Shopify POS ofte stilte spørsmål

Har du fortsatt spørsmål om Shopify POS? Kanskje du finner svarene dine her.

Kom i gang

• Hva gjør Shopify POS?
  • Hvilke versjoner av iPad, iPhone og Android fungerer Shopify POS med?
  • Hvordan kommer jeg i gang med Shopify POS?
  • Hvorfor trenger jeg en Shopify-butikk hvis jeg ikke ønsker å selge på nett?
  • Hva trenger jeg bortsett fra appen?
  • Kan jeg slå sammen Shopify-nettbutikken min med Shopify POS?
  • Er det en grense for antall produkter jeg kan ha i katalogen min?
  • Hvorfor mangler noen (eller alle) produktene mine fra Shopify POS?
  • Hvordan lager jeg produkter som bare er tilgjengelig på POS?
  • Må jeg selge de samme produktene i den fysiske butikken som jeg gjør på nett?
  • Fungerer appen i alle land og valutaer?

Hva gjør Shopify POS?

Shopify POS er en applikasjon for iOS- og Android-enheter som kan brukes til transaksjoner i en fysisk butikk eller pop-up-miljø. Finn produkter, behandle bestillinger, ta betalt, sveip kredittkort, lever kvitteringer og kontroller alt fra en iPad eller mobiltelefon. All bakgrunnsadministrasjon av butikken din gjøres i Shopify-administratoren, som du har tilgang til fra alle nettlesere.

Hvilke versjoner av iPad, iPhone og Android fungerer Shopify POS med?

The Shopify POS app works with the following devices:

Devices that work with the Shopify POS app
Device Description
iPhone iPhone 5 or better running iOS 10 or higher
iPad Generation 4 or better running iOS 10 or higher
iPad mini Generation 2 or higher running iOS 10 or higher
Android Android device running version 5.0 (Lollipop) or higher

Hvordan kommer jeg i gang med Shopify POS?

Først må du installere appen. Hvis du allerede har en Shopify-konto, logger du inn på Shopify POS med påloggingsinformasjonen din, og appen laster inn produktene fra butikken din. Hvis du ikke har en konto enda, kan du starte en 14 dagers gratis prøveperiode og starte å opprette produkter direkte i appen.

Hvorfor trenger jeg en Shopify-butikk hvis jeg ikke ønsker å selge på nett?

Shopify-butikken din danner grunnlaget for Shopify POS-systemet ditt. Du administrerer kundeinformasjon, Shopify-kontoen din og lagerbeholdningen fra Shopify-administratoren, som du har tilgang til fra en hvilken som helst nettleser. Shopify POS-appen håndterer alle aktiviteter som er synlige for kunden samt innstillinger for den fysiske butikken.

Hva trenger jeg bortsett fra appen?

Shopify POS fungerer med et utvalg maskinvare for detaljhandel, slik som kassaapparater, iPad-stativ, kvitteringsskriver og strekkodeskanner, men du kan behandle salg uten disse produktene. Det eneste du må ha er en iPad eller iPhone, Shopify POS-appen, en Shopify-butikk (som du kan opprette i appen) og et produkt å selge. Shopify POS maskinvare er tilgjengelig fra Shopify Hardware Store på USAs fastland, Canada, Storbritannia og Irland.

Kan jeg slå sammen Shopify-nettbutikken min med Shopify POS?

Ja. Shopify-nettbutikken din synkroniseres automatisk med Shopify POS, og du administrerer hele virksomheten din fra ett instrumentbord. Oppdateringer i produkter eller lagerbeholdning som gjøres i Shopify-administratoren, får umiddelbar effekt i Shopify POS.

Er det en grense for antall produkter jeg kan ha i katalogen min?

Nei. Det er ingen grense på antall produkter du kan opprette, men det er en grense for antall produkter du kan ha i katalogen din før POS-enheten din vil kunne oppleve ytelsesproblemer:

Enhet Antall produkter Antall varianter
iPad 2 2000 4000
iPad 3 3000 6000
iPad 4 3000 6000
iPad 5 5000 8000
iPad mini (alle modeller) 3000 6000
iPad Air 5000 8000
iPad Pro 9,7" 5000 8000
iPad Pro 10,5" 7000 10 000
iPad Pro 12,9" 7000 10 000

Hvorfor mangler noen (eller alle) produktene mine fra Shopify POS?

Hvis du ikke allerede har lagt til produktene i salgskanalen POS, vises de ikke i appen. Hvis du har og produktene fremdeles ikke vises, må du sørge for at du er logget på riktig sted.

Hvordan lager jeg produkter kun tilgjengelig på Shopify POS?

Hvis du vil endre tilgjengeligheten til et enkeltprodukt, velger du produktet fra produktene og redigerer produkttilgjengeligheten slik at bare utsalgssted er valgt. Klikk på ferdigog ikke glem å lagre før du går ut av siden.

Hvis du vil velge produkter i bulk som du kun vil ha tilgjengelig på POS, klikker du på Produkt > Alle produkter, merker av i boksene til alle produktene du vil redigere, klikker på Handlinger og velger Gjør produkter tilgjengelig. Du kan nå merke eller fjerne merkingen av eventuelle nødvendige bokser for å endre salgskanalene der produkter er tilgjengelig.

Må jeg selge de samme produktene i den fysiske butikken som jeg gjør på nett?

Nei. Når du legger til produkter i Shopify-administratoren, kan du bestemme om de skal være tilgjengelige på nett, i fysisk butikk eller begge deler.

Fungerer appen i alle land og valutaer?

Nesten. Du kan bruke Shopify POS over hele verden, men butikken din må være basert i et land der Shopify har kompatible betalingsleverandører for kredittkort.

Din butikk

• Kan jeg bruke Shopify POS dersom jeg har flere kassaapparater i bruk samtidig?
  • Kan jeg bruke Shopify POS hvis jeg har flere utsalgssteder?
  • Kan jeg bruke Shopify POS hvis jeg har mer enn én ansatt?
  • Må jeg legge inn alle produktene fra nettbutikken min på nytt i Shopify POS?

Kan jeg bruke Shopify POS dersom jeg har flere kassaapparater i bruk samtidig?

Ja. Du kan installere Shopify POS på flere enheter, og du vil ikke bli belastet noe ekstra. Butikkaktiviteter på alle enhetene vil synkroniseres med Shopify-administratoren din.

Kan jeg bruke Shopify POS hvis jeg har flere utsalgssteder?

Ja. Du kan legge til flere utsalgssteder i Shopify-administratoren din. Det maksimale antallet utsalgssteder du kan ha er avhengig av abonnementet ditt.

Kan jeg bruke Shopify POS hvis jeg har mer enn én ansatt?

Ja. Shopify POS for iPad på Shopify-abonnementet eller høyere inkluderer personalkontoer, og du kan sette opp kontoer for så mange ansatte du ønsker.

Må jeg legge inn alle produktene fra nettbutikken min på nytt i Shopify POS?

Nei. Du kan legge til alle produktene i Shopify-administratoren din enten du selger dem på nett eller med Shopify POS. Produkter du har satt som tilgjengelige i Shopify POS, lastes automatisk når du logger inn i appen.

Godtar betalinger

• Hvilke betalingsmåter kan kundene mine bruke?
  • Kan jeg dele opp en betaling i Shopify POS?
  • Kan jeg bruke Shopify POS med min egen betalingsterminal?
  • Kan jeg gi refusjoner?
  • Hvordan bytter jeg et produkt med Shopify POS?
  • Er det noen transaksjonsgebyrer eller skjulte kostnader jeg bør vite om?
  • Kan jeg bruke en Shopify-kortleser når jeg reiser utenfor USA, Canada, Storbritannia og Irland?

Hvilke betalingsmåter kan kundene mine bruke?

Hvis du bruker Shopify POS for iPad eller iPhone, kan du akseptere alle betalingsformer. Hvids du befinner deg i USA eller Canada, kan du sveipe kredittkort med en iPad eller iPhone. Hvis du er i USA, Storbritannia eller Irland, kan du akseptere kredittkort og kontaktløse betalinger med den EMV-kompatible Tapp, chip eller sveip-kortleseren.

Utenfor USA, Storbritannia, Irland og Canada kan du kjøpe eller leie en ekstern kredittkortterminal fra en betalingsleverandør (en kredittkortterminal er enhver enhet som aksepterer kredittkort og debetkort). Hvis du bruker Shopify POS for Android, kan du akseptere kontanter og kredittbetalinger, og du kan sveipe kredittkort med Swipe (audio-jack)-kortleseren.

Kan jeg dele opp en betaling i Shopify POS?

Ja. Hvis du bruker Shopify POS for iPad eller iPhone, kan du bruke flere betalingsmåter i én enkelt transaksjon. Du kan også tilby delbetalinger hvis du vil la kunden din betale resten av summen på et senere tidspunkt.

Kan jeg bruke Shopify POS med min egen betalingsterminal?

Ja. Hvis du bruker Shopify POS for iPad, kan du opprette tilpassede betalingsalternativer inne i appen, som kontanter, debetkort eller IOU, og registrere alle typer betalinger. Alle betalingsalternativer du aktiverer blir også tilgjengelige i Shopify POS for iPhone. Hvis du bruker Shopify POS for Android, må du bruke Swipe (audio-jack)-kortleseren.

Kan jeg gi refusjoner?

Ja. Hvis du bruker Shopify POS for iPad, kan du bruke appen til å refundere et kjøp så lenge kjøpet ble gjort i Shopify POS. Hvis du bruker Shopify POS for iPhone eller Android, kan du refunderee en bestilling fra Shopify-administratoren din eller fra Shopify-appen.

Hvordan bytter jeg et produkt med Shopify POS?

Den beste måten å bytte et produkt på, er å refundere produktet først, og deretter tilby kunden en tilgodelapp.

Er det noen transaksjonsgebyrer eller skjulte kostnader jeg bør vite om?

Shopify belaster ingen ytterligere transaksjonskostnader for POS-bestillinger. Hvis du bruker en Shopify-kortleser med Shopify Payments eller en kompatibel betalingsleverandør for kredittkort, betaler du kun behandlingsgebyret for kredittkort. Shopify belaster deg ikke for å akseptere noen annen form for betaling, som kontanter, eksterne debetkort eller eksterne kredittkort. Hvis du bruker en ekstern kredittkortterminal, blir du belastet transaksjonsgebyrer av betalingsleverandøren din.

Kan jeg bruke en Shopify-kortleser når jeg reiser utenfor USA, Canada, Storbritannia og Irland?

Ja. Hvis butikken din er basert i USA, Canada, Storbritannia eller Irland, kan du bruke en Shopify-kortleser for å akseptere kredittkortbetalinger hvor som helst i verden, så lenge du er koblet til internett.

Gavekort

• Kan jeg bruke gavekort i Shopify POS?
  • Hva hvis en kunde mister gavekortet sitt?
  • Kan jeg refundere et kjøp til et gavekort med Shopify POS?
  • Kan jeg refundere et gavekort med Shopify POS?

Kan jeg bruke gavekort i Shopify POS?

Ja, hvis du har et Shopify-abonnement eller høyere Se på dokumentasjonen for gavekort i Shopify POS.

Hva hvis en kunde mister gavekortet sitt?

Hvis en kunde mister gavekortet sitt, kan du utstede et erstatningskort.

Kan jeg refundere et kjøp til et gavekort med Shopify POS?

Ja. Du kan refundere et kjøp til det samme gavekortet som ble brukt til å gjøre kjøpet, og saldoen på gavekortet oppdateres automatisk.

Kan jeg refundere et gavekort med Shopify POS?

Ja. Akkurat som et hvilket som helst annet produkt, kan gavekort refunderes hvis en kunde ønsker å returnere det. Før du behandler refusjonen, må du deaktivere gavekortet.

Internasjonale forhandlere

Kan jeg bruke Shopify POS dersom butikken min er basert utenfor USA, Canada, Storbritannia og Irland?

Ja. Hvis butikken din er basert i et land der Shopify har kompatible leverandører for kredittkortbetaling, kan du bruke Shopify POS. Det er to viktige hensyn: *Du må kjøpe kompatibel maskinvare gjennom en ekstern forhandler. *Du må bruke en ekstern kredittkortterminal for å akseptere kredittkort.

Maskinvare

• Hvor kan jeg kjøpe kassaapparat, kvitteringsskriver og annen maskinvare?
  • Jeg eier allerede noe maskinvare. Kan jeg bruke det på nytt med Shopify POS?
  • Hva er en kortleser og hvor mye koster den?
  • Selger Shopify maskinvare utenfor USA, Canada, Storbritannia og Irland?

Hvor kan jeg kjøpe kassaapparat, kvitteringsskriver og annen maskinvare?

Du kan kjøpe maskinvaresett og individuelle produkter som er støttet fra Shopify Hardware Store i det kontinentale USA, Canada, Storbritannia og Irland. Utenfor disse landene, er kompatibel maskinvare tilgjengelig fra autoriserte forhandlere.

Jeg eier allerede noe maskinvare. Kan jeg bruke det på nytt med Shopify POS?

Muligens. Når du migrerer fra en annen plattform, kan det være at du kan bruke noe av maskinv din på nytt.

Hva er en kortleser og hvor mye koster den?

Hvis du befinner deg i det kontinentale USA, Canada, Storbritannia eller Irland, kan du bruke en Shopify-kortleser til å sveipe kredittkort og ta betalt. En Shopify-kortleser er rimelig, og du drar fordeler av lave gebyrer på kredittkortbetalinger gjennom Shopify Payments. Du plugger bare leseren inn i POS-enheten din, og kundene dine kan signere navnet direkte på skjermen mens signaturene lagres trygt på nett.

Selger Shopify maskinvare utenfor USA, Canada, Storbritannia og Irland?

Vi selger for øyeblikket ikke maskinvaresettene våre utenfor det kontinentale USA, Canada, Storbritannia og Irland.

Kontoen din

• Hvor mye koster Shopify POS?
  • Må jeg legge inn kredittkortet mitt for å registrere meg?
  • Hvordan faktureres Shopify POS?
  • Hvordan får jeg betalt med Shopify POS?
  • Jeg har mer enn ett utsalgssted. Hvordan faktureres jeg?

Hvor mye koster Shopify POS?

Alle Shopify-abonnementer (starter på 9 dollar per måned) inkluderer tilgang til Shopify POS. For å bruke de avanserte funksjonene, som personalstyring og maskinvareintegrasjon, må du ha Shopify-abonnementet eller høyere.

Må jeg legge inn kredittkortet mitt for å registrere meg?

Nei. Du kan registrere deg og bruke Shopify POS i 14 dager uten et kredittkort. Når prøveperioden din utløper, kan du velge et abonnement og legge inn kredittkortdetaljene dine. Hvis du vil starte å selge og behandle betalinger underveis i prøveperioden på 14 dager, må du velge et abonnement og legge inn kredittkortdetaljene dine, men du blir ikke belastet før prøveperioden utløper.

Hvordan faktureres Shopify POS?

Fakturering for Shopify POS er abonnementsbasert, som betyr at kredittkortet ditt automatisk blir belastet én gang hver fakturaperiode. Fakturaperioden som brukes av Shopify er 30 dager, så du blir belastet 12 ganger i en 365 dagers periode. Summen du betaler varierer basert på abonnementet du velger og hvordan du betaler transaksjonsgebyrene.

Hvordan får jeg betalt med Shopify POS?

Betalinger som behandles med Shopify POS overføres til forhandlerkontoen din.

Jeg har mer enn ett utsalgssted. Hvordan faktureres jeg?

Det maksimale antallet utsalgssteder du kan ha er avhengig av Shopify-abonnementet ditt.