Sette opp Google Analytics' mål og trakter

Hvis du har en Google Analytics-konto, kan du definere mål og trakter for Shopify-nettstedet ditt. Hvis det bare er ett steg til målet, trenger du ikke å definere en trakt.

Forstå mål og trakter

Et Google Analytics-mål kan være en hvilken som helst handling som en besøkende kan fullføre under en økt på nettstedet ditt. Vanligvis definerer du et mål i henhold til forretningsmålene dine. Du kan for eksempel definere et mål som en målside som du vil at kundene skal nå, for eksempel en side for bestillingsstatus ved fullføring av betalingen. Når kundene dine kommer til den siden, betyr det at de har kjøpt noe fra deg. Et annet eksempel er en side for statisk bestillingsstatus som du har konfigurert for et abonnement på nyhetsbrev.

Hver gang en besøkende på nettstedet ditt fullfører et av målene dine, loggføres det som en konvertering på Google Analytics-kontoen din.

En Google Analytics-trakt er en bane med nettadresser du forventer at besøkende skal følge på veien for å fullføre et av målene dine. Google Analytics sporer sidene som er inkludert i en trakt, slik at du kan se hvor effektivt nettstedet hjelper deg med forretningsmålene dine. For eksempel kan en trakt gjøre det enklere å se hvor ofte besøkende forlater banen til et mål, når de angir banen til et mål eller når de hopper over steg.

For å finne ut mer om Google Analytics' mål og trakter, kan du besøke Google brukerstøtte.

Forbereder oppsett av mål og trakter

Før du setter opp Google Analytics' mål og trakter:

1. Hvis du ikke allerede har en, kan du registrere deg for en Google-konto.
  2. Bruk Google-kontoen din til å registrere deg for Google Analytics.
  3. Legg til Shopify-siden i Google Analytics-kontoen din.
  4. Konfigurer Google Analytics til å fungere med Shopify-siden din.

Sette opp mål og trakter

For å finne ut hvordan du setter opp mål og trakter, kan du besøke Google brukerstøtte.

Hvis du oppretter en trakt for å spore butikkens kassaflyt, må du basere stegene og nettadressene på følgende eksempel:

Eksempel på Google Analytics-trakt
Steg Navn Skjerm/side
1. Sett produkt /products/shoes
2. Lagt til produkt i handlekurven /cart
3. Lagt til adresse /checkout/contact_information
4. Lagt til fraktopplysninger /checkout/shipping
5. Lagt til betalingsinformasjon /checkout/payment

Når du er ferdig med å redigere målet eller trakten, må du vente 24 timer før du ser data som er samlet inn.