returnere en vare. Hvis du angir returverdien til mer enn 30 dager, kan kunden returnere bestillingen i ett år.

Når kunden tar initiativ til en retur hos Google, sendes en e-post med en returforespørsel til deg. Når du mottar returforespørselen, kan du svare direkte på forespørselen ved å svare på e-posten, og sende en fraktetikett til kunden. Fra Shopify-administrator gjennomfører du returen, og velger deretter et av følgende alternativer i seksjonen Velg fraktalternativ:

• Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett til kunden. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis den primære lokalisasjonen og kundens leveringsadresse begge ligger i USA.
  • Velg Last opp returetikett for å laste opp en eksisterende returfraktetikett til kunden. På siden Legg til returetikett laster du opp en PDF- eller JPEG-fil med fraktetiketten. Du kan angi sporingsnummer og transportør hvis du har denne informasjonen.
  • Hvis du vil opprette en retur uten returfraktinformasjon, velger du Ingen returfrakt.

Når du har mottatt kundens returnerte bestilling kan du fullføre returen og tilbakeføre bestillingen til lager fra Shopify-administrator. Google & YouTube-kanalen synkroniseres når du fullfører en retur.

Utstede refusjoner

Du kan bare behandle fullstendige refusjoner for bestillinger som er lagt inn med Kjøp på Google. Delvise refusjoner støttes ikke for bestillinger som er lagt inn med Kjøp på Google.

Hvis du tilbyr en refusjon uten en retur må du refundere bestillingen fra Shopify-administrator. Google & YouTube-kanalen synkroniseres når du fullfører en retur.

Google tilbyr Google-garantidekning på alle bestillinger som legges inn gjennom Kjøp på Google. Hvis en bestilling har problemer, som at den ikke ankommer, er feil, ankommer i dårlig stand, eller ikke refunderes etter en retur, vil Google refundere bestillingen. For å finne ut mer, kan du se Google-garanti.

Kundeinformasjon

Du kan bare bruke kundeopplysninger du innhenter fra kjøp med Kjøp på Google til e-postmarkedsføring, og ikke til målrettede markedsføringsformål.

Hvis du vil ha mer informasjon om brukernes personopplysninger, kan du se forhandlervilkår for Kjøp på Google.