Sett et budsjett for Google Smart Shopping-kampanjen

Hver gang noen besøker en side hvor en Google-annonse kan bli vist, avgjør Googles algoritmer hvilken annonse som skal vises. En faktor for hvorvidt annonsen din vises er budsjettet for Google Smart Shopping-kampanjen.

Hvis budsjettet er satt lavere enn lignende kampanjer i målmarkedet, vises annonsen mindre når den konkurrerer med lignende relevante annonser, fordi det er et mindre budsjett å jobbe med for å legge inn et konkurransedyktig bud. Når det er mulig er det best å legge det daglige budsjettet for Google-annonser rundt eller over gjennomsnittet.

Google Smart Shopping-kampanjer fungerer godt hvis du allerede har eksisterende besøk og nettrafikk til butikken. Hvis du har en ny butikk, kan læringsperioden bruke lenger tid før den genererer konverteringer.

Google Smart Shopping-kampanjer legger inn bud for å bidra til å skape konverteringer som er mest verdifulle for kampanjen din (handlekurvverdi). Google Smart Shopping-kampanjer bruker kost-per-klikk-prissetting, så du betaler bare når kunder klikker på annonsen.

Anbefalte daglige budsjetter etter målland
Markedsstatus Eksempelland Anbefalt minimumsbudsjett
Nye markeder India, Brasil, Mexico, Sør-Afrika og andre nye markeder 5 USD - 7 USD
Modne markeder Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia, New Zealand og andre modne markeder 10 USD - 15 USD
USA USA Over 15 USD

Slik påvirker budsjettet annonseytelsene

Hvorfor er det viktig å angi et konkurransedyktig budsjett?

Et passende startbudsjett lar deg legge inn konkurransedyktige bud, som øker sannsynligheten for at annonsene dine blir vist og at du får en større rekkevidde. Desto høyere budsjett, jo oftere kan annonsene dine bli vist sammenlignet med lignende relevante annonser.

Hvis budsjettet ikke er konkurransedyktig for målmarkedet, kan det hende trafikk og konverteringsrate ikke når sitt fulle potensial.

Hvordan fungerer budgivning?

Googles automatiserte budgivning bidrar til å angi bud for kampanjen din. Med informasjon om kampanjen og data som finnes på auksjonstidspunktet (som budsjettet ditt, Google-innsikt og forhandlerinnsikt) finner Googles automatiserte budgivning det optimale budet for annonsen din hver gang den er berettiget for en visning. Google angir disse budene for å bidra til å skape de konverteringene som er mest verdifulle for kampanjen.

Googles algoritmer bruker ytelsesdata fra annonsene (klikk og konverteringer) for å avgjøre når annonsene skal vises i fremtiden, og hvilket bud som skal legges inn. Ved å skape mye ytelsesdata tidlig bidrar du til å bedre målrette annonsene mot potensielle kunder, noe som fører til at annonsene yter bedre.

For å finne ut mer om budgivning, kan du se Google Ads-hjelp.

Hvordan fungerer prissetting?

Google Smart Shopping-kampanjer bruker prissetting per klikk, så du betaler bare når kunder klikker på annonsen din.

Hvordan påvirkes trafikken hvis budsjettet er for lavt?

Hvis budsjettet er for lavt, kan trafikk og potensiell konverteringsrate være lavere. Andre faktorer som produktbeskrivelser, titler, bilder og sider kan påvirke trafikken.

For mer informasjon om hvordan du kan påvirke annonseytelsene, kan du se Maksimere påvirkningen av Smart Shopping-kampanjen.

Slik påvirker målmarkedet budsjettet

Hvorfor er det minste budforslaget dyrere i modne markeder?

Modne markeder er dyrere fordi det er flere annonsører i disse markedene. Det betyr at auksjonen er mer konkurranseutsatt. Jo mer konkurranseutsatt auksjonen er, desto høyere budsjett må du ha.

Hvilke land støttes for Google Smart Shopping-kampanjer?

For en liste over land som støttes av Google Smart Shopping-kampanjer, kan du se Google Merchant Center-hjelp.