Bytt til den helt nye Shopify POS

Finn ut mer om den helt nye Shopify POS, og finn ut om du ønsker å bytte.

Byttet skjer separat på hver enkelt Shopify POS-enhet. Etter at du bytter til den helt nye Shopify POS, må du synkronisere noen av Shopify POS-innstillingene og lære opp personalet i de nye appfunksjonene.

Bytt til den helt nye Shopify POS

Du kan bytte til den helt nye Shopify POS hvis du oppfyller følgende betingelser:

• Du bruker Shopify POS for iPhone eller iPad.
  • Du er kontoeier eller personalmedlem med full tilgang.

Bytting av apper skjer separat på hver Shopify POS-enhet. Hvis du vil bytte hele Shopiy POS-systemet, må du bytte apper på alle enheter som brukes i butikken. Etter at du bytter apper vil alle åpne POS Classic-apper lukkes.

Steg:

1. Fra POS Classic-appen trykker du på Butikk.
  2. Valgfritt: Trykk Finn ut mer om den helt nye Shopify POS for å finne ut mer om den nye appen.
  3. Trykk på Prøv den helt nye Shopify POS.
  4. Trykk på Bytt til den helt nye Shopify POS. Din nåværende POS Classic-app lukkes.
  5. Trykk på det helt nye Shopify POS-ikonet for å åpne appen.

Bytt tilbake til POS Classic

Du kan bytte tilbake til POS Classic når som helst. Noen Shopify POS-innstillinger synkroniseres ikke når du bytter mellom Shopify POS-appene. Finn ut mer om å synkronisere POS Classic med den helt nye Shopify POS.

Bytting av apper skjer separat på hver Shopify POS-enhet. Hvis du vil bytte til hele Shopify POS-systemet tilbake til POS Classic, må du bytte apper på hver enhet.

Etter at du bytter apper, vil den helt nye Shopify POS-appen lukkes på enheten din.

Steg:

1. Fra den helt nye Shopify POS-appen trykker du på -knappen, og trykker deretter på Brukerstøtte.
  2. Bla ned og trykk på Bytt tilbake til POS Classic.
  3. Velg hvorfor du bytter tilbake til POS Classic.
  4. Valgfritt: Trykk på Kommentarer og legg inn et notat for å fortelle Shopify hvorfor du bytter apper, og trykk deretter på Lagre.
  5. Trykk på Bytt tilbake til POS Classic.
  6. Trykk på OK.

Velg riktig appabonnement

Shopify tilbyr to ulike POS-appabonnementer som passer dine detaljhandelsbehov. For mer informasjon om prissetting kan du se POS-funksjoner. For å sammenligne funksjonene som tilbys mellom Shopify POS Lite og Shopify POS Pro, kan du se følgende tabell:

Shopify POS-funksjoner og abonnementer
Funksjon Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integrert betalingsmaskinvare med Shopify Payments (Kun Canada, Irland, Storbritannia og USA)
Ikke-betalingsrelaterte maskinvareintegrasjoner for detaljhandel
Tilpassbart smart-rutenett
Legg til/rediger kundeprofiler
Kundevisningsapp
Lagerbeholdning, bestillinger og kundeadministrasjon på tvers av lokalisasjoner
E-post/SMS-kvitteringer
Egendefinerte kvitteringsutskrifter
Rabattkoder og manuelle rabatter ($, %)
Selg og løs inn gavekort
Skanning av strekkoder med kamera
Tilpasset salg
Frakoblede kontantbetalinger
PIN-koder for personalet (basert på Shopify-abonnement)
Tillatelser og administrasjon av detaljhandelspersonale
Ubegrenset antall personale for kun POS
Salgsattribusjon
Tilbakebetalinger
Bytter
Kontantsporing
Lagre/hent handlekurv
Send handlekurv på e-post
Send hjem
Oppfyllelse av lokale hentebestillinger
Oppfyllelse av lokale leveringsbestillinger
Avansert lagerbeholdningstyring med Stocky
Daglige salgsrapporter
Detaljhandelsanalyser i appen

Shopify POS Pro-fakturering

Shopify POS Pro faktureres med en 30 dagers faktureringsperiode. Faktureringsperioden starter den dagen du aktiverer Shopify POS Pro i butikken. Du faktureres hver 30. dag fra datoen Shopify POS Pro ble aktiv. For mer informasjon kan du se Faktureringsperioder for apper.

Aktiver Shopify POS Pro for et utsalgssted

1. Fra Shopify-administrator klikker du Utsalgssted > Lokalisasjoner.
  2. I Dine lokalisasjoner-seksjonen klikker du på Administrer abonnementer.
  3. Bruk rullegardinmenyen for å velge det abonnementet du ønsker å bruke ved hvert utsalgssted.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Godkjenn abonnement-siden klikker du på Godkjenn abonnement.

Synkroniser POS Classic med den helt nye Shopify POS

Bytting skjer separat på hver Shopify POS-enhet. Etter at du bytter, vil mesteparten av informasjonen i POS Classic-appen automatisk synkroniseres med den helt nye Shopify POS på samme enhet. Du må oppdatere eller bekrefte følgende seksjoner før du bruker den helt nye Shopify POS.

Innstillinger for bestillingsoppfyllelse

Hvis du vil merke detaljhandelsbestillinger som oppfylt automatisk, må du oppdatere innstillingene for bestillingsoppfyllelse.

Innstillinger for automatisk låsing av skjerm

Innstillingene for automatisk låsing av skjermbildet synkroniseres ikke når du bytter til den helt nye Shopify POS. Du må redigere skjerminnstillingene for automatisk låsing etter at du har byttet apper.

Personaletillatelser

Etter at du har byttet apper vil den helt nye Shopify POS-appen bruke personaltillatelsene fra POS Classic-appen på samme enhet. Etter at du bytter til den helt nye Shopify POS kan du redigere personalroller og tillatelser slik at de gjelder på tvers av alle enheter.

Personalroller i Shopify POS fungerer bare med den helt nye Shopify POS. Roller og tillatelser som er tilordnet i den helt nye Shopiy POS synkroniseres ikke til POS Classic.

Eksterne betalingstyper

Når du bytter til den helt nye Shopify POS vil eksterne betalingsmåter være oppført under EGENDEFINERTE BETALINGSTYPER som eksterne terminaler. Hvis du for eksempel har en ekstern terminal for Visa, vil betalingsmåten være oppført som Ekstern terminal - Visa. Du kan omdøpe, legge til og slette egendefinerte betalingstyper.

Andre betalingstyper synkroniseres automatisk når du bytter.

Kasseskift og kontantsporing

Hvis du har aktivert kasseskift , blir den eksisterende historikken for kasseskift automatisk synkronisert med den helt nye Shopify POS.

Eventuell ny kontantsporing som gjøres fra én versjon av Shopify POS-appen, synkroniseres ikke med den andre appen. For eksempel vil kontantsporing fra den helt nye Shopify POS ikke synkroniseres tilbake til POS Classic.

Du må lukke eventuelle åpne kasseskift før du bytter mellom den helt nye Shopify POS og POS Classic-appene.

Sjekk om du bruker den helt nye eller den klassiske Shopify POS

Bruk oppsettet og utformingen til appen for å finne ut om du bruker den helt nye Shopify POS eller POS Classic.

POS Classic:

• Bakgrunnsfargen til POS Classic-appen er hvit og lys grå.
  • Bunnen av appen har en meny med flere knapper som inkluderer Kasse, Bestillinger, Kunderog Butikk.

Helt ny Shopify POS:

• Bakgrunnsfargen til den helt nye Shopify POS-appen er vanligvis mørk grå og svart. Dette kalles også mørk modus.
  • Den helt nye Shopify POS har en hamburgermeny () i nedre hjørne av appen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg prøve Shopify POS Pro gratis?

Hvis du begynte å bruke den helt nye Shopify POS mellom 4. mai 2020 og 31. oktober 2020 har du gratis tilgang til Shopify POS Pro frem til 31. oktober 2020.

Hvis du installerer POS-salgskanalen etter 31. oktober 2020 får du tilgang til en 14 dagers gratis prøveperiode på Shopify POS Pro.

Hva er forskjellen mellom Shopify-abonnementet mitt og abonnementet på Shopify POS Pro-appen?

Shopify-abonnementet ditt styrer butikkadministrasjonen, innstillinger og muligheter inne i Shopify-administrator. Du må velge et Shopify-abonnement før du kan bruke Shopify POS-appen til å selge fysisk. Shopify POS Lite er inkludert i alle Shopify-abonnementer. Shopify POS Pro har mer avansert funksjonalitet, og kan legges til i alle Shopify-abonnementer mot en månedlig abonnementsavgift.

Må alle lokalisasjonene mine bruke det samme app-abonnementet?

Nei. Du kan aktivere Shopify POS Lite eller Shopify POS Pro avhengig av bedriftens behov. La oss for eksempel si at bedriften din har et fysisk utsalgssted og også selger i pop-up-butikker. Du kan aktivere Shopify POS Pro for det faste utsalgsstedet, og aktivere Shopify POS Lite for pop-up-butikken.

Kan jeg endre hvilke lokalisasjoner som har Shopify POS Pro aktivert?

Ja. Du kan når som helst endre POS-abonnementet for en lokalisasjon. For å endre POS-abonnementet til en lokalisasjon må du gå gjennom følgende steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du Utsalgssted > Lokalisasjoner.
  2. I Dine lokalisasjoner-seksjonen klikker du på Administrer abonnementer.
  3. Bruk rullegardinmenyen for å endre abonnementet du ønsker å bruke ved hver lokalisasjon.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Godkjenn abonnement-siden klikker du på Godkjenn abonnement.

Hvorfor er funksjoner som var gratis i Shopify POS Classic nå en del av abonnementet på Shopify POS Pro-appen?

App-abonnementene for Shopify POS er utviklet for å kunne skalere etter bedriftens behov. Eksisterende og nye funksjoner er inkludert i Shopify POS Pro-abonnementet for å støtte komplekse detaljhandelsoperasjoner med fysiske utsalgssteder.

Når må jeg velge et POS-app-abonnement?

Frem til 31. oktober 2020 inkluderer den helt nye Shopify POS alle Shopify POS Pro-funksjoner gratis. Den 1. november 2020 vil alle Shopify POS Pro-funksjoner kreve et abonnement på Shopify POS Pro-appen.

Den 31. oktober 2020 vil du bli spurt om du ønsker å aktivere Shopify POS Pro-abonnementet. Shopify POS Lite aktiveres automatisk hvis du ikke aktiverer Shopify POS Pro.

Kan jeg betale for et ett års abonnement på Shopify POS Pro?

Nei. Shopify POS Pro er et månedlig app-abonnement.

Hvis jeg bytter til den helt nye Shopify POS, må jeg da betale for Shopify POS Pro?

Nei. Du får tilgang til Shopify POS Pro-funksjonene gratis frem til 31. oktober 2020. Den 31. oktober 2020 blir du spurt om du ønsker å aktivere abonnementet på Shopify POS Pro. Shopify POS Lite aktiveres automatisk hvis du ikke aktiverer Shopify POS Pro.

Kan jeg velge bort Shopify POS Pro-funksjonene?

Alle får alle Shopify POS Pro-funksjonene frem til 31. oktober 2020. Hvis du ønsker å slå av disse funksjonene kan du velge Shopify POS Lite for POS-lokalisasjonene dine.

Fullfør følgende steg for å endre en lokalisasjons POS-abonnement:

1. Fra Shopify-administrator klikker du Utsalgssted > Lokalisasjoner.
  2. I Dine lokalisasjoner-seksjonen klikker du på Administrer abonnementer.
  3. Bruk rullegardinmenyen for å velge det abonnementet du ønsker å bruke ved hvert utsalgssted.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Godkjenn abonnement-siden klikker du på Godkjenn abonnement.

Kan jeg nedgradere fra Shopify POS Pro til Shopify POS Lite?

Ja. Du kan legge til, fjerne og endre Shopify POS Pro-abonnementet ditt. For å endre POS-abonnementet for en lokalisasjon gjennomgår du følgende steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du Utsalgssted > Lokalisasjoner.
  2. I Dine lokalisasjoner-seksjonen klikker du på Administrer abonnementer.
  3. Bruk rullegardinmenyen for å endre abonnementet du ønsker å bruke ved hver lokalisasjon.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Godkjenn abonnement-siden klikker du på Godkjenn abonnement.

Kan jeg bytte tilbake til POS Classic?

Det kommer an på. Så lenge du registrerte deg for Shopify POS før 4. mai 2020 kan du bytte tilbake til POS Classic frem til 31. oktober 2020. Den 31. oktober 2020 vil du bli spurt om du vil aktivere Shopify POS Pro-abonnementet. Shopify POS Lite aktiveres automatisk hvis du ikke aktiverer Shopify POS Pro.

Vil alle iOS-enhetene mine endres hvis jeg bytter til den helt nye Shopify POS?

Nei. Hvis du migrerer til den helt nye Shopify POS må du bytte over hver enhet manuelt. Du kan styre når hver av enhetene dine begynner å bruke den helt nye Shopify POS, og hvilket app-abonnement som velges for hver lokalisasjon.

Hva må jeg konfigurere når jeg bytter til den helt nye Shopify POS?

Når du migrerer til den helt nye Shopify POS, er det ikke nødvendig å konfigurere noe. Alle innstillingene og den tilkoblede maskinvaren migreres fra POS Classic.

Hjem-skjermen i den helt nye Shopfiy POS har et tilpassbart smart-rutenett som du kan tilpasse til bedriftens behov når du migrerer til den helt nye Shopify POS.

Hvis du selger fysiske gavekort må du aktivere Aksepter fysiske gavekort i betalingsinnstillingene i den helt nye Shopify POS.

Hvordan fjerner jeg POS-salgskanalen?

For å fjerne POS-salgskanalen fra administrator må du sørge for at alle lokalisasjonene dine har Shopify POS Lite-abonnementet.

Hvis alle lokalisasjonene dine bruker Shopify POS Lite-abonnementet kan du fjerne POS-salgskanalen fra administrator.

Fra Salgskanaler-siden klikker du på søppelkasse-ikonet ved siden av Utsalgssted.