Konfigurer Shopify Collabs

Shopify Collabs hjelper deg å rekruttere skapere og merkevareambassadører for å øke salg og merkevarekjennskap.

Du kan bruke Shopify Collabs-nettbutikksiden til å dele informasjon om programmet med skapere og merkevarens tilhengere og for å innhente søknader. Du kan tilpasse bilder og tekst på nettbutikksiden slik at det passer merkevaren, og konfigurere spørsmål for å bli bedre kjent med søkerne før du godtar dem i programmet.

Du kan også bli med i Collabs-nettverket for å samarbeide med Collabs-godkjente skapere på samarbeidspartnernivå. For å melde deg på angir du en kommisjonssats for enten alle produkter eller på samlingsnivå, som gjør at produktene dine kan vises til skapere under oppdagelsesopplevelsen. Skapere kan søke etter produktene dine, og de kan lagre og generere produktkoblinger uten godkjenning, slik at skaperne kan begynne å dele koblinger og generere salg umiddelbart.

Opprett konto

Du kan installere Shopify Collabs fra Shopify App Store. Finn ut hvordan du installerer en app.

Du må registrere deg for en konto før du kan tilpasse og konfigurere Shopify Collabs-kontoen:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Gå gjennom og godta vilkår og betingelser for bruk av Shopify Collabs.

5. Kontroller den forhåndsutfylte e-postadressen du vil bruke for Collabs-varsler.

6. For å hjelpe Collabs med å koble deg til skapere må du identifisere følgende:

• Merkevarens produktkategori.
    • Merkevarens primære publikum.
    • Landene du er interessert i å jobbe med skapere fra. Dette vil være forhåndsutfylt i tråd med det primære markedet ditt.
  7. Klikk på Fullfør oppsett.

Kontoen din for Shopify Collabs er nå aktiv, og du kan begynne å utvikle profilen og samarbeide med skapere.

Fullfør profilen din

Collabs-profilen brukes til å gi skapere mer informasjon om merkevaren og hva du tilbyr.

Trinn 1: Detaljer om merkevaren

Informasjonen du oppgir i seksjonen Merkevaredetaljer vises som en del av søknadssiden, Collabs-nettverksprofilen og i approfilen:

1. Klikk på Rediger profil i seksjonen Oversikt fra Shopify Collabs-instrumentbordet.
  2. Shopify Collabs bruker den kvadratiske logoen som er angitt i merkevareinnstillingene i Shopify. Hvis du vil endre logoen, klikker du på Rediger logo og oppdater logo.
  3. Klikk på Legg til verdier i seksjonen Merkevareverdier for å velge merkevarens verdier.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. Klikk på Legg til medier i seksjonen Medier for å legge til inntil fire bilder som representerer merkevarens stil.
  6. Klikk på Ferdig.

Trinn 2: Informasjon om partnerskap

Partnerskapsinformasjonen gir skapere mer informasjon om hva du tilbyr i Collabs-fellesskapet:

1. Klikk på Rediger profil i seksjonen Oversikt fra Shopify Collabs-instrumentbordet.
  2. Angi en merkevarebeskrivelse i feltet Slik jobber du med skapere i seksjonen Detaljer om partnerskap. Fortell skaperne hvordan det er å samarbeide med merkevaren din, og hva de kan forvente av samarbeidet.
  3. Velg hvilke funksjoner du vil tilby på Collabs fra listen. Dette er funksjoner Collabs støtter.
  4. Velg funksjonene du tilbyr utenfor Collabs fra listen. Dette er funksjoner som Collabs ikke støtter for øyeblikket.

Trinn 3: Kontoer i sosiale medier

Ved å koble til kontoer i sosiale medier kan skapere gå gjennom innholdstypene du skaper, og lære mer om merkevaren. Alle kontoer i sosiale medier du har lagt inn i Shopify-merkevareinnstillingene, er inkludert i Collabs.

Finn ut mer om å legge til koblinger til sosiale medier.

Trinn 4: Målmarked

For å finne de skaperne som er mest relevante for deg, må du angi et målmarked. Når du blir med i Collabs Network brukes målmarkedet ditt for å gjøre det enklere å knytte kontakt med skapere i et marked som passer. Målmarkedet er forhåndsutfylt med informasjon fra kontokonfigurasjonen.

Informasjonen om målmarkedet kan når som helst endres i Collabs-profilen:

1. Klikk på Rediger profil i seksjonen Oversikt fra Shopify Collabs-instrumentbordet.
  2. Velg Produktkategori fra rullegardinmenyen i seksjonen Målmarked.
  3. Velg Primær målgruppe fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Rediger i seksjonen Plassering, og velg hvilke land du ønsker å promotere produktene i.

Trinn 5: Profilsynlighet

Det er flere måter du kan promotere Collabs-fellesskapet og samarbeide med skapere i Collabs på:

• Collabs-nettverket: Bli med i Collabs-nettverket for å dele produkter umiddelbart med godkjente skapere som kan selge produktene dine.
  • Nettbutikkside: Legg til Collabs-profilen i nettbutikken for å gi kundene muligheten til å samarbeide.
  • Popup-vindu i nettbutikken: Legg til et popup-vindu i nettbutikken for å tiltrekke deg nye skapere for samarbeid med merkevaren.

Søknadsundersøkelse

Konfigurer en tilpasset undersøkelse for å finne ut mer om skapere og godta invitasjoner til Collabs-fellesskapet:

1. Klikk på Rediger profil i seksjonen Oversikt fra Shopify Collabs-instrumentbordet.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Profilsynlighet for å redigere skjemaet skapere fyller ut for å hjelpe deg å avgjøre hvem som passer.
  3. På siden Rediger skaperskjema kan du redigere og legge til spørsmål du ønsker å stille søkerne når de søker om å samarbeide med deg.
  4. Valgfritt: Hvis du legger til et spørsmål må du angi informasjon i de nødvendige feltene.