Shopify POS ofte stilte spørsmål

Hvilke enheter fungerer Shopify POS med?

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Hvorfor må jeg oppdatere Shopify POS-appen?

Du må holde Shopify POS-appen oppdatert hver 180. dag. Programvareoppdateringer gir deg de nyeste funksjonene, og bidrar til å unngå problemer forårsaket av utdatert programvare. Aktiver automatiske oppdateringer for å unngå å miste tilgang til Shopify POS-appen.

Hva er forskjellen mellom Shopify POS og POS Pro?

Shopify POS er en Point of Sale-app med et bredt utvalg av funksjoner som støtter fysiske butikker. Shopify POS-appen er tilgjengelig for alle abonnementsplaner.

Shopify POS Pro er et tillegg til Shopify POS som låser opp ytterligere funksjoner for fysiske utsalgssteder. Pro-funksjoner er tilgjengelig gjennom en gratis 3-dagers prøveperiode når du begynner å bruke Shopify POS. Deretter kan du velge å fortsette å bruke Pro-funksjoner for utsalgsstedene dine mot en månedlig tilleggsavgift. Hvis ikke, vil appen automatisk bytte tilbake til gratisversjonen av Shopify POS, og ingen handling kreves fra din side.

Hvorfor trenger jeg en Shopify-butikk hvis jeg ikke ønsker å selge på nett?

Shopify-butikken din er der du administrerer informasjon, for eksempel kunder, lagerbeholdning og kontodetaljer, uavhengig av hvor du selger. Shopify POS-appen håndterer aktiviteter som er rettet mot kunder og innstillingene dine for den fysiske butikken.

Hva trenger jeg bortsett fra appen?

Det eneste du må ha er en støttet enhet, Shopify POS-appen, en Shopify-butikk (som du kan opprette fra appen), og et produkt å selge. Shopify POS fungerer med et utvalg maskinvare for detaljhandel, slik som kassaapparater, iPad-stativ, kvitteringsskriver og strekkodeskanner, men du kan behandle salg uten disse produktene. Shopify POS-maskinvare er tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikken i enkelte land. For mer informasjon kan du besøke Shopify-maskinvarebutikk.

Hva er en ansatt-PIN-kode?

Shopify POS introduserer ansatt-PIN-koder, som er et unikt, firesifret personlig identifikasjonsnummer (PIN) for å få tilgang til Shopify POS-appen.

Når et pålogget personalmedlem behandler en betaling gjennom Shopify POS, knyttes personalnavnet deres til bestillingen. Du kan se hvilket personalmedlem som har behandlet en bestilling på bestillingens detaljvisning i Shopify POS, og i bestillingens tidslinje i Shopify-administrator.

Hvis du er usikker på hvilken PIN-kode som er tilordnet et personalmedlem, kan du angi en ny ansatt-PIN-kode i administrator.

Steg:

1. Gå til innstillinger i Shopify-administrator.
  2. Klikk på Brukere og tillatelser.
  3. Klikk på navnet til personalkontoen du vil redigere.
  4. I seksjonen Point of sale-tilgang aktiverer du tillatelsen Gi Point of sale-tilgang til dette personalmedlemmet.
  5. I seksjonen for PIN-kode angir du en firesifret PIN-kode eller klikker på Generer ny PIN-kode, slik at personalmedlemmet kan bruke PIN-koden til å logge på Shopify POS.
  6. Klikk på Lagre.

Må jeg selge de samme produktene i den fysiske butikken som jeg gjør på nett?

Nei. Når du legger til produkter i Shopify-administratoren, kan du bestemme om de skal være tilgjengelige på nett, i fysisk butikk eller begge deler.

Fungerer appen i alle land og valutaer?

Nesten. Du kan bruke Shopify POS over hele verden, men butikken din må være basert i et land der Shopify har støttede betalingsleverandører for kredittkort.

Hvorfor mangler noen (eller alle) produktene mine fra Shopify POS?

Hvis du ikke legger til produktene dine i POS-salgskanalen i Shopify-administrator vil de ikke være oppført i appen. Hvis du har lagt til produktene og de fortsatt ikke vises, må du sjekke at du er logget inn på riktig lokalisasjon.

Hvordan lager jeg produkter kun tilgjengelig på Shopify POS?

Du kan endre tilgjengeligheten til produktene dine fra Produkter-siden i Shopify-administrator.

For å endre tilgjengelighet for et enkeltprodukt kan du klikke på produktet og redigere Produkttilgjengelighet slik at bare Point of Sale er valgt. Klikk på Ferdig, og deretter Lagre.

For å endre tilgjengeligheten til flere produkter velger du produktene du vil redigere, klikker på Handlingerog velger Gjør produkter tilgjengelig. Endre tilgjengeligheten slik at bare Utsalgssted er valgt, og klikk deretter Gjør produkter tilgjengelig.

Hvilke språk støtter Shopify POS?

Shopify POS støtter følgende språk:

• Forenklet kinesisk
  • Tradisjonell kinesisk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Hindi
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Malay
  • Norsk (bokmål)
  • Portugisisk (Brazil)
  • Portugisisk (Portugal)
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Tyrkisk

For å endre språk i Shopify POS-appen må du endre språket på iOS-enheten gjennom iOS-innstillingene.

Steg:

Andre språk som ikke er oppført her kan fungere, men de støttes ikke og kan føre til manglende oversettelser som vises på engelsk som standard.

Hva gjør jeg hvis POS-kortleseren min blir stjålet?

Ubrukte, tapte eller stjålne POS-kortlesere må kobles fra Shopify POS-appen.

Steg:

1. Trykk på i POS-appen og gå til Innstillinger.
  2. Klikk på Administrer tilkoblet maskinvare.
  3. Finn kortleseren og velg Glem.
  4. Gå til Bluetooth-innstillingene på iOS- eller Android-enheten og glem kortleseren.

Erstatninger for Shopify POS-maskinvare kan kjøpes fra Shopify-maskinvarebutikken.

Hvordan ivaretar jeg kortleserens sikkerhet?

Du kan ivareta kortleserens sikkerhet ved å gjøre følgende:

• Vær oppmerksom på mistenkelig atferd i nærheten av enheter, for eksempel ukjente personer som prøver å koble fra eller åpne enheter. Bekreft identiteten til tredjepartspersonale som hevder å være reparasjons- eller vedlikeholdspersonale. Shopify bruker ikke disse enhetene personlig.
  • Mistenkelig atferd og tegn på tukling med eller bytting av POS-enheter må rapporteres til Shopify-kontoeieren. Eksempler på tegn på at en enhet kan ha blitt tuklet med eller byttet ut inkluderer uventede ting som er festet på den eller kabler som er plugget inn i enheten, manglende eller endrede sikkerhetsmerker, at den er skadd eller har en farge, eller endringer i serienummeret eller andre utvendige merker.
  • Inspiser POS-enheter med jevne mellomrom for å oppdage svindelforsøk (for eksempel at der er lagt til kortskimmere på enheter) eller utbytting (for eksempel ved å sjekke serienummeret eller andre enhetsegenskaper for å bekrefte at den ikke er byttet ut med en falsk enhet). Ikke bruk POS-enheter som kan ha blitt utvist før de har blitt inspisert.

Du er ansvarlig for å holde oversikt over lagerbeholdningen med POS-kortlesere i administratorgrensesnittet for butikken.

Hvis en enhet er tuklet med, må du fjerne den fra POS-enheten i innstillingsgrensesnittet. Trykk på i POS-appen. Velg Innstillinger > Administrer tilkoblet maskinvare, finn enheten og velg Glem.

Hvis en enhet det er tuklet med brukes til å sende beløp til godkjenning, kan det hende at kredittkortopplysninger har blitt stjålet. Du er ansvarlig for å rapportere stjålne betalingsopplysninger til leverandøren av betalingstjenesten (og/eller kortmerkene) i henhold til prosessen som trengs for å reagere på hendelser og som påkrevd av PCI DSS for PCI-overholdelse.