Administrere kundesamtaler

Når du svarer på en melding i Shopify Inbox, mottar kunden meldingen på den plattformen de opprinnelig sendte deg meldingen gjennom. Hvis en kunde for eksempel sender deg en melding fra Shop-appen, mottar de svarene i Shop-appen.

Hvis en kunde legger til eller fjerner et produkt fra handlekurven, vises hendelsen for deg i samtalen. Hvis produktnavnet er kortere enn 41 tegn inkluderes produktnavnet i hendelsesbeskrivelsen. Delsummen for kundens handlekurv og antall produkter i handlekurven vises også i samtaleoverskriften når det er en aktiv handlekurv.

Svare på en melding fra en kunde

Hvis kunden er aktiv i butikken, vises indikatoren Pålogget.

Når kunden forlater butikken, vises ikke lenger indikatoren Pålogget, og en melding som indikerer at svaret ditt sendes til e-postadressen kunden oppga ved starten av chatøkten vises i stedet.

Foreslåtte svar

Shopify Magic bruker informasjon fra butikken til å automatisk generere foreslåtte svar under samtaler med kunder.

Et foreslått svar fylles ut i tekstfeltet for en samtale når det oppfyller følgende krav:

• Det er minst én kundemelding i samtalen.
  • Du har ikke svart på kundemeldingen enda.
  • Shopify-butikken din inneholder nok informasjon til å svare på kundens spørsmål. Dette kan inkludere følgende emner:

Når du har gått gjennom et foreslått svar og kontrollert nøyaktighet og tone, klikker du på Send for å sende svaret til kunden.

Deaktiver foreslåtte svar

Foreslåtte svar aktiveres som standard når du bruker Shopify Inbox. Hvis du ikke vil at foreslåtte svar skal fylles ut under samtaler med kunder, kan du deaktivere foreslåtte svar i Shopify Inbox-innstillingene.

Steg:

1. Klikk på innstillingsikonet i Shopify Inbox, og klikk deretter på Meldingspreferanser.
  2. Velg Av i seksjonen Automatisk genererte forslag, og klikk deretter på Lagre.

Etiketter for meldingsemner

For å gjøre det enklere å administrere og prioritere meldinger fra kunder merker Shopify Inbox automatisk samtalen med et emne. Hver melding som sendes fra en kunde analyseres av et maskinlæringssystem, og hvis det er høy sannsynlighet for at det passer et emne legges den tilhørende etiketten til automatisk. Samtalelisten viser inntil to emneetiketter per samtale.

Mulige emneetiketter for kundesamtaler.

Mulige emner for meldingsklassifisering i Shopify Inbox
Emneetikett Meldinger knyttet til
Butikkens kasse Betalinger eller å legge inn en ny bestilling.
Rediger bestillinger Kansellere eller endre en bestilling.
Bestillingsstatus Bestillingsbekreftelse, bestillingsstatus og betalingssaldo.
Prissetting/rabatter Rabatter, legge til rabatter eller kampanjekoder.
Produktdetaljer Farge, størrelse, antall, vekt, volum, lagerbeholdning og lagerbeholdning, tilpasningsforespørsler eller forespørsler om produktbilder eller videoer.
Produktinteresse Generelle produktforespørsler eller -interesse.
Returer / leverte bestillinger Problemer med mottatte bestillinger, refusjoner og retur av mottatte bestillinger.
Frakt Lokale hente- eller fraktkostnader.
Butikkinformasjon Kontaktinformasjon som telefonnummer, plassering, åpningstider, generelle returpolicyer og markedsføringsforespørsler.
Engros Engrosforespørsler.

For at emneetiketter for samtaler skal legges til samtaler automatisk i mobilappen må du sikre at Shopify Inbox-appen er versjon 5.12.1 eller nyere.

Du kan dele produkter som er tilgjengelige i nettbutikken i Shopify Inbox. Finn ut mer om tilgjengelighet i salgskanaler for produkter.

Steg:

Sende en rabattkode i en samtale

Du kan dele en rabattkode med kunden i Shopify Inbox. Når en kunde klikker på rabattkoden legges rabattkoden automatisk til i handlekurven. Du må opprette rabattkoder før du kan dele dem.

Steg:

Nettchatøkten lagrer rabattkoden, og den gjelder automatisk for kundens handlekurv i kassen.

Send et bilde eller en video i en samtale

Du kan sende bilder eller videoer til kunder i Shopify Inbox.

Første gang du sender et bilde fra Inbox-appen på iOS eller Android blir du bedt om å gi Shopify Inbox tilgang til bildebiblioteket før du kan sende filen.

Steg:

Samtaledetaljer

Du kan administrere detaljer for en samtale fra skrivebordsversjonen av Shopify Inbox, eller fra mobilappen. Alle samtaledetaljer vises i Shopify Inbox-kundeprofilen.

Endre status for en samtale

Du kan administrere samtalene dine ved å endre statusen deres. Samtaler kan enten ha statusen Åpen eller Lukket. Du kan endre statusen for en samtale fra Åpen til Lukket, eller fra Lukket til Åpen.

Samtaler kan ikke slettes.

Steg:

Søk etter samtaler

Du kan søke etter en samtale i Inbox ved å bruke kundens navn, e-postadresse eller et bestemt søkeord. Du kan søke etter gjeldende eller tidligere samtaler.

Steg:

Administrere tilordning av samtaler

Du kan tilordne en chatsamtale til et personalmedlem med chattetillatelser i nettbutikken.

Når du har tilordnet en samtale, til et personalmedlem vil bare dette personalmedlemmet få meldingsvarsler for denne samtalen. Hvis du ønsker at alle personalmedlemmer skal motta meldingsvarsler for en samtale, må du fjerne tilordningen av personalmedlemmet til samtalen.

Steg:

Hvis navnet på et personalmedlem ikke er oppført på skjermbildet Tilordne personale, kan det hende personalmedlemmet ikke har de nødvendige tillatelsene for nettbutikkchat. For å finne ut mer kan du se tillatelser til nettbutikkchat.

Kundeprofil

Du kan åpne en kundes profil fra alle åpne eller lukkede samtaler i Shopify Inbox-appen på nett eller mobil. Kundeprofilen inneholder detaljer om kunden, som hvorvidt de er en ny eller returnerende kunde, deres plassering og tidssone og andre relevante bestillingsopplysninger. Du kan også legge inn merknader i kundeprofilen som bare er synlige for personalet.

Åpne kundeprofilen