Swipe (audio-jack)-kortleser

Kun tilgjengelig fra Shopify

Swipe-kortleseren (lydkontakt) er en lett og rimelig løsning for butikker som ofte er mobile.

Shopify POS – kortleser med lydkontakt

Kortleseren kobles til lydkontakten på en iPhone eller iPad. Hvis du bruker en iOS-enhet, kan du deaktivere kortleseren under Generelt i innstillingene for å få tilgang til lydkontakten for musikkavspilling.

Hvem er denne kortleseren for?

Swipe-kortleseren (lydkontakt) er lett og rimelig, noe som gjør det til et godt alternativ for forhandlere som nettopp har begynt å ta kredittkortbetalinger. Kortleseren kobles til lydkontakten på POS-enheten og har ingen ledninger, så den er ideell for bruk på messer, markeder eller pop-up-butikker.

Kompatible enheter og betalingsleverandører

Swipe-kortleseren (med lydjack-kontakt) behandler betalinger gjennom Shopify Payments i USA og Canada.

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Her kan du kjøpe Swipe-kortleseren (lydkontakt)

Swipe-kortleseren (med lydkontakt) er tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikk i støttede land.

Installer Swipe-kortleseren (lydkontakt)

Trinn:

1. Sørg for at volumet på iPhone-enheten er satt til maksimum, og ikke på lydløs. Merk: Hvis enhetens volum ikke er på maksimum, oppdages ikke kortleseren.

2. Koble kortleseren til enhetens hodetelefonkontakt. Hvis du bruker Windfall iPad-stativet, hviler kortleseren på forsiden av stativet.

3. Når du blir bedt om å gi tilgang til iPad-mikrofonen under den neste kredittinnbetalingen, trykker du på OK.

Slik sveiper du et kort

Sveip kredittkortet på tvers av kortleseren med kortets magnetiske stripe mot deg:

Shopify POS – kortleser med lydkontakt

Feilsøking av kortleseren

Hvis du har problemer med å bruke Swipe-kortleseren (lydkontakt), kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

1. Ser du en Sveipingen lyktes ikke-feilmelding?

2. Er du koblet til internett?

3. Bruker du en kompatibel betalingsleverandør og valuta?

4. Trykker du på Kreditt i kassen?

5. Ligger POS-enheten din i et etui?

6. Brukes enheten din til å spille musikk?

7. Har Shopify POS tilgang til enhetens mikrofon

8. Er volumet på enheten din satt på maksimum?

9. Har du deaktivert alternativet for automatisk gjenkjenning av sveip-kortleser (kun IOS)?

10. Kan du ta imot en kredittbetaling med et annet kort?

11. Kan du behandle betalingen ved å angi kredittkortinformasjonen manuelt?

1. Ser du en Sveipingen lyktes ikke-feilmelding?

Hvis du ser en Sveipingen lyktes ikke-feilmelding når du sveiper et kort, må du sørge for at du sveiper kortet på riktig måte.

2. Er du koblet til internett?

For å behandle betalinger må Shopify POS koble til Internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata. Hvis du ikke kan koble til internett, kan du heller ikke behandle kortbetalinger.

3. Bruker du en kompatibel betalingsleverandør og valuta?

Du kan bare bruke Swipe-kortleseren (lydkontakt) hvis

Hvis et av disse kravene ikke er tilfelle, kan du fremdeles ta kredittkortbetalinger med en ekstern betalingsterminal.

4. Trykker du på Kreditt i kassen?

For å godta betalinger med Swipe-kortleseren (med lydkontakt) trykker du på Kreditt på betalingsskjermen. Du må kun trykke på Ekstern terminal dersom du bruker en ekstern betalingsterminal i stedet for en kortleser som støttes av Shopify.

5. Ligger POS-enheten din i et etui?

Noen tilfeller forhindrer at Swipe-kortleseren (lydkontakt) passer ordentlig i enhetens lydkontakt. Hvis enheten din ligger i et etui, må du fjerne enheten din fra etuiet, koble til kortleseren og prøve å behandle betalingen på nytt.

6. Brukes enheten din til å spille musikk?

Swipe-kortleseren (lydkontakt) bruker enhetens lydrammeverk. Derfor kan du ikke bruke POS-enheten din til å spille musikk og godta kredittkortbetalinger samtidig. Hvis du vil ta imot en kortbetaling, må du koble POS-enheten fra alle Bluetooth-høyttalere, kontrollere at enheten har mikrofontillatelser og deretter prøve å behandle betalingen på nytt.

7. Har Shopify POS tillatelse til å bruke enhetens mikrofon?

Shopify POS må ha tillatelse til å bruke enhetens mikrofon for å bruke Swipe-kortleseren (lydkontakt) til å ta kredittkortbetalinger. Hvis du ikke har gitt appen tillatelse, kan du gå inn i enhetsinnstillingene og gi tillatelse der.

Trinn:

1. Trykk på Innstillinger på Hjem-skjermen på enheten.

2. Finn og trykk på Shopify POS-appen i Innstillinger på iPhone-enheten.

3. Under GI SHOPIFY POS TILGANG må du sørge for at veksleknappen til mikrofonen er aktivert.

8. Er volumet på enheten din satt på maksimum?

Shopify POS gjenkjenner ikke Swipe-kortleseren (lydkontakt) med mindre enheten din ikke er dempet og volumet er satt til maksimum. Koble fra kortleseren, sørg for at enheten din ikke er dempet og volumet er på maksimum, og koble deretter til kortleseren og prøv å ta betalt igjen.

9. Har du deaktivert alternativet for automatisk gjenkjenning av Swipe-kortleser (kun IOS)?

Du har kanskje deaktivert innstillingen for automatisk gjenkjenning av Swipe-kortleser i Shopify POS, for eksempel hvis du ønsker å bruke enheten til å spille musikk. Du må aktivere innstillingen for automatisk gjenkjenning av Swipe-kortleser.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på , og deretter Administrer tilkoblet maskinvare.

2. Aktiver Automatisk gjenkjenning av Swipe-kortleser.

10. Kan du ta imot en kortbetaling med et annet kort?

Prøv å ta imot en kortbetaling med et annet kredittkort. Hvis betalingen er vellykket, er det et problem med kundens kredittkort.

11. Kan du behandle betalingen ved å angi kredittkortinformasjonen manuelt?

Prøv å ta kortbetalingen ved å legge inn kortinformasjonen manuelt. Hvis betalingen er vellykket, er det et problem med kortleseren.

Ytterligere feilsøkingstips før du sender en rapport til Shopify-brukerstøtte

• Aldri blås inn i chipsporet, da spyttpartikler kan korrodere chipens kontaktpunkter.
  • Ikke bruk limprodukter, som klistrelapper eller teip, da dette kan etterlate seg rester som kan fange opp støv.
  • Bruk en boks med trykkluft for å løsne eventuelt smuss i chipsporet.
  • Bruk isopropanol og tynne bomullspinner for å rengjøre kontaktene i chipsporet på en skånsom måte.