Sett opp Google-kanalen

Google-kanalen synkroniserer automatisk produkter og relevant informasjon om Shopify-butikken din med Google Merchant Center. Deretter kan du oppdatere Google-produktfeeden direkte fra Shopify. For berettigede butikker som selger i USA, kan produkter som er synkronisert til Google Merchant Center ved hjelp av Shopifys Google-kanal vises i relevante søkeoppføringer i Google Shopping-fanen gratis.

Du kan også bruke appen til å opprette betalte Google Smart Shopping-kampanjer, som vises på tvers av en rekke Google-eide plattformer og annonseformater.

Konfigurer Google-kanalen for å synkronisere produktene dine

Du kan installere Google-kanalen fra Shopify App Store. Finn ut hvordan du installerer en app.

Etter at du har installert Google-kanalen, må du tilknytte Google-kontoen og Google Merchant Center-kontoen din for å kunne synkronisere Shopify-produktene dine med Google.

Butikken din må oppfylle noen krav for at den nye Google-kanalen skal fungere. Når du setter opp Google-kanalen kan du gå gjennom kravene for å se om du må gjøre noen endringer i nettbutikken eller i fraktinnstillingene.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Google.

2. Klikk på Koble til Google kontoog velg en Google konto eller Opprett en ny en. Du må gi Shopify tilgang til Google kontoinformasjon.

3. Gå gjennom oppsettkravene for nettbutikken, og foreta de eventuelle nødvendige endringer.

4. Gå til Google > Oversikt, og klikk så Kom i gang for et av programalternativene:

- Gratis oppføringer – Vis produktene dine i relevante søkeresultater i Google Shopping-fanen. Dette alternativet inkluderer synkronisering av produkt-feeden. - Markedsføring - Sett opp Google-kanalen for å opprette betalte Google Smart Shopping-kampanjer. Dette alternativet inkluderer synkronisering av produkt-feeden. - Produkt-feed – Synkroniser Shopify-produktene dine til Google Merchant Center.

1. Velg eller opprett en Merchant Center-konto:

- Velg en Merchant-konto fra rullegardinmenyen. Merchant Center ID-ene som er listet opp er de som er tilknyttet Google-kontoen din. For å unngå forsinkelser i godkjenningen må du velge kontoen som var koblet til den gamle Google-kanalen. - Hvis du ikke har en Merchant Center-konto, klikker du på Opprett ny, og fullfører deretter opprettingsprosessen for kontoer i Google Merchant Center.

1. Klikk på Velg ved siden av Målmarked for å sette opp hvor du ønsker å selge produkter, og velg så et målmarked og språk. Butikkens valutainnstillinger bestemmer hvilke land og regioner som er tilgjengelig for målretting. De tilgjengelige språkene er basert på de som støttes av Google, og er avhengig av målmarkedet ditt.

2. Hvis du setter opp for betalt markedsføring på Google klikker du på Velg ved siden av Fraktinnstillinger, og deretter på rullegardinmenyen for å velge automatisk eller manuell konfigurering av fraktpriser:

- Velg Importer fraktinnstillinger automatisk for å synkronisere fraktprisene dine fra Shopify, og klikk så Lagre. Finn ut mer om synkronisering av fraktpriser med Google Merchant Center. - Velg Sett opp fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center for å sette opp fraktprisene dine i Google Merchant Center, og klikk så Lagre.

1. Valgfritt: sett preferanser for produkttitler og beskrivelser for produkter som synkroniseres med Google. Finn ut mer om optimalisering av produkttitler og beskrivelser for Google Shopping.

Når du har fullført oppsettet, vil produkter som er tilgjengelig for nettbutikken automatisk begynne å synkronisere med Google. For berettigede butikker som selger i USA, kan produkter som er synkronisert til Google Merchant Center ved hjelp av Shopifys Google-kanal vises i relevante søkeoppføringer i Google Shopping-fanen gratis.

Finn ut mer om synkronisering av Shopify-produktene dine med Google og produktsynkroniseringsfeil.

Valgfritt: Koble Google Ads-kontoen din til Google-kanalen

Hvis du vil opprette Google Smart Shopping-kampanjer i Shopify, kan du koble Google Ads-kontoen din til Google-kanalen mens du venter på at produktene dine synkroniseres. Finn ut mer om Google Smart Shopping-kampanjer fra Google Ads Hjelp.

Hvis du allerede har en Google Ads-konto knyttet til e-postadressen du brukte for å sette opp Google-kanalen, legger du til denne kontoen.

Hvis du ikke har en Google Ads-konto eller du vil bruke en annen konto, oppretter du en ny konto mens du setter opp Google-kanalen. Når du oppretter en Google Ads-konto ved å bruke Google-kanalen i Shopify, kan du kvalifisere for en Google Ads-kreditt som kan brukes til annonsering.

Trinn:

1. Velg eller opprett en Google Ads-konto fra Innstillinger-siden i Google-kanalen: - Hvis du allerede har en Google Ads-konto, velger du denne fra nedtrekksmenyen og klikker så Koble til.

• Hvis du ikke har en Google Ads-konto som du ønsker å koble til, klikker du Opprett ny. Gå gjennom vilkårene for bruk, og klikk på Aksepter vilkår. Du vil motta en e-post fra Google innen 24 timer, og deretter kan du akseptere tilgangsforespørselen fra Google Ads.
  2. I Google Ads-konto-delen klikker du på Vis detaljer ved siden av Legg til faktureringsopplysninger i kontoinnstillingene for Google Ads.

3. Sørg for at du har lagt til faktureringsinformasjon i Google annonse kontoen din, og klikk på jeg har lagt til faktureringsinformasjon.

Godta tilgangsforespørselen fra Google Ads.

Hvis e-postadressen du brukte til å sette opp Google-kanalen er knyttet til en eksisterende Google Ads-konto, mottar du en e-postbekreftelse for tilgangsforespørselen.

Når du oppretter en Google Ads-konto ved hjelp av Google-kanalen, får du en e-post for å godta Google Ads-kontoen. Du må godta invitasjonen i e-posten for å bekrefte e-postadressen.

Når du har godtatt invitasjonen kan det ta noen minutter før tilgangsprosessen er ferdig behandlet.

Legge til faktureringsinformasjon i Google Ads-kontoen din

Kontroller at faktureringsinformasjonen din er i Google Ads-kontoen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du legger til faktureringsinformasjon, kan du se Administrer betalingsmåtene dine i Google Ads Hjelp.

Når du har lagt til faktureringsinformasjonen må du bekrefte at du har fullført oppgaven ved å klikke Jeg har lagt til faktureringsinformasjon.

Konverteringssporing for Google Ads med Google-kanalen

Google-kanalen legger automatisk til hendelser for konverteringssporing i Google Ads-kontoen din når du konfigurerer den. Hvis butikken din allerede har konfigurert Google-konverteringssporing gjennom redigering av temakode eller gjennom en tredjepartsapp, kan det være at hendelsene for konverteringssporing dupliseres, slik at rapporteringsdataene dine blir unøyaktige. Du kan deaktivere dupliserte hendelser for konverteringssporing fra Google Ads-kontoen. Finn ut mer om konverteringsinnstillinger fra Google Ads Hjelp.

Tjen Google Ads-kreditter

Når du oppretter en Google Ads-konto gjennom Google-kanalen i Shopify kan du kvalifisere for ekstra annonsekreditter. Når du starter annonsering med Smart Shopping-kampanjer kan du tjene annonsekreditter på inntil 150 USD i løpet av de første 30 dagene.

Innen fem dager etter avslutningen av kampanjeperioden vil opptjente kreditter automatisk legges til i Google Ads-kontoen din. For å finne ut mer kan du se kampanjevilkår og betingelser for Google Ads.

Du mottar ikke et varsel når det ikke er noen gjenstående kreditter, og alle tilleggskostnader for annonsering faktureres til kontoen din. Hvis du ikke ønsker å fortsette annonseringen med Google Ads kan du sette kampanjene på pause eller slette dem fra Google Ads-kontoen.

Kvalifiserte land

Google tilbyr Google Ads-kreditten i følgende land og til følgende beløp:

Kvalifiserte land og beløp for Google Ads-kreditt
Land Matchende forbruksbeløp
USA 100 USD
Canada 100 CAD
Storbritannia 120 GBP
Australia 150 AUD
Østerrike 120 EUR
Danmark 900 DKK
Finland 120 EUR
Frankrike 120 EUR
Tyskland 120 EUR
Hellas 120 EUR
Indonesia 675 000 IDR
Irland 120 EUR
Italia 120 EUR
Malaysia 225 MYR
New Zealand 150 NZD
Norge 1125 NOK
Filippinene 3000 PHP
Portugal 120 EUR
Singapore 120 SGD
Sør-Afrika 900 ZAR
Spania 120 EUR
Sverige 1125 SEK
Sveits 150 CHF
Thailand 2250 THB

Få hjelp med Google-annonser

Kontakt Google Ads hjelpesenter for å få hjelp med følgende emner:

• fakturering og fakturering for Google-annonser
  • retningslinjer, annonsegjennomganger og kampanjeoptimalisering
  • sette opp annonsetyper som Google-kanalen ikke støtter, for eksempel videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å konfigurere eller bruke Google-kanalen.