Krav til Google Shopping-appen

For å bruke Google shopping-appen må Shopify-butikken oppfylle de grunnleggende kravene, og butikken må sende varene til et av landene som støttes av Google. Valutaen du selger i må samsvare med landet der du sender produktene. Finn ut mer om hvilke land og valutaer som støttes av Google Shopping fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Når Shopify-produkter vises i Google Shopping-annonser, konverterer Google Merchant Center automatisk produktprisen til kundens lokale valuta. Finn ut mer om valutakonvertering for Google Shopping.

For å konfigurere appen må du ha en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Hvis du vil opprette Smart Shopping-kampanjer, trenger du også en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-konti, kan du konfigurere dem når du konfigurerer Google shopping-appen i Shopify.

Google-kontoer

For å konfigurere Google shopping-appen må du ha en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et verktøy som hjelper deg med å laste opp butikk-og produktdata til Google og gjøre dem tilgjengelige for Google Smart Shopping-kampanjer og andre tjenester fra Google. Hvis du allerede bruker Google Merchant Center til å administrere en produkt-feed eller opprette Google-annonser, kan det være lurt å se gjennom noen vurderinger du bør ta før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto.

Hvis du vil opprette Smart Shopping-kampanjer, trenger du også en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-konti, kan du konfigurere dem når du konfigurerer Google Shopping-appen i Shopify.

Finn ut mer om de ulike typene Google-kontoer fra Googles hjelpesenter:

Krav til butikken

For å bruke Google Shopping-appen må du sørge for at nettbutikken oppfyller kravene for Google Merchant Center:

• Du trenger en Shopify-nettbutikk. Butikken kan ikke være passordbeskyttet.
  • Du må legge til en gyldig betalingsleverandør i Shopify-administratoren.
  • Du må legge til refusjonsreglene og vilkårene for bruk av nettbutikken.
  • Du må legge til kontaktopplysningene dine i nettbutikken, og disse opplysningene må være synlige for kundene.
  • Du må sende varene til et av de støttede landene, og du må selge i en valuta som tilhører landet.
  • Avhengig av hvilket land du sender produktene til, vil du kanskje også måtte konfigurere fraktprisene for å overholde kravene fra Google Shopping.
  • Hvis du bruker en ikke-støttet versjon av Shopifys Google Shopping-app, må du avinstallere den gamle appen i Shopify før du kan installere den nye versjonen av appen. Finn ut hvordan du migrerer fra den gamle Google Shopping-appen til den nye versjonen her.

Sjekk om butikken din oppfyller kravene til Google Merchant Center

Under konfigureringen kan du vise en sjekkliste over oppgaver som du må fullføre, slik at butikken oppfyller kravene til Google Merchant Center. Du kan klikke på koblingen ved siden av et krav for å gå til siden i Shopify der du kan fullføre de aktuelle oppgavene.

Når du har fullført de nødvendige oppgavene, må du logge på Google-kontoen din for å synkronisere Shopify-butikken med Google Merchant Center.

Legge til kontaktopplysninger

Google Merchant Center har strenge retningslinjer for visning av kontaktopplysningene dine på nettstedet som er rettet mot kunden. Hvis du allerede har konfigurert en kontaktside på nettstedet, må du sørge for at minst to av følgende elementer av informasjonen om forretningen din er synlige for kundene dine:

• fysisk adresse
  • telefonnummer
  • e-postadresse

Hvis du ikke har denne informasjonen lett tilgjengelig i butikken, og du er usikker på hvor du vil vise denne informasjonen, kan du gå til Sider for å finne ut hvordan du legger til en Om oss-side i butikken.

Leveringskrav

Avhengig av hvor du sender produktene, vil du kanskje måtte konfigurere fraktprisene for å overholde kravene fra Google Shopping før du kan bruke appen.

Hvis du sender til USA, synkroniserer Google shopping-appen fraktinnstillingene for deg. Hvis du sender til et annet land enn USA, må du kanskje legge til fraktpriser. Du kan finne ut mer om de nødvendige fraktinnstillingene i hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Hvis du må legge til fraktpriser for Google Shopping, kan du velge å automatisk importere fraktinnstillinger fra butikken, eller du kan konfigurere fraktprisene manuelt i Google Merchant Center. Når du importerer fraktinnstillingene fra butikken din til bruk i Google Shopping, er det noen viktige faktorer du må huske på:

• Du kan importere priser for å sende produktene dine til bare ett land.
  • Du må ha konfigurert en fraktsone for landet der du sender produktene til.
  • Den høyeste satsen som er angitt for landet der du sender produktene til er prisen Google shopping bruker. Dette sikrer at fraktprisene for produktene dine på Google Shopping er riktige, men det kan føre til at produktene ser dyrere ut.

Hvis du ikke vil bruke disse fraktprisene, kan du konfigurere fraktprisene manuelt i Google Merchant Center. Du kan når som helst endre hvordan fraktpriser er konfigurert for Google Shopping.

Importer fraktinnstillinger fra butikken din automatisk

Når du konfigurerer Google Shopping, velger du landet du sender produktene til. er p. Når du har valgt land, kan du se om du må legge til fraktpriser.

Hvis du må legge til fraktpriser, vises Fraktpriser kreves. Du kan automatisk importere fraktinnstillinger fra butikken, forutsatt at de oppfyller spesifikke betingelser:

• Du må ha konfigurert en fraktsone for landet der du sender produktene til.
  • Fraktprisene som gjelder for landet du sender produkter til, må ha et bestemt maksimumsbeløp. Det betyr at de ikke kan oppgis som fra et bestemt prisbeløp.

Hvis ikke, kan du justere fraktinnstillingene eller angi en fast fraktpris for kunder på Google Shopping.

Trinn:

1. Fra Google shopping-appen velger du Importer fraktinnstillingene automatisk.
  2. Finn ut om fraktinnstillingene kan importeres fra butikken din: - Hvis fraktinnstillingene oppfyller kravene, blir de importert fra butikken din, og du trenger ikke foreta deg noe mer.

• Hvis fraktinnstillingene ikke oppfyller kravene, kan de ikke importeres.
  3. Hvis fraktinnstillingene ikke kan importeres, kan du velge budfirmaet du bruker og bruke deres priser, eller velge Annet og deretter angi en maksimal fastpris for frakt. Du kan også velge å konfigurere fraktprisene manuelt i Google Merchant Center.

Produktkrav

Google krever spesifikk informasjon om produktene dine før du kan publisere dem på Google Shopping. Google Shopping-appen importerer de eksisterende Produktdataene dine fra Shopify, men det kan hende du må legge til litt mer informasjon før du kan synkronisere produkter med Google Merchant Center.

For de fleste produkter trenger du kun å legge til følgende opplysninger:

• Produktkategori i Google
  • Unike produkt-ID-er

Google har også spesifikke krav for følgende produktkategorier:

• Klær & tilbehør
  • Medier
  • Bøker

Produktalternativene, inkludert varianter, må være skrevet på engelsk for å kunne synkroniseres med Google.

Produktkategori i Google

For å sikre at produktene kategoriseres nøyaktig på Google, bør du legge en Google-produktkategori til produktene. Hvis du ikke legger til en produktkategori, vil Google automatisk tilordne produktet en kategori, men det kan forekomme feil. Les Googles veiledning om produktkategorier for å finne ut mer.

Unike produkt-ID-er

Google krever at du har en unik produkt-ID for hvert produkt du selger. Disse identifikatorene lar Google matche produktet med lignende produkter på Google Shopping. Hvis disse identifikatorene ikke er riktige, vil ikke Google publisere produktene dine, og kontoen din kan bli suspendert. Finn ut mer om unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarenummer), må du legge det til før du kan publisere produktet. Du kan legge til et GTIN i detaljene for en produktvariant.

For produkter uten GTIN må du legge til et MPN (produsentens delenummer) og merke under produktdataer i Google Shopping-appen.

Googles spesifikke krav til produktkategorier

Google har spesifikke krav til produkter som faller under Google-produktkategoriene klær og tilbehør, mediereller bøker. Når du velger en kategori for et produkt i Google shopping-appen, må du også legge til disse produktopplysningene.

Produktkrav for klær og tilbehør

Produkter i kategorien klær og tilbehør kan kreve spesifikke produktdata før de kan publiseres. For å finne ut om du må inkludere produktdataene, kan du gå til hjelpeveiledningene i Google Merchant Center og se på følgende:

Produktkrav for medier

Produkter i kategoriene musikk, filmer eller videospill må ha UPC, EAN eller JAN som unik produkt-ID. Finn ut mer om Google unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Produktkrav for bøker

Produkter i kategorien bøker er pålagt å ha et ISBN som unik produkt-identifikator. Finn ut mer om Googles unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.