Konfigurer Kjøp på Google

Kjøp på Google lar kunder kjøpe produktene dine direkte på Google mens de bruker Google Søk, Google Shopping og Google Assistant. Når du har satt opp Kjøp på Google kan kunder kjøpe produktene dine direkte på Google. Når et kjøp gjøres med Kjøp på Google blir betalingen behandlet med Shopify Payments, og bestillingen vises innen 30 minutter i Bestillinger-seksjonen i Shopify-administrator. Før du bruker Kjøp på Google må du sette opp Google-kanalen i Shopify-administrator og aktivere Shopify Payments i Betaling-innstillingene.

Krav til butikken

For å bruke Kjøp på Google må du sikre at nettbutikken din oppfyller Google Merchant Center-kravene:

• Du må bruke Shopify Payments.
  • Du må oppfylle kvalifikasjonskravene for Google-kanalen.
  • Butikken din må være lokalisert i USA.
  • Butikken din må innfri bestillinger fra USA (dette ekskluderer Alaska, Hawaii og ikke-statlige territorier som Puerto Rico og Guam).
  • Butikken din må alltid ha minst ett produkt tilgjengelig i Google-salgskanalen. For å finne ut mer, se Gjør produkter tilgjengelige for Google-kanalen.
  • Transporttid må være angitt for alle produkter og fraktsoner. Hvis du bruker en tredjepartsapp til å behandle frakt angis transporttiden automatisk til 14 til 21 virkedager.
  • Skatteinkludert prissetting må ikke være aktivt i butikken din.
  • Automatiske rabatter må ikke være aktive for produkter du vil selge med Kjøp på Google.
  • Rabattkoder kan ikke brukes for produkter du vil selge med Kjøp på Google.

Legg til Kjøp på Google i Google-kanalen

Før du kan bruke Kjøp på Google må du sørge for at du setter opp Google-kanalen i Shopify-administrator. For å bruke Kjøp på Google må butikken din ha Shopify Payments aktivert.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Google fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Kom i gang i Kjøp på Google-seksjonen.

5. I seksjonen Kjenn til Googles retningslinjer før du starter kan du gå gjennom Googles retningslinjer og klikke på Jeg forstår.

6. I seksjonen Aktiver Shopify Payments kontrollerer du at Shopify Payments er aktivert:

7. I seksjonen Koble til en Google Merchant Center-konto velger du Google Merchant Center-kontoen du vil koble til, og klikker på Koble til.

8. I seksjonen Konfigurer innstillingene for produkt-feeden din konfigurerer du Målmarked, Fraktinnstillinger og Returvindu:

1. For å velge målmarked klikker du Velg i seksjonen Målmarked.
    2. I vinduet Velg et målmarked velger du USA som målland og språk.
    3. Klikk på Lagre.
    4. For å angi fraktinnstillinger klikker du Velg i seksjonen Fraktinnstillinger.
    5. I dialogboksen Konfigurer fraktinnstillinger velger du enten Konfigurer fraktinnstillinger manuelt eller Importer fraktinnstillinger automatisk.
    6. Klikk på Lagre.
    7. Valgfritt: Hvis du velger Konfigurer fraktinnstillinger manuelt, må du angi behandlingstiden din i Google Merchant Center. Kontroller at Betal på Google (Kjøp på Google)] er valgt. For mer informasjon om konfigurering av innstillinger i Google Merchant Center, kan du se Google Merchant Center-hjelp.
    8. For å angi returvindu klikker du Velg i seksjonen Returvindu.
    9. I vinduet Angi et returvindu angir du antall dager en kunde har på å gjennomføre en retur, eller velger Livstidsgaranti.
    10. Klikk på Lagre.
  1. I seksjonen Oppgi en e-post for kundeservice angir du e-postadressen til kundeservice, og klikker på Lagre. Når du har angitt e-postadressen til kundeservice, bruker Google denne e-postadressen til å sende en e-postbekreftelse. Du må klikke på bekreftelseskoblingen i e-posten og bekrefte e-postadressen din.

2. I seksjonen Vilkår og betingelser må du gå gjennom Googles vilkår for bruk av Kjøp på Google, og klikke på Jeg har lest og godtar vilkårene.

Etter aktiveringen går Google gjennom kontoen og produktene dine før du godkjennes for bruk av Kjøp på Google. Under godkjenningsprosessen kan det ta 24 til 72 timer før kontoen din endres fra Ventende til Aktiv.

Midlertidig stans eller fjern Kjøp på Google

Du kan stanse Kjøp på Google-funksjonen midlertidig eller fjerne den fra Google-kanalen. Hvis du stanser Kjøp på Google midlertidig i Google-kanalen, lagres innstillingene. Hvis du kansellerer deltakelsen din i Kjøp på Google, slettes innstillingene.

Sett Kjøp på Google på pause

Hvis Kjøp på Google settes på pause lagres innstillingene inntil du fortsetter bruken av Kjøp på Google.

Steg:

1. Klikk på Oversikt fra Google-salgskanalen.

2. Klikk Pause i seksjonen Kjøp på Google.

3. Klikk Pause i den nye dialogboksen Sett Kjøp på Google på pause?

Fjern Kjøp på Google

Hvis du deaktiverer Kjøp på Google lagres ikke innstillingene. Når du ønsker å aktivere Kjøp på Google igjen må du gjennomføre trinnene i Kjøp på Google-konfigurasjonen på nytt.

Steg:

1. Klikk på Oversikt fra Google-salgskanalen.

2. Klikk Deaktiver i seksjonen Kjøp på Google.

3. Klikk Deaktiver i den nye dialogboksen Deaktiver Kjøp på Google.