Oppdatere til den nye Google-kanalen

Den utstøttede versjonen av Google Shopping-appen vil ikke støttes eller opprettholdes etter 1. mars 2020, og produkt-feeden din vil utløpe 30 dager etter din siste synkronisering. For å forhindre forstyrrelser i Google Shopping-produkt-feeden, må du oppdatere til den nye versjonen av appen. Den nye versjonen forbedrer påliteligheten av produktsynkronisering mellom Shopify og Google Shopping.

Hvis du bruker den ikke-støttede versjonen til å synkronisere produktene dine til Google, og du kobler til Google Merchant Center-kontoen til den nye appen, er butikken din allerede godkjent av Google. Du får ingen godkjenningsforsinkelser som skyldes oppdatering til den nye appen. De synkroniserte og godkjente produktene dine overføres automatisk til den nye Google-kanalen. Hvis du allerede bruker Google Merchant Center til å administrere en produkt-feed eller til å opprette Google-annonser, kan det være nyttig å gå gjennom noen vurderinger før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto.

Du kan bruke Google-kanalen til å synkronisere produktene dine til Google Merchant Center-kontoen. Når du har konfigurert synkronisering av produkter kan du opprette Performance Max-kampanjer fra Shopify, eller opprette og administrere kampanjer fra Google.

Google-kanalen er tilgjengelig i følgende land og valutaer.

Steg 1: Avinstaller den gamle appen

Før du installerer den nye Google-kanalen, må du avinstallere den gamle Google-kanalen.

Trinn:

1. I Shopify-administrator klikker du på apper.
  2. Apper-siden klikker du på søppelbøtteikonet ved siden av Google Shopping (støttes ikke) for å avinstallere den gamle appen.

Steg 2: Installer den nye appen

Nå som du har avinstallert den gamle Google-kanalen, må du installere den nye appen.

Trinn:

1. I Shopify App Store går du til Google shopping.
  2. Klikk på Legg til app, og klikk deretter på Installer app.

Steg 3: Koble til en Google-konto

Etter å ha installert den nye Google-kanalen, må du koble til en Google-konto. Hvis det er mulig, bør du koble til kontoen du brukte med den gamle versjonen av appen. Hvis du bestemmer deg for å åpne en ny Google-konto, kan Googles godkjenningsprosess ta lenger tid.

Trinn:

1. I Google-kanalen klikker du på Koble til en Google-konto.

2. Velg den foreslåtte e-postadressen og klikk på Tillat. Den foreslåtte e-postadressen er tilknyttet Google-kontoen du hadde koblet sammen med den gamle Google-kanalen.

Steg 4: Gå gjennom kravene

Butikken din må oppfylle noen krav for at den nye Google-kanalen skal fungere. Fra Google-kanalsiden i Shopify kan du klikke på koblinger i sjekklisten over krav for å fullføre kravene butikken din ikke allerede oppfyller.

Koblingene i sjekklisten tar deg til den delen av Shopify der du kan fullføre en handling for å oppfylle et krav. Når du har fullført denne handlingen, må du gå tilbake til Apper > Google Shopping for å fortsette å konfigurere Google-kanalen.

Steg 5: Koble til en Merchant Center-konto

Google Merchant Center er et verktøy som hjelper deg å laste opp butikk- og produktdata til Google og gjøre dem tilgjengelige for Google Performance Max-kampanjer og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

Du kan ikke koble den nye Google-kanalen til en flerklients Google Merchant Center-konto. Du kan koble til en underkonto som bruker en annen e-postadresse, og som har administratortilgang til flerklient-kontoen. Finn ut mer om flerklient-kontoer fra hjelpesiden for Google Merchant Center.

Trinn:

1. Gå til Apper > Google Shopping.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Velg eller opprett en Merchant Center-konto:
    • Velg en eksisterende Merchant Center-konto, og klikk Koble til. Merchant Center ID-ene som er listet opp er de som er tilknyttet Google-kontoen din. For å unngå forsinkelser i godkjenningen, velger du den foreslåtte kontoen, som er basert på kontoen som var tilknyttet den gamle Google-kanalen.
    • Hvis ikke du har en Merchant Center-konto, klikker du Opprett ny for å opprette en ny konto for Shopify-butikken.

Overfør domenehevdet ditt

En Google Merchant Center-konto må knyttes til et bekreftet domene som ikke er knyttet til en annen konto. Når du kobler til en Google Merchant Center-konto til Google-kanalen, gjøres det automatisk krav på Shopify-butikkens domene, med mindre det er knyttet til en annen Google-konto.

Hvis domenet ditt er knyttet til en annen konto, kan du overføre domenekravet til Google Merchant Center-kontoen du koblet til Shopify. Overføring av domenehevdet fra Shopify er permanent.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Google fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger.

5. Klikk på Overfør.

Steg 5: Sett opp Google-kanalen til å synkronisere produktene dine

Etter du har koblet Google Merchant Center-kontoen din til appen, kan du konfigurere appen til å synkronisere produktene dine med Google. Før produktene dine blir synkronisert, må du velge målmarkedet og fraktinnstillingene. Du kan også endre produktnavn og beskrivelsesinnstillinger. Finn ut mer om hvordan du optimaliserer produktnavn og beskrivelsene dine for Google Shopping.

Produkter som er tilgjengelige for Google-kanalen synkroniseres til Google Merchant Center for godkjenning av Google. Finn ut mer om Googles krav for produktsynkronisering.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Google fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger.

5. Klikk på Velg ved siden av mål marked for å sette opp hvor du vil selge produktene dine, og velg deretter et mål marked og språket. Butikkens valutainnstillinger avgjør hvilke land og regioner som er tilgjengelig for mål. De tilgjengelige språkene er basert på de som støttes av Google, og avhenger av målmarkedet.

6. Klikk Velg ved siden av Fraktinnstillinger, og klikk så nedtrekksmenyen for å velge automatisk eller manuell konfigurasjon av fraktpriser:

• Velg Importer fraktinnstillinger automatisk for å synkronisere fraktprisene dine fra Shopify, og klikk så Lagre. Finn ut mer om synkronisering av fraktpriser med Google Merchant Center.
    • Velg Sett opp fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center for å sette opp fraktprisene dine i Google Merchant Center, og klikk så Lagre.
  7. Angi Produktnavn og beskrivelsesinnstillinger for produkter som er synkronisert med Google. Hvis du endrer produktinnstillingene, klikker du på Lagre endringer.

8. Valgfritt: Legg en Google-produktkategori til produktene dine for å forbedre ytelsen deres på Google.

Når du konfigurerer Google-kanalen for første gang vil alle produkter som er tilgjengelige for nettbutikken din automatisk bli synkronisert med Google Merchant Center. Du må vente til produktene er godkjent av Google før du kan opprette en Performance Max-kampanje som inneholder dem.

Du kan endre hvilke produkter som er tilgjengelige for synkronisering med Google, og vise godkjenningsstatusen til synkroniserte produkter fra Oversiktssiden til Google Shopping i Shopify. Finn ut mer om hvordan du kan gjøre produkter tilgjengelige for kanaler og apper.

Hva du gjør hvis produktene ikke godkjennes

Du kan få en oversikt over produktfeeden din fra Google Shoppings Oversikt-side i Shopify.

Produkter som er markert med Ikke godkjent er ikke synkronisert, fordi de har feil. Et produkt kan for eksempel ikke bli godkjent fordi det mangler et bilde, og Google krever at et produkt har et bilde. For å se de spesifikke årsakene til at et produkt ikke er godkjent, kan du klikke på koblingen ved siden av Ikke godkjent-etiketten. Koblingen åpner siden Google Shopping > Produkter, der en liste over produkter, produktenes status og feilene vises.

Problemene som hindrer produktet fra å synkroniseres, er oppført under produkttittelen.

Du kan løse feil med produktsynkronisering fra detaljsiden til et produkt. Når feilene er løst, vil Google Shopping automatisk forsøke å synkronisere produktet på nytt. Etter at du har løst feil for produktet, må du gå tilbake til Produktfeed på Google Shoppings Oversikt-side for å gå gjennom feil for et annet produkt.

Når du løser et problem med produktsynkronisering, vil Not approved-etiketten erstattes av en pending-etikett for å vise at produktet synkroniseres med Google Shopping på nytt. Det kan ta flere minutter før Not approved-etiketten endres til pending. Du trenger ikke å gjøre noe for å synkronisere produktet på nytt, da dette skjer automatisk.

Tidligere godkjente produkter med varianter merket som pending etter overføringen

Hvis du migrerer til den nye Google-kanalen, vil produkter som var godkjent i den gamle Google-kanalen kunne bli markert som pending i den nye Google-kanalen. Den gamle Google-kanalen synkroniserte bare den første varianten av et produkt, mens den nye Google-kanalen synkroniserer alle varianter for et produkt. Inntil alle variantene er vurdert av Google, vil produktet være merket som pending i den nye Google-kanalen. Produktet som ble godkjent i appen er fortsatt godkjent av Google. Synkronisering av nye varianter kan ta opptil én uke.

Valgfritt: Koble Google Ads-kontoen din til Google-kanalen

Hvis du vil opprette Google Performance Max-kampanjer i Shopify kan du koble Google Ads-kontoen til Google-kanalen mens du venter på at produktene synkroniseres. Finn ut mer om Google Performance Max-kampanjer på hjelpesidene for Google Ads.

Hvis du allerede har en Google Ads-konto knyttet til e-postadressen du brukte for å sette opp Google-kanalen, legger du til denne kontoen.

Hvis du ikke har en Google Ads-konto, eller du vil bruke en annen konto, oppretter du en ny konto når du konfigurerer Google-kanalen. Når du oppretter en Google Ads-konto ved hjelp av Google-kanalen i Shopify, er du kanskje kvalifisert til å få Google Ads-kreditt. Gå til Google Ads-hjelp for å finne ut mer om Google Ads-kreditt.

Trinn:

1. Velg eller opprett en Google Ads-konto fra Innstillinger-siden i Google-kanalen:

• Hvis du allerede har en Google Ads-konto, velger du denne fra nedtrekksmenyen og klikker så Koble til.
    • Hvis du ikke har en Google Ads-konto som du ønsker å koble til, klikker du Opprett ny. Gå gjennom vilkårene for bruk, og klikk på Aksepter vilkår. Du vil motta en e-post fra Google innen 24 timer, og deretter kan du akseptere tilgangsforespørselen fra Google Ads.
  2. I Google Ads-konto-delen klikker du på Vis detaljer ved siden av Legg til faktureringsopplysninger i kontoinnstillingene for Google Ads.

3. Se til at du har lagt til faktureringsinformasjon i Google Ads-kontoen din, og klikk på jeg har lagt til faktureringsinformasjon.

Godta tilgangsforespørselen fra Google Ads.

Hvis e-postadressen du brukte til å sette opp Google-kanalen er knyttet til en eksisterende Google Ads-konto, mottar du en e-postbekreftelse for tilgangsforespørselen.

Når du oppretter en Google Ads-konto ved hjelp av Google-kanalen, får du en e-post for å godta Google Ads-kontoen. Du må godta invitasjonen i e-posten for å bekrefte e-postadressen.

Når du har godtatt invitasjonen kan det ta noen minutter før tilgangsprosessen er ferdig behandlet.

Legge til faktureringsinformasjon i Google Ads-kontoen

Kontroller at faktureringsinformasjonen din er i Google Ads-kontoen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du legger til faktureringsinformasjon, kan du se Administrer betalingsmåtene dine i Google Ads Hjelp.

Når du har lagt til faktureringsinformasjonen må du bekrefte at du har fullført oppgaven ved å klikke Jeg har lagt til faktureringsinformasjon.

Konverteringssporing for Google Ads med Google-kanalen

Google-kanalen legger automatisk til hendelser for konverteringssporing i Google Ads-kontoen din når du konfigurerer den. Hvis butikken din allerede har konfigurert Google-konverteringssporing gjennom redigering av temakode eller gjennom en tredjepartsapp, kan det være at hendelsene for konverteringssporing dupliseres, slik at rapporteringsdataene dine blir unøyaktige. Du kan deaktivere dupliserte hendelser for konverteringssporing fra Google Ads-kontoen. Finn ut mer om konverteringsinnstillinger fra Google Ads Hjelp.

Neste trinn: Opprett en Google Performance Max-kampanje

Når du har konfigurert produktsynkronisering til Google Shopping og Google Ads-kontoen kan du opprette Performance Max-kampanjer fra Shopify, eller opprette og administrere kampanjer fra Google.

Du kan overvåke Performance Max-kampanjer fra siden Markedsføring > Automasjoner i Shopify. For å redigere innstillingene for Google Shopping eller for å synkronisere nye produkter, må du imidlertid gå tilbake til Google-kanalsiden gjennom Apper-seksjonen i Shopify-administrator.

Få hjelp med Google-produkter

Kontakt Google for å få hjelp med følgende emner:

• Din Google Merchant Center-konto
  • Google Ads
  • Kjøp på Google
  • Google Local Inventory
  • Google Analytics
  • Andre Google-emner som ikke støttes av Shopify

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å laste ned Google & YouTube-kanalen eller konfigurere produkter.