Migrere til Google Analytics 4

Med den fleksible og hendelsesbaserte datamodellen bistår Google Analytics 4 (GA4) med oversikt over enhetlige kundereiser på tvers av nettsted og apper. GA4 bruker Googles maskinlæring til å tette hull i dataene med modellert innsikt og prediktive funksjoner som kan brukes til å forbedre resultatene og utvikle virksomheten. Fordi det ikke er avhengig av informasjonskapsler, er Google Analytics 4 bygget for å holde tritt med et skiftende økosystem, slik at du kan finne ut mer om kundene dine selv med mangler i dataene.

Migrere til Google Analytics 4

Du kan migrere fra Universal Analytics-taggen til den nye Google Analytics 4-taggen. For å migrere må du fullføre følgende oppgaver:

Det kan hende du også må fullføre følgende oppgaver, avhengig av konfigurasjonen av Universal Analytics:

Trinn 1: Opprett et GA4-område

For å opprette et Google Analytics 4-område må du ha redaktørrollen for Google Analytics-kontoen. For å migrere til GA4 må du opprette et Google Analytics 4-område som legges til Shopify-butikken. Når du har opprettet GA4-området, må du opprette en nettdatastrøm og kopiere tagg-ID-en for bruk i trinn 2.

Trinn 2: Legg til GA4-tagger i Shopify-butikken

Hvis du ikke har Google & YouTube-kanalen installert, blir du bedt om å installere den under konfigurasjonsprosessen for GA4-tagger. Du trenger ikke å koble til Google Merchant Center for å fullføre konfigurasjonsprosessen av GA4-tagger.

For å finne ut mer om konfigurering av Google-tagger, kan du se Googles dokumentasjon Shopify: Konfigurer Google-taggen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.
  2. Klikk på Administrer piksel her i seksjonen Google Analytics.
  3. Klikk på Koble til Google-kontoen.
  4. Velg taggen for GA4-området du ønsker å koble til Shopify-butikken i seksjonen Ditt Google Analytics-område.
  5. Klikk på Koble til.

Når du har lagt til GA4-tagger i butikken gjør du følgende, avhengig av hvordan du bruker Universal Analytics:

• Hvis du tidligere har brukt Universal Analytics-publikum, må du migrere publikum til GA4.
  • Hvis du tidligere har brukt Universal Analytics til å spore Google Ads-konverteringer i Shopify-butikken, må du migrere konverteringssporing til GA4.
  • Hvis du ikke har brukt Universal Analytics-publikum eller sporet Google Ads-konverteringer, er migreringen fullført.

Migrer publikum til GA4

Hvis du tidligere har brukt Universal Analytics-publikum, må du migrere publikum til GA4-området. Ved å migrere publikum fra Universal Analytics-området til Google Analytics 4-området, kan du identifisere samme brukergrupper basert på data i Google Analytics 4, og eksportere disse publikummene til tilkoblede Google Ads-kontoer for å oppnå de samme bruksområdene.

Migrer konverteringssporing til GA4

Hvis du tidligere har brukt Universal Analytics til å spore Google Ads-konverteringer i Shopify-butikken, må du migrere konverteringssporing til GA4. Google Analytics 4 bruker hendelser for å spore og måle konverteringer, i stedet for mål og e-handelsrapporten som ble brukt i Universal Analytics. For å finne ut mer om konverteringssporing i GA4, kan du se Konverteringssporing i GA4.

Gjør følgende for å migrere konverteringssporing til GA4:

1. Konfigurer hendelser og merk dem som konverteringer i Google Analytics.
  2. Koble Google Ads-kontoen til Google Analytics-kontoen.
  3. Importer konverteringer til Google Ads.