Administrasjon av abonnentlister for e-post

Du kan bruke e-postmarkedsføring til å utvikle forretningen og skape relasjoner med kundene. Hvis du sender nyhetsbrev til kunder som registrerer seg på e-postlisten, er det en utmerket måte å informere dem om nye produkter og kommende salg.

Innhent e-postadresser fra kunder

Av juridiske og personvernsrelaterte grunner må du påse at du kun sender e-postmarkedsføring til kunder som har godtatt å motta markedsføring fra nettbutikken. Kunder kan godta markedsføring ved å registrere e-postadressen sin for nyhetsbrev i nettbutikken, eller ved å merke av en avmerkingsboks i kassen. Du kan sende dem en e-postbekreftelse for abonnement ved å endre kasseinnstillingene.

Når en kunde godtar markedsføring fra nettbutikken, vises vedkommendes e-postadresse på Kunder-siden i Shopify-administrator. Klikk på segmentet E-postabonnenter for å bare vise kundene som har samtykket til å motta e-postkampanjer.

Hvis en abonnent klikker på Avmeld-koblingen i e-posten de mottar, eller markerer en e-post fra deg som søppelpost, blir de automatisk fjernet fra abonnementslisten. Når en e-post returneres på grunn av et problem med en e-postadresse, vil den aktuelle e-postadressen automatisk fjernes fra fremtidige utsendelser.

Innhent e-postadresser fra kunder i kassen

Innhent kundens e-postadresse fra hjemmesiden

For å innhente kundens e-postadresse fra startsiden legger du til en registreringsdel for nyhetsbrev i nettbutikken. Med en registrering for nyhetsbrev innhenter du e-postadresser fra kundene og lagrer dem i E-postabonnenter-kundesegmentet på Kunder-siden i Shopify-administrator. Tenk gjennom reisen for kundene som besøker nettbutikken, og tilby registrering av e-postadresser på steder som startsiden og i kassen.

Hvis du vil ha hjelp med å legge til en del for nyhetsbrev i nettbutikken, kan du se temadokumentasjonen.

Konkurranser og trekninger er også gode måter for å raskt bygge en abonnementsliste, men pass på at du tilbyr dobbelt samtykke slik at kunden er klar over at de også registrerer seg for å motta e-postmarkedsføring.

Hvis du nylig har fått mange nye abonnenter, bør du vurdere å opprette et egendefinert segment for nye abonnenter slik at du kan sende dem en velkomst-e-post. Legg ved en rabattkode og en kobling til butikken i velkomst-e-poster for å oppfordre nye kunder til å gjøre et kjøp. Velkomst-e-poster er også en vennlig måte abonnentene kan melde seg av e-postlisten på.

Importer kundelister

Du kan importere en kundeliste, men du bør gå gjennom alle navn og e-postadresser på listen først. Dette hjelper deg å unngå feil når du sender ut e-postkampanjene dine.

Rollebaserte e-postadresser

Rollebaserte e-postadresser starter med ord som info@ eller support@. Disse e-postadressene er vanligvis rettet mot et team, ikke en enkelt person. Vi anbefaler at du fjerner rollebaserte e-postadresser manuelt fordi de sannsynligvis ikke overvåkes. Dette kan skade åpningsraten over tid.

Sendes e-postene bare til personer som abonnerer på lusten for e-postmarkedsføring?

Ja, du kan bare sende e-post til kunder som har samtykket til å motta e-post fra virksomheten din. Du vil se disse kundene oppført med indikatoren Godtar markedsføring på kundesiden. Shopify Email filtrer ut kunder som ikke samtykker til e-postmarkedsføring fra deg.

Antall abonnenter i kundegruppen i Shopify Email kan fravike fra antall abonnenter i Kunder-seksjonen i Shopify-administrator. For å opprettholde avsenderomdømmet og leveringsdyktigheten over tid, kan du ikke sende e-postmeldinger til e-postadresser som jevnlig kommer i retur gjennom Shopify Email.

Sende en e-postkampanje til et bestemt kundesegment

Du kan sende en e-postkampanje til et bestemt kundesegment ved å starte i Shopify Email-appen eller fra Kunder-siden. I denne prosedyren sender du e-postkampanjen fra Kunder-siden.

Før du starter må du opprette et kundesegment som inkluderer e-postabonnenter.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på Segmenter.

3. Klikk på et kundesegment fra segmentoversikten.

4. Klikk på Bruk segment.

5. Installer Shopify Email-appen om nødvendig.

6. Klikk på Send e-post.

7. Opprett en e-postkampanje.

Dobbelt påmelding

Dobbelt opt-in krever at kundene klikker på en kobling i en e-post for å bekrefte at de vil motta e-postmarkedsføring fra deg. E-postbekreftelsen sendes automatisk når noen angir e-postadressen sin og melder seg på i nettbutikken. I enkelte land kreves dobbelt opt-in ved lov, og det er også en beste praksis når det gjelder å skaffe flere engasjerte abonnenter. Kunder som abonnerer på utsendelsen din før du aktiverer dobbelt opt-in, vil ikke bli avkrevd en bekreftelse av statusen deres.

Du kan tilpasse e-posten om dobbelt opt-in ved å klikke på Innstillinger > Varsler i Shopify-administrator. Av juridiske årsaker bør ikke denne e-posten inneholde noen markedsføring.

Hvis du aktiverer dobbeltbekreftelse, bør du oppdatere bekreftelsesmeldingen i nyhetsbrevskjemaet i nettbutikken din, slik at kundene vet at de må sjekke e-posten sin etter en e-postbekreftelse. Oppdatering av bekreftelsesmeldingen kan bidra til å gi flere påmeldinger. Bekreftelsesmeldingen kan for eksempel si noe sånt som «Sjekk e-posten din for å bekrefte abonnementet ditt!».

Du redigerer bekreftelsesmeldingen i Shopify-administrator ved å gå til Nettbutikk > Temaer > knappen > Rediger innhold i standardtema. Avhengig av temaet merkes feltet enten som Bekreftelse under seksjonen Nyhetsbrevskjema eller Vellykket innsendelse under seksjonen Registrer deg.

Hva er fordelene med dobbelt påmelding?

Ved å la kundene registrere seg eller trekke seg fra å motta e-postmarkedsføring kan du skape en mer engasjert abonnentliste ved å forhindre at uinteresserte eller feil e-postadresser legges til i listen. Det kan ta lenger tid å bygge listen fordi noen brukere vil glemme å klikke på bekreftelseskoblingen de mottar, men abonnenter som er genuint interessert i å motta e-postmeldinger fra deg har størst verdi for virksomheten.

Fjern noen fra abonnementslisten

Hvis du vil fjerne noen fra abonnentlisten kan du gå til fanen Kunder i Shopify-administrator, klikke på kunden du vil endre og manuelt redigere statusen for E-postmarkedsføring.