Krav til Google-kanalen

For å bruke Shopifys Google-kanal må Shopify-butikken din oppfylle noen krav.

Krav til butikken

For å bruke Google-kanalen må du sørge for at nettbutikken oppfyller kravene for Google Merchant Center:

• Du trenger en Shopify-nettbutikk. Butikken kan ikke være passordbeskyttet.
  • Du må legge til en gyldig betalingsleverandør i Shopify-administratoren.
  • Du må legge til en retningslinjer for angrerett og vilkår for bruk i nettbutikken. Finn ut mer om hvordan du legger til butikkretningslinjene dine i Shopify.
  • Du må legge til kontaktinformasjon på en side i nettbutikken, og informasjonen må være synlig for kundene. Du må inkludere minst to kontaktmetoder som for eksempel e-postadresse, telefonnummer og postadresse. Kontaktskjemaer telles ikke som en kontaktmetode ved Google. Finn ut mer om å legge til kontaktinformasjon.
  • Du må sende varene til et av de støttede landene, og du må selge i en valuta som tilhører landet. Google-kanalen støtter ikke Google-betaland.

Avhengig av hvilket land du sender produktene til, vil du kanskje også måtte konfigurere fraktprisene for å overholde kravene til Google Merchant Center.

Under konfigureringen kan du vise en sjekkliste over oppgaver som du må fullføre, slik at butikken oppfyller kravene til Google Merchant Center. Du kan klikke på koblingen ved siden av et krav for å gå til siden i Shopify der du kan fullføre de aktuelle oppgavene.

Legge til kontaktopplysninger

Google Merchant Center har strenge retningslinjer for visning av kontaktopplysningene dine på nettstedet som er rettet mot kunden. Hvis du allerede har konfigurert en kontaktside på nettstedet, må du sørge for at minst to av følgende elementer av informasjonen om forretningen din er synlige for kundene dine:

• postadresse
  • telefonnummer
  • e-postadresse

Kontaktskjemaer telles ikke som en kontaktmetode ved Google.

Hvis du ikke har denne informasjonen lett tilgjengelig i butikken, og du er usikker på hvor du vil vise denne informasjonen, kan du gå til Sider for å finne ut hvordan du legger til en Om oss-side i butikken.

Krav til Google-konto

For å sette opp Google-kanalen trenger du en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et verktøy som hjelper deg å laste opp butikk- og produktdata til Google og gjøre dem tilgjengelige for Google Smart Shopping-kampanjer og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

Hvis du vil opprette Smart Shopping-kampanjer, trenger du også en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-kontoer, kan du opprette dem når du setter opp Google-kanalen.

En Google Merchant Center-konto må knyttes til et bekreftet domene som ikke er knyttet til en annen konto. Når du kobler til en Google Merchant Center-konto til Google-kanalen, gjøres det automatisk krav på Shopify-butikkens domene, med mindre det er knyttet til en annen Google-konto. Hvis domenet ditt er tilknyttet en annen Google Merchant Center-konto, kan du overføre domenekravet til Google Merchant Center-kontoen som du har koblet til Shopify.

Ting å ta hensyn til før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto med Shopify

Når du konfigurerer Google-kanalen og kobler til en eksisterende Google Merchant Center-konto, synkroniseres følgende informasjon fra Shopify butikken din til Google:

• nettbutikkens domene
  • produktinformasjon for produktene som er tilgjengelig i nettbutikken
  • relevante Shopify-butikkinnstillinger som f.eks. frakt og avgifter

Eventuelle endringer du gjør i innstillingene i Google Merchant Center kan påvirke Google-kanalens mulighet til å synkronisere kontoene dine og eventuelle Google Smart Shopping-kampanjer du kjører.

Google-kanalen synkroniserer produktene dine i et eget steg etter at Merchant Center-kontoen din er tilkoblet. Hvis du allerede har konfigurert en produkt-feed, blir den overskrevet for å unngå konflikter mellom Shopify-butikken og Merchant Center-kontoen. For mer informasjon om hvordan du administrerer hvilke produkter som synkroniseres, kan du se Synkronisere produktene dine.

Leveringskrav

Avhengig av hvor du sender produktene, må du kanskje konfigurere frakt prisene for å møte Google shopping-kravene før du kan bruke appen. Finn ut mer om de nødvendige frakt innstillingene fra Google Merchant Center-hjelp.

Hvis du må legge til fraktpriser for Google Shopping, kan du velge å automatisk importere fraktinnstillinger fra butikken, eller du kan konfigurere fraktprisene manuelt i Google Merchant Center. Når du importerer fraktinnstillingene fra butikken din til bruk i Google Shopping, er det noen viktige faktorer du må huske på:

• Du kan importere priser for å sende produktene dine til bare ett land.
  • Du må ha konfigurert en fraktsone for landet der du sender produktene til.

Hvis du ikke vil bruke disse fraktprisene, kan du konfigurere fraktprisene manuelt i Google Merchant Center. Du kan når som helst endre hvordan fraktpriser er konfigurert for Google Shopping.

Importer fraktinnstillinger fra butikken din automatisk

Når du konfigurerer Google Shopping, velger du landet du sender produktene til. er p. Når du har valgt land, kan du se om du må legge til fraktpriser.

Hvis du må legge til fraktpriser vil du bli bedt om det med meldingen Fraktpriser kreves. Hvis du har satt opp en fraktsone for det landet du sender produkter til, kan du automatisk importere fraktinnstillinger fra butikken.

Trinn:

1. Gå til Google Shopping > Oversiktog klikk på Innstillinger.
  2. I produkt-feed -delen klikker du på Velg ved siden av frakt innstillinger.
  3. Under importmetode velger du Importer fraktinnstillinger automatisk. Shopify tester om fraktinnstillingene kan importeres fra butikken din: - Hvis fraktinnstillingene oppfyller kravene, blir de importert fra butikken din, og du trenger ikke foreta deg noe mer.

• Hvis fraktinnstillingene ikke oppfyller kravene, kan de ikke importeres.
  4. Hvis fraktinnstillingene dine ikke kan importeres, kan du velge Konfigurer fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center Les mer om hvordan du administrerer fraktprisene i Google Merchant Center i hjelp-seksjonen til Google Merchant Center.

Produktkrav

Google krever spesifikk informasjon om produktene dine før du kan publisere dem på Google. Google-kanalen importerer de eksisterende produktdataene fra Shopify, men det kan være du må legge til ekstrainformasjon før du kan synkronisere produkter med Google Merchant Center.

For de fleste produkter trenger du kun å legge til følgende opplysninger:

• Produktkategori i Google
  • Unike produkt-ID-er

Google har også spesifikke krav for følgende produktkategorier:

• Klær & tilbehør
  • Medier
  • Bøker

Produktalternativene, inkludert varianter, må være skrevet på engelsk for å kunne synkroniseres med Google.

Produktkategori i Google

For å sikre at produktene kategoriseres nøyaktig på Google, bør du legge en Google-produktkategori til produktene. Hvis du ikke legger til en produktkategori, vil Google automatisk tilordne produktet en kategori, men det kan forekomme feil. Les Googles veiledning om produktkategorier for å finne ut mer.

Unike produkt-ID-er

Google krever at du har en unik produkt-ID for hvert produkt du selger. Disse identifikatorene lar Google matche produktet med lignende produkter på Google Shopping. Hvis disse identifikatorene ikke er riktige, vil ikke Google publisere produktene dine, og kontoen din kan bli suspendert. Finn ut mer om unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarenummer), må du legge det til før du kan publisere produktet. Du kan legge til et GTIN i detaljene for en produktvariant.

For produkter uten GTIN må du legge til et MPN (produsentens delnummer) og merkenavn under produktdataer i Google-kanalen.

Googles spesifikke krav til produktkategorier

Google har spesifikke krav til produkter som er i produktkategoriene Klær og tilbehør, Medier eller Bøker. Når du velger kategori for et produkt i Google-kanalen, må du legge til denne ekstrainformasjonen for produktet.

Produktkrav for klær og tilbehør

Produkter i kategorien klær og tilbehør kan kreve spesifikke produktdata før de kan publiseres. For å finne ut om du må inkludere produktdataene, kan du gå til hjelpeveiledningene i Google Merchant Center og se på følgende:

Produktkrav for medier

Produkter i kategoriene musikk, filmer eller videospill må ha UPC, EAN eller JAN som unik produkt-ID. Finn ut mer om Google unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Produktkrav for bøker

Produkter i kategorien bøker er pålagt å ha et ISBN som unik produkt-identifikator. Finn ut mer om Googles unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Når Shopify-produktene dine vises i Google Shopping-annonser, konverterer Google Merchant Center automatisk produktprisen til kundens lokale valuta. Kunder som klikker på en Google Shopping-annonse, sendes til en produktside som viser valutaen og prisen som samsvarer med annonsen. Finn ut mer om valutakonvertering for Google Shopping fra Google Merchant Center-hjelpesiden.

Få hjelp med Google-annonser

Kontakt Google Ads hjelpesenter for å få hjelp med følgende emner:

• fakturering og fakturering for Google-annonser
  • retningslinjer, annonsegjennomganger og kampanjeoptimalisering
  • sette opp annonsetyper som Google-kanalen ikke støtter, for eksempel videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å konfigurere eller bruke Google-kanalen.