Bestillingsadministrasjon med Kjøp på Google

Når en bestilling legges inn gjennom Kjøp på Google synkroniseres bestillingen til Bestillinger-seksjonen i Shopify-administrator. Det kan ta opptil 30 minutter før bestillinger synkroniseres til Shopify. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppfyller bestillinger i Shopify-administrator, kan du se Administrere bestillinger.

Administrere rabatter

Rabatter som er opprettet i Shopify-administrator synkroniseres til Google-annonser, gratisoppføringer og Kjøp på Google. Automatiske rabattkoder og rabattkoder med prosenter eller faste beløp synkroniseres til Google. Kjøp X få Y-rabatter synkroniseres ikke til Google. Hvis du vil tilby Kjøp X få Y-rabatter, må du konfigurere dem i Google Merchant Center.

Hvis du vil fjerne synkroniserte rabatter fra Google, kan du avslutte en kampanje i Google Merchant Center. Finn ut hvordan du Redigerer en kampanje eller endrer kampanjestatus i Google Merchant Center-hjelp.

Håndtere oppfyllelser

Kansellering av oppfyllelser på en bestilling som ble lagt inn av en kunde som bruker Kjøp på Google kan forårsake feil i Google Merchant Center.

Hvis du må endre fraktinformasjonen for en bestilling som er lagt inn med Kjøp på Google, må du redigere sporingsinformasjonen i bestillingen.

Hvis du må kansellere en oppfyllelse på grunn av feil vare, bør du kansellere bestillingen. Når du kansellerer en bestilling, kontakter du kunden og oppretter et bestillingsutkast eller ber kunden om å legge inn en ny bestilling.

Finn ut mer om å oppfylle bestillinger.

Administrere returer

Hvis en kunde ønsker å returnere en vare de kjøpte med Kjøp på Google, må de følge Googles prosess for å returnere en bestilling. Google gir mulighet for to ulike alternativer for returvindu: 30 dager eller 1 år. Alternativet som gjelder for bedriften din bestemmes av returvinduet du velger i konfigurasjonen. Hvis du angir verdien for returvinduet til 30 dager eller mindre, tillater Googles returprosess at kunden kan returnere en vare innenfor de 30 dagene. Hvis du angir returvinduet til mer enn 30 dager, kan kunden returnere bestillingen i et år.

Når kunden tar initiativ til en retur hos Google, sendes en e-post med en returforespørsel til deg. Når du mottar returforespørselen, kan du svare direkte på forespørselen ved å svare på e-posten, og sende en fraktetikett til kunden. Fra Shopify-administrator gjennomfører du returen, og velger deretter et av følgende alternativer i seksjonen Velg fraktalternativ:

• Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett for kunden. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis både primærlokalisasjonen din og kundens leveringsadresse er i USA.
  • Velg Last opp returetikett for å laste opp en eksisterende returfraktetikett til kunden. På siden Legg til returetikett laster du opp en PDF- eller JPEG-fil med fraktetiketten. Du kan angi sporingsnummer og transportør hvis du har denne informasjonen.
  • Hvis du vil opprette en retur uten returfraktinformasjon, velger du Ingen returfrakt.

Når du har mottatt kundens returnerte bestilling kan du fullføre returen og tilbakeføre bestillingen til lager fra Shopify-administrator. Google-kanalen synkroniseres når du fullfører en retur.

Utstede refusjoner

Du kan bare behandle fullstendige refusjoner for bestillinger som er lagt inn med Kjøp på Google. Delvise refusjoner støttes ikke for bestillinger som legges inn med Kjøp på Google.

Hvis du tilbyr en refusjon uten retur, kan du refundere bestillingen fra Shopify-administrator. Google-kanalen synkroniseres når du fullfører en refusjon.

Google tilbyr Google-garantidekning på alle bestillinger som legges inn gjennom Kjøp på Google. Hvis en bestilling har problemer, som at den ikke ankommer, er feil, ankommer i dårlig stand, eller ikke refunderes etter en retur, vil Google refundere bestillingen. For å finne ut mer, kan du se Google-garanti.

Kundeinformasjon

Kundeinformasjon som du innhenter gjennom kjøp med Kjøp på Google er bare berettiget for e-postmarkedsføring, og ikke for målrettede markedsføringsformål.

Hvis du vil ha mer informasjon om brukernes personopplysninger, kan du se forhandlervilkår for Kjøp på Google.