Kom i gang med Shopify POS

Denne veiledningen viser de viktigste stegene du trenger for å sette opp Shopify-butikken din. Du kan bruke den som utgangspunkt og som referanse for å sikre at du ikke glemmer viktige oppgaver.

Steg 1: Konfigurer grunnleggende administrative innstillinger

Før du begynner å legge til produkter og konfigurere betalingene dine, må du utføre disse administrative oppgavene:

1. Hvis du vil selge ansikt til ansikt, må du sjekke med lokale lover for å se om Shopifys POS-system overholder reglene i landet ditt.
  2. Fullfør det første oppsettet slik at butikkens adresse, e-postadresse og andre innstillinger er oppdaterte.
  3. Finn ut hvor du kan administrere kontoen og få tilgang til faktureringsinformasjon.
  4. Legg til kontoer for ansatte slik at alle ansatte får en personlig påloggingskonto og alle sensitive kontoopplysninger forblir sikre.

Trinn 2: Last ned Shopify POS-appen

Slik kommer du i gang med Shopify POS-appen:

1. Last ned og logg inn på SHOPIFY POS.
  1. Få oversikt over hva appen kan gjøre og forstå funksjonene i de ulike skjermbildene i appen.
  2. Konfigurere de generelle Shopify POS-appinnstillingene på POS-enheten du vil bruke.
  3. Logg på appen.

Krav til Shopify POS-appen

Shopify POS-appen fungerer med følgende enheter:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller senere som kjører iOS 11.4 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.4 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller senere som kjører iOS 11.4 eller høyere
iPad mini Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.4 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iOS 11.4 eller høyere
Android Android-enheter som kjører versjon 5.0 (Lollipop) eller høyere

Trinn 3: Legg til og organiser produktene dine

Hvis du ikke har noe i butikken enda, kan du starte med det grunnleggende.

Slik setter du opp produktene dine:

1. Legg til produkter du vil selge i butikken din fra Shopify-administrator eller fra Shopify POS-appen. Sørg for å legge til bilder slik at du lett kan bla gjennom produktene på POS-enheten.

2. Konfigurer skatt for produktene dine.

3. Opprett en samling hvis du vil organisere produktene dine i kategorier.

4. Angi tilgjengeligheten for utsalgsstedet.

5. Lagerfør produkterutsalgstedene dine på Shopify.

1. Gjør deg kjent med lagerbeholdningen og overføringer, siden du kanskje vil spore produktene du har tilgjengelig i butikken din.

Trinn 4: Konfigurer avgiftene dine

Innkreving av MVA er en viktig del av å drive forretninger. Avhengig av hvor butikken din er, gjelder ulike regler og forskrifter for MVA på produktene dine. For å sikre at butikken din overholder disse reglene, bør du ta deg tid til å forstå Shopifys prosess for skatteoppsett.

Endre skatt basert på ditt fysiske sted.

Når du bruker Shopify POS må du:

1. angi butikkens sted(er) i Shopify-administrator.
  2. Angi skatt for butikkens fysiske sted.
  3. Tilordne stedet til en iPad som du bruker til å utføre transaksjoner i butikken.

Hvis du må justere skatten manuelt, basert på en region med unike skattebregrensinger eller en bestemt samling produkter, kan du gjøre det med overstyring av skatt.

Hold oversikt over skatten din

Når du konfigurerer skatteinnstillingene for produktene dine, bør du også tenke på hvordan du skal holde oversikten over skatten gjennom året. Det finnes noen viktige datoer og tidsfrister du må være kjent med når du skal levere skattemeldingen (spesielt i USA).

Hvis du ikke er sikker på hvilket system du skal bruke til å holde oversikten over skatten, kan det være lurt å se på noen regnskapsføringsapper i Shopify App Store.

Trinn 5: Sørg for at kundene kan betale deg

For å være sikker på at kundene dine kan betale deg, må du sette opp en betalingsleverandør. En betalingsleverandør lar deg godta betaling med kredittkort sikkert. Shopify tilbyr en egen betalingsleverandør (Shopify Payments) og støtter et stort utvalg av eksterne betalingsleverandører for Shopify POS.

Slik setter du opp en betalingsleverandør:

1. Aktiver Shopify Payments eller velg en av de støttede eksterne betalingsleverandørene for Shopify POS.

Når du velger å bruke Shopify Payments, kan du unngå å betale ekstra transaksjonsgebyrer, og du kan vise utbetalingene dine direkte fra Shopify-administrator.

1. Gjør deg kjent med de ulike transaksjonstypene ved hjelp av Shopify POS-appen.

Trinn 6: Bestill og sett opp POS-maskinvaren

Når du setter opp POS-kassesystemet, må du passe på at du har den programvaren for detaljhandel som passer til dine behov. Avhengig av hvilken maskinvare du vil bruke, må du også sjekke om den støttes av butikkens Shopify-pakke:

• Alle månedsabonnementer lar deg godta kredittkortbetalinger fra iPhone eller iPhone gjennom en støttet kortleser.

• Hvis du vil legge til mer maskinvare, for eksempel en kasse eller en kvitteringsskriver, må du også ha Shopify-pakken eller høyere.

Slik setter du opp POS-maskinvaren:

1. Finn ut hvilken maskinvare du trenger til butikken din før du bestiller det.

2. Finn ut hvor du kan kjøpe maskinvaren (avhengig av hvilket land du bor i).

3. Konfigurer butikkens WiFi-nettverk slik at maskinvaren kan kobles til Shopify.

1. Installer maskinvaren og kontroller at alt fungerer slik det skal.

Få hjelp med POS-maskinvaren

Hvis du har spørsmål om POS-maskinvare du har kjøpt, kan du finne hjelp i Shopifys POS-dokumentasjon eller kontakte Shopifys brukerstøtteteam.

Trinn 7: Legg inn noen testbestillinger

Nå som du har konfigurert betalingsinnstillingene og konfigurert maskinvaren, bør du prøve noen transaksjoner for å sjekket at alt fungerer slik det skal og gjøre deg kjent med prosessen for hvordan du tar betalt fra kunder.

Du kan kjøre testbestillinger for flere typer transaksjoner:

Trinn 8: Markedsfør butikken din på nettet

Er du klar til å starte? Nå som alt er satt opp, er det på tide å fortelle andre om butikken din!

Etter hvert som du bygger opp forretningen din, vil du oppdage ulike måter å engasjere kundene på, slik at de kommer tilbake igjen og igjen. Veiledningene på Shopify-bloggen er et flott sted å begynne:

Du kan også bli med i Shopify-nettgruppen for å finne flotte ressurser og komme i kontakt med andre forhandlere på Shopify.