Synkronisering av produktene dine

Google-kanalen synkroniserer produkter som er tilgjengelige for nettbutikken din med Google Merchant Center. For å publisere produktene dine på Google og bruke dem i Smart Shopping-kampanjer, må du legge til nødvendige produktopplysninger. Du kan også optimalisere produkttitlene og beskrivelsene for søkeoppføringene i Google Shopping ved å bruke Google Shopping-appen.

For berettigede butikker som selger i USA, kan produkter som er synkronisert til Google Merchant Center ved hjelp av Shopifys Google-kanal vises i relevante søkeoppføringer i Google Shopping-fanen gratis.

For å se statusen til produktene dine eller endre kontoinnstillingene kan du gå til Google-kanalen i Shopify.

Gjør produktene tilgjengelige for Google-kanalen

Når du setter opp Google-kanalen for første gang, vil alle produkter som er tilgjengelige for nettbutikken din automatisk bli synkronisert med Google Merchant Center. Hvis du foretrekker å velge hvilke produkter som skal synkroniseres, kan du endre tilgjengeligheten for et enkeltprodukt manuelt, eller gjøre en massehandling for å endre tilgjengeligheten for flere produkter. Finn ut mer om å gjøre produkter tilgjengelige for kanaler og apper.

Legg til produktdata

Google bruker produktopplysninger som en hjelp til å kategorisere de synkroniserte produktene dine på Google. Noen av opplysningene Google kan bruke er ikke tilgjengelig i produktdetaljene, og må legges til fra Google-kanalen. Følgende produktopplysninger legges til et produkt fra Rediger Google Shopping-felter-modalboksen i appen:

• Hvorvidt et produkt er et tilpasset produkt – for tilpassede produkter er det ikke noe krav om å ha en unik produktidentifikator som GTIN, i motsetning til andre produkter. Hvis produktet ditt ikke har en unik produktidentifikator, må du indikere at det er et tilpasset produkt for at det skal bli godkjent.
  • Google produktkategori – du kan legge en Google produktkategori til et produkt for å forbedre ytelsen i Google Ads og Smarte Shopping-kampanjer.
  • Egendefinerte etiketter – du kan legge til egendefinerte etiketter for Alder, Kjønn eller Tilstand for å hjelpe Google med å kategorisere et produkt.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Google.

2. Oversiktssiden går du til Produkt-feed-delen.

3. Ved siden av en produktstatus klikker du på koblingen for å vise de synkroniserte produktene i et masseredigeringsprogram.

4. Klikk på Rediger Google-feltene.

5. Valgfritt: Hvis produktet ditt ikke har GTIN eller MPN fordi det er et egendefinert produkt, merker du av for Dette er et egendefinert produkt.

6. Valgfritt: I delen produktkategorisering legger du til en Google-produktkategori.

7. Valgfritt: Legg til egendefinerte etiketter for Alder, Kjønn eller Tilstand.

8. Klikk på Lagre.

Optimalisere produkttitler og -beskrivelser for Google Shopping

Nøkkelordene du bruker i produkttitlene og beskrivelsene kan hjelpe kundene med å finne produktene dine på Google Shopping.

Når du synkroniserer produkter til Google shopping, kan du enten synkronisere produkt titlene og-beskrivelsene dine, eller bruke tittel taggen og metabeskrivelsen fra søkemotor oppføringen. Det kan være lurt å bruke søkemotor oppføringen tittel tagg og Metabeskrivelse slik at du kan inkludere flere nøkkelord for søkemotoroptimalisering på Google shopping uten å endre produktinformasjonen i nettbutikken. Finn ut mer om optimalisering av produkt titler og beskrivelser fra Google Merchant Center-hjelp.

For å bruke titteltagger og metabeskrivelser for produktene dine på Google Shopping, må du først velge innstillingen fra Google-kanalen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Google.
  2. Gå til Merchant Center-kontoen din.
  3. I delen INNSTILLINGER FOR PRODUKTTITTEL velger du SEO-optimaliserings for å bruke den optimaliserte produktetiketten for produkter på Google Shopping.
  4. I delen INNSTILLINGER FOR PRODUKTBESKRIVELSE velger du SEO-produktbeskrivelsen for å bruke søkemotorens optimaliserte metabeskrivelse for produktene dine på Google.

Du kan vise og redigere søkemotorens optimaliserte titteletikett og metabeskrivelse fra en produktinformasjonsside. Finn ut mer om hvordan du legger til nøkkelord for søkemotoroptimalisering her.

Produktstatus

Google-kanalen viser statusen til produktene dine på Google > Produkter-siden i Shopify. Det er tre mulige produktstatuser:

• Ikke godkjent – produkter med statusen Ikke godkjent er ikke synkronisert med Google Merchant Center på grunn av en eller flere feil eller manglende produktdata.
  • Ventende – produkter med Ventene status har endringer i Shopify som ennå ikke har blitt synkronisert til Google Merchant Center.
  • Godkjent – produkter med Godkjent-status er synkronisert til Google Merchant Center.

For å løse produktfeil klikker du på produktnavnet for å gjøre endringer i siden med produktdetaljer, slik at du oppfyller produktkravene for Google Merchant Center. Når du gjør en endring i et produkt blir det automatisk synkronisert med Google Merchant Center.

Endringer i produktinformasjonen i Shopify kan føre til at synkroniserte produkter får feil og advarsler. Sjekk Google-kanalen med jevne mellomrom for å sikre at produktene dine fortsatt synkroniseres.

Produktkrav

Google krever spesifikk informasjon om produktene dine før du kan publisere dem på Google. Google-kanalen importerer de eksisterende produktdataene fra Shopify, men det kan være du må legge til ekstrainformasjon før du kan synkronisere produkter med Google Merchant Center.

For de fleste produkter trenger du kun å legge til følgende opplysninger:

• Produktkategori i Google
  • Unike produkt-ID-er

Google har også spesifikke krav for følgende produktkategorier:

• Klær & tilbehør
  • Medier
  • Bøker

Produktalternativene, inkludert varianter, må være skrevet på engelsk for å kunne synkroniseres med Google.

Produktkategori i Google

For å sikre at produktene kategoriseres nøyaktig på Google, bør du legge en Google-produktkategori til produktene. Hvis du ikke legger til en produktkategori, vil Google automatisk tilordne produktet en kategori, men det kan forekomme feil. Les Googles veiledning om produktkategorier for å finne ut mer.

Unike produkt-ID-er

Google krever at du har en unik produkt-ID for hvert produkt du selger. Disse identifikatorene lar Google matche produktet med lignende produkter på Google Shopping. Hvis disse identifikatorene ikke er riktige, vil ikke Google publisere produktene dine, og kontoen din kan bli suspendert. Finn ut mer om unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarenummer), må du legge det til før du kan publisere produktet. Du kan legge til et GTIN i detaljene for en produktvariant.

For produkter uten GTIN må du legge til et MPN (produsentens delnummer) og merkenavn under produktdataer i Google-kanalen.

Googles spesifikke krav til produktkategorier

Google har spesifikke krav til produkter som er i produktkategoriene Klær og tilbehør, Medier eller Bøker. Når du velger kategori for et produkt i Google-kanalen, må du legge til denne ekstrainformasjonen for produktet.

Produktkrav for klær og tilbehør

Produkter i kategorien klær og tilbehør kan kreve spesifikke produktdata før de kan publiseres. For å finne ut om du må inkludere produktdataene, kan du gå til hjelpeveiledningene i Google Merchant Center og se på følgende:

Produktkrav for medier

Produkter i kategoriene musikk, filmer eller videospill må ha UPC, EAN eller JAN som unik produkt-ID. Finn ut mer om Google unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Produktkrav for bøker

Produkter i kategorien bøker er pålagt å ha et ISBN som unik produkt-identifikator. Finn ut mer om Googles unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.