Administrer Google Smart Shopping-kampanjen din

Google Smart Shopping bruker maskinlæring til å opprette annonser for bedriften din ved å bruke feeder sendt inn fra Google Merchant Center. Smart Shopping-kampanjer bruker innsikt fra Google og butikken din til å nå nye kjøpere og videreselge til eksisterende brukere som allerede har samhandlet med nettbutikken din.

Kampanjesporing

Google Smart Shopping hjelper deg å gå gjennom effekten av markedsføringskampanjene dine ved å la deg spore bestemte handlinger som kundene dine tar. Når du oppretter en kampanje, legges noen konverteringshandlinger automatisk til i Google Advertising-kontoen din.

Du kan gå gjennom effekten av Google Smart Shopping-kampanjen fra siden Markedsføring > Automasjoner i Shopify. Du kan gå gjennom følgende informasjon:

• Totalt antall salg – antall salg fra Google Shopping-kampanjen
  • Totalt antall visninger – totalt antall ganger en Google Shopping-annonse vises på Google
  • Totalt antall klikk – totalt antall klikk annonsen får
  • Totalt antall bestillinger – totalt antall bestillinger fra Google Shopping-kampanjen
  • Kostnad per klikk – det gjennomsnittlige beløpet som betales for ett enkelt klikk på annonsen
  • Kostnad per anskaffelse – totalkostnaden for annonser delt på totalt antall bestillinger

Du kan også beregne avkastningen på annonsekostnadene manuelt (ROAS) ved å dele totalomsetningen fra annonsekampanjen med totale annonseutgifter. Hvis ROAS er høyere enn null, viser annonsekampanjen positive resultater.

Alle hendelser er tilgjengelige for gjennomgang i Google Ads-kontoen din.

Steg

1. Fra Google Ads-kontoen klikker du på Verktøy.

2. Klikk på Måling > Konverteringer.

3. Klikk på hendelsen.

4. Klikk på Rediger innstillinger > Inkluder i «Konverteringer».

Du kan også sette kampanjen på pause eller redigere det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt ved å klikke på Administrer kampanje.

Maksimer effekten av Smart Shopping-kampanjen din

Google Smart Shopping-kampanjer bruker smartteknologi til å optimalisere annonsene dine og vise dem til folk som søker etter produktene dine i Shopping, YouTube, Displaynettverket og Gmail.

Det tar 14 dager før Googles smartteknologi lærer hvordan du best viser annonsene dine, så la kampanjen din kjøre i minst 14 dager før du endrer eller evaluerer ytelsene. Etter 14 dager bør du gjøre en endring i kampanjen, og vente 14 dager til for å avgjøre om endringen var en forbedring.

Gå gjennom følgende endringer du kan gjøre for å få mest mulig ut av kampanjen.

Angi et budsjett

Det kan være komplisert å velge et budsjett for kampanjen din, men ved å angi det riktige budsjettet kan du maksimere suksessen til kampanjen.

Juster det daglige budsjettet ditt

Ulike produktkategorier har en tendens til å ha behov for ulike gjennomsnittlige dagsbudsjetter. For eksempel vil produkter som ligger høyere i pris, som smykker eller sykler, ha en høyere kostnad per konvertering.

Google Ads bruker et gjennomsnittlig dagsbudsjett, og ikke det nøyaktige budsjettet daglig. Hvis du for eksempel bestemmer deg for å angi budsjettet ditt til 10 USD, kan Google bruke 5 USD én dag, og 15 USD neste dag. Vurder å angi et gjennomsnittlig dagsbudsjett på minimum 5 USD.

Mål avkastningen din på annonseforbruk

For å forstå hvordan kampanjen din gjør det med det gjeldende budsjettet, kan du beregne avkastningen på annonseforbruket (ROAS). Dette gjør du ved å dele totalomsetningtotalt annonseforbruk.

• Hvis du har en ROAS på mer enn 1, får du positive resultater fra det gjeldende kampanjebudsjettet.

• Hvis du har en ROAS på 1, dekkes annonseforbruket ditt av salgene.

Når du har beregnet din ROAS og forstår hvordan annonsekampanjen gjør det, kan du ta en beslutning om hvordan budsjettet bør justeres.

• Hvis du har en positiv ROAS kan du vurdere å øke budsjettet.

• Hvis du ikke har en positiv ROAS, bør du vurdere å justere kampanjen for å oppnå andre resultater.

Kade selger for eksempel halskjeder med en profitt på 25 USD. Kade har kjørt en liten markedsføringskampanje på 20 USD, og gjort ett salg. ROAS for denne kampanjen er 25/20 = 1,25. Fordi ROAS er positiv, bestemmer Kade seg for å kjøre en månedlig kampanje med et gjennomsnittlig daglig budsjett på 20 USD, som gir et månedsbudsjett på 600 USD.

Bygg produkt-feeden din

Produkt-feeden er listen over produktene du vil markedsføre. Google-salgskanalen oppdaterer automatisk produkt-feeden når du legger til, redigerer eller sletter produkter i Shopify-administrator.

For å få mest mulig ut av annonsekampanjen kan du manuelt justere produktegenskapene i produkt-feeden. Produktegenskaper er informasjon om produktene dine, som produkttittel, beskrivelse og pris. Pass på at du skriver produktattributtene på en måte som treffer målgruppen din.

Produktnavn

Produkttittelen er en viktig del av annonsen eller gratisoppføringen. Presise og nøyaktige produkttitler hjelper Google med å vise produktene dine til de riktige kundene. Det er noen ting du kan gjøre når du utvikler en god produkttittel:

• Lag en liste med fraser som noen kan tenkes å bruke når de søker etter produktet.
  • Undersøk hvordan konkurrentene dine beskriver produktene sine.
  • Bruk Google Trends til å teste potensielle produkttitler.

Hvis du vil ha mer informasjon om å skrive produkttitler, kan du se Google Merchant Center-hjelp.

Priser

Sørg for at prissettingen din er konkurransedyktig i markedet. Kundene vil se alternative produkter, så det er viktig at du har et produkt som er konkurransedyktig priset.

Produkttype

Google bruker produkttyper til å forstå hva du selger, og til å matche annonsene dine mot relevante søk. Når du kategoriserer produktet er det viktig at du følger disse reglene:

• Bruk > til å skille nivåer i produktkategorien
  • Bruk dette formatet for produkttypen: Produkttype > Produktundertype 1 > Produktundertype 2 > sesong/begivenhet/emne. Det kan for eksempel være Dyrehold > Kjæledyrprodukter > Hundeprodukter > Tøy til hunder

Steg:

1. Klikk på Google fra Shopify-administrator.
  2. Velg produktet du vil redigere, og klikk på Rediger Google-felter.
  3. Angi den redigerte produkttypen i feltet Google-produktkategori.
  4. Klikk på Lagre.

Produktidentifikatorer

Unike produktidentifikatorer hjelper Google med å bekrefte produktet du selger. Pass på at du angir disse identifikatorene på riktig måte slik at produktet kan vises i en Google Smart Shopping-kampanje. Se Unike produktidentifikatorer for mer informasjon.

Optimaliser kundens handleopplevelse

Kampanjens suksess kan bli påvirket basert på hva som skjer etter at noen klikker på annonsen. Ved å forstå kundenes atferd når de kommer inn i butikken, kan du forbedre handleopplevelsen.

Identifiser steder der kundene faller fra

For å forbedre opplevelsen på nettstedet, kan du bruke kampanjedata fra Google Smart Shopping til å forstå når kundene forlater butikken, for deretter å forbedre opplevelsen på nettstedet.

Bruk Markedsføring-seksjonen i Shopify-rapporter til å analysere beregninger for Økter, Lagt til i handlekurv og Bestillinger. Disse hjelper deg med å forstå hvor langt inn i kjøpsprosessen kundene dine kommer.

Hvis du vil ha mer informasjon om markedsføringsrapporter i Shopify-administrator, kan du se Markedsføringsrapporter.

Forbedre funksjonene i butikken

Google Smart Shopping-kampanjeannonser kobler til produktsiden i nettbutikken. Vurder å legge til flere bilder, og redigere produktsiden slik at kundene får et godt førsteinntrykk.

Du kan også bruke Googles Grow My Store til anbefalinger om hvordan du kan forbedre butikken.

Bygg tillit hos kundene

For å skape tillit hos kundene bør du vurdere å forbedre det skriftlige innholdet i nettbutikken. Pass på at produktinformasjon, kundestøtte og returbetingelser er skrevet på en tydelig og forståelig måte.

Hvis du legger merke til at kundene forlater butikken etter å ha sett produktsiden, bør du vurdere følgende:

For flere ideer til hvordan du kan forbedre nettbutikken, kan du se Hvordan optimalisere produktsidene for økt salg på Shopify-bloggen.

Redigere, sette på pause eller fjerne Google Smart Shopping-kampanjer

Du kan administrere Google Smart Shopping-kampanjer fra Shopify-administrator. Du kan redigere, pause eller slette utkast og publiserte annonser fra Markedsføring-seksjonen.

Når du redigerer et utkast til en markedsføringsaktivitet eller automasjon, kan du lagre endringene eller publisere den. Utkast til markedsføringsaktiviteter er oppført på Markedsføring-siden og automasjoner av utkastene er oppført på siden Markedsføring > Automasjoner.

For å slette en markedsføringsaktivitet som er opprettet i Shopify, går du til Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator og klikker på Kampanjer. Velg markedsføringsaktiviteten du ønsker å slette, klikk på Slett aktivitet og klikk deretter Slett aktivitet igjen for å bekrefte valget.

Når du sletter en markedsføringsaktivitet eller automasjon i Shopify, vil du ikke bli fakturert for den lenger. Shopify synkroniserer til den relaterte tjenesten for å oppdatere kontoen din med endringer du gjør. Mens aktiviteten eller automasjonen er under sletting utenfor Shopify, vil den ha en Slettes-status i Shopify. Etter at aktiviteten er fullt ut slettet utenfor Shopify, fjernes den fra listen i Shopify. Sletting av en markedsføringsaktivitet eller automasjon er permanent.

Markedsføringsaktiviteter opprettet utenfor Shopify må slettes fra tjenesten de ble opprettet i.

Få hjelp med Google-annonser

Kontakt Google Ads hjelpesenter for å få hjelp med følgende emner:

• fakturering og fakturering for Google-annonser
  • retningslinjer, annonsegjennomganger og kampanjeoptimalisering
  • sette opp annonsetyper som Google-kanalen ikke støtter, for eksempel videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å konfigurere eller bruke Google-kanalen.