Sett opp Google-kanalen

Google-kanalen synkroniserer automatisk produkter og relevant informasjon om Shopify-butikken din med Google Merchant Center. Deretter kan du oppdatere Google-produktfeeden direkte fra Shopify. For berettigede butikker som selger i USA, kan produkter som er synkronisert til Google Merchant Center ved hjelp av Shopifys Google-kanal vises isøkeoppføringer i Google Shopping-fanen gratis.

Du kan også bruke appen til å opprette betalte Google Smart Shopping-kampanjer, som vises på tvers av en rekke Google-eide plattformer og annonseformater.

Konfigurer Google-kanalen for å synkronisere produktene dine

Du kan installere Google-kanalen fra Shopify App Store. Finn ut hvordan du installerer en app.

Etter at du har installert Google-kanalen, må du tilknytte Google-kontoen og Google Merchant Center-kontoen din for å kunne synkronisere Shopify-produktene dine med Google.

Butikken din må oppfylle noen krav for at den nye Google-kanalen skal fungere. Når du setter opp Google-kanalen kan du gå gjennom kravene for å se om du må gjøre noen endringer i nettbutikken eller i fraktinnstillingene.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Google, og klikker på Legg til salgskanal.
  2. Klikk på Koble til Google kontoog velg en Google konto eller Opprett en ny en. Du må gi Shopify tilgang til Google kontoinformasjon.
  3. Gå gjennom oppsettkravene for nettbutikken, og foreta de eventuelle nødvendige endringer.
  4. Velg eller opprett en Merchant Center-konto:

5. Du må bekrefte deg selv om Merchant Center-kontoeier.

6. Klikk på Velg ved siden av Målmarked for å sette opp hvor du ønsker å selge produkter, og velg så et målmarked og språk. Butikkens valutainnstillinger bestemmer hvilke land og regioner som er tilgjengelig for målretting. De tilgjengelige språkene er basert på de som støttes av Google, og er avhengig av målmarkedet ditt.

7. Hvis du setter opp for betalt markedsføring på Google klikker du på Velg ved siden av Fraktinnstillinger, og deretter på rullegardinmenyen for å velge automatisk eller manuell konfigurering av fraktpriser:

8. Valgfritt: sett preferanser for produkttitler og beskrivelser for produkter som synkroniseres med Google. Finn ut mer om optimalisering av produkttitler og beskrivelser for Google Shopping.

Når du har fullført oppsettet, vil produkter som er tilgjengelig for nettbutikken automatisk begynne å synkronisere med Google. For berettigede butikker vil produkter som synkroniseres til Google Merchant Center med Shopifys Google-kanal vises i relevante Google-flater gratis.

Finn ut mer om synkronisering av Shopify-produktene dine med Google og produktsynkroniseringsfeil.

Fra oversiktssiden i Google-salgskanalen kan du se produktoppføringene og markedsføringsinformasjonen din:

• Produktoppføringer: Alle produktene du har synkronisert til Google Merchant Center. De godkjente produktene dine kan være berettiget for gratis visninger på tvers av ulike Google-flater som Shopping-fanen, Google Søk, Google Images, Google Maps og Google Lens. Finn ut mer om å føre opp produktene dine gratis på Google.
  • Markedsføring: Opprett eller koble til Google Ads-kontoen din, og konfigurer betalte Google Smart Shopping-kampanjer. Finn ut mer om Google Smart Shopping-kampanjer.

Valgfritt: Koble Google Ads-kontoen din til Google-kanalen

Hvis du vil opprette Google Smart Shopping-kampanjer i Shopify, kan du koble Google Ads-kontoen din til Google-kanalen mens du venter på at produktene dine synkroniseres. Finn ut mer om Google Smart Shopping-kampanjer fra Google Ads Hjelp.

Hvis du allerede har en Google Ads-konto knyttet til e-postadressen du brukte for å sette opp Google-kanalen, legger du til denne kontoen.

Hvis du ikke har en Google Ads-konto eller du vil bruke en annen konto, oppretter du en ny konto mens du setter opp Google-kanalen. Når du oppretter en Google Ads-konto ved å bruke Google-kanalen i Shopify, kan du kvalifisere for en Google Ads-kreditt som kan brukes til annonsering.

Trinn:

1. Velg eller opprett en Google Ads-konto fra Innstillinger-siden i Google-kanalen:

• Hvis du allerede har en Google Ads-konto, velger du denne fra nedtrekksmenyen og klikker så Koble til.
    • Hvis du ikke har en Google Ads-konto som du ønsker å koble til, klikker du Opprett ny. Gå gjennom vilkårene for bruk, og klikk på Aksepter vilkår. Du vil motta en e-post fra Google innen 24 timer, og deretter kan du akseptere tilgangsforespørselen fra Google Ads.
  2. I det nye Google Ads-vinduet klikker du på GODTA INVITASJON.

3. Bekreft faktureringsinformasjonen for Google Ads-kontoen og klikk på LAGRE OG FORTSETT.

Godta tilgangsforespørselen fra Google Ads.

Hvis e-postadressen du brukte til å sette opp Google-kanalen er knyttet til en eksisterende Google Ads-konto, mottar du en e-postbekreftelse for tilgangsforespørselen.

Når du oppretter en Google Ads-konto ved hjelp av Google-kanalen, får du en e-post for å godta Google Ads-kontoen. Du må godta invitasjonen i e-posten for å bekrefte e-postadressen.

Når du har godtatt invitasjonen kan det ta noen minutter før tilgangsprosessen er ferdig behandlet.

Legge til faktureringsinformasjon i Google Ads-kontoen din

Kontroller at faktureringsinformasjonen din er i Google Ads-kontoen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du legger til faktureringsinformasjon, kan du se Administrer betalingsmåtene dine i Google Ads Hjelp.

Når du har lagt til faktureringsinformasjonen må du bekrefte at du har fullført oppgaven ved å klikke Jeg har lagt til faktureringsinformasjon.

Konverteringssporing for Google Ads med Google-kanalen

Google-kanalen legger automatisk til hendelser for konverteringssporing i Google Ads-kontoen din når du konfigurerer den. Hvis butikken din allerede har konfigurert Google-konverteringssporing gjennom redigering av temakode eller gjennom en tredjepartsapp, kan det være at hendelsene for konverteringssporing dupliseres, slik at rapporteringsdataene dine blir unøyaktige. Du kan deaktivere dupliserte hendelser for konverteringssporing fra Google Ads-kontoen. Finn ut mer om konverteringsinnstillinger fra Google Ads Hjelp.

Tjen Google Ads-kreditter

Når du oppretter en Google Ads-konto gjennom Google-kanalen i Shopify, kan du kvalifisere deg for ekstra annonsekreditter. Når du begynner å annonsere med Google Ads, kan du få 500 USD i annonsekreditter når du bruker dine første 500 USD på Google Ads innen dine første 60 dager.

Når du har brukt 500 USD på annonsering i Google Ads, legges kreditten til i fakturasammendraget i Google Ads-kontoen din innen fem dager. Terskelen på 500 USD inkluderer ikke avgifter eller andre gebyrer, og må brukes innenfor kampanjeperioden på 60 dager. For å finne ut mer, kan du se Vilkår og betingelser for Google Ads-kampanjer.

Du får ikke et varsel når kreditten er brukt opp, og eventuelle ytterligere annonseringskostnader belastes betalingsmåten i Google Ads-kontoen din. Hvis du ikke ønsker å fortsette å annonsere med Google Ads, kan du når som helst pause eller slette kampanjene.

Kvalifiserte land

Google tilbyr Google Ads-kreditten i følgende land og til følgende beløp:

Kvalifiserte land og beløp for Google Ads-kreditt
Land Matchende forbruksbeløp
USA 500 USD
Canada 600 CAD
Storbritannia 400 GBP
Australia 600 AUD
Østerrike 400 EUR
Kina 3 000 CNY
Danmark 3 000 DKK
Finland 400 EUR
Frankrike 400 EUR
Tyskland 400 EUR
Hellas 350 EUR
India 20 000 INR
Indonesia 3 000 000 IDR
Irland 400 EUR
Italia 400 EUR
Japan 60 000 JPY
Malaysia 1 500 MYR
New Zealand 600 NZD
Norge 4 000 NOK
Filippinene 20 000 PHP
Portugal 400 EUR
Singapore 600 SGD
Sør-Afrika 6 000 ZAR
Spania 400 EUR
Sverige 4 000 SEK
Sveits 400 CHF
Thailand 12 000 THB

Få hjelp med Google-annonser

Kontakt Google Ads hjelpesenter for å få hjelp med følgende emner:

• fakturering og fakturering for Google-annonser
  • retningslinjer, annonsegjennomganger og kampanjeoptimalisering
  • sette opp annonsetyper som Google-kanalen ikke støtter, for eksempel videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å konfigurere eller bruke Google-kanalen.