Chip & Swipe-leser

Chip & Swipe-leseren selges ikke lenger av Shopify. Hvis du eier en Chip & Swipe-leser og butikken din er basert i USA kan du fortsatt få støtte for produktet. Støttes av Shopify

Chip og sveip-kortleser for Shopify POS

Shopify Chip & Swipe-kortleseren er en EMV-kompatibel kortleser for kredittkort som kobles trådløst til iPad eller iPhone. Kunder kan sette inn eller sveipe kortet ditt, og deretter logge inn på skjermen på POS-enheten din.

Hvem er Chip & Swipe-leseren for?

Hvis du ofte selger på ulike steder, eller nettopp har begynt å godta kortbetalinger i et utsalgssted, kan Chip & Swipe-leseren passe din virksomhet.

Du kan også bruke Chip & Swipe-leseren sammen med en annen kortleser som en kostnadseffektiv sikkerhetskopi når du er på reise eller i løpet av travle salgsperioder.

Kortleserkrav og støttede betalingsmåter

For å bruke Chip & Swipe-leseren må du ha

• Butikken din må være basert i USA
  • Du må ha Shopify Payments aktivert i butikken.
  • De fysiske utsalgsstedene dine er basert i USA
  • Du selger i USD
  • Du må ha en iOS- eller Android-enhet

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Du kan bruke Chip & Swipe-leseren til å godta følgende betalingstyper:

• Visa og Visa-debetkort
  • Mastercard og Mastercard-debetkort
  • American Express
  • Discover

De fleste nasjonale debetkort, som Interac, Girocard eller eftpos-kort som er varemerkesamarbeid med Visa eller Mastercard, kan behandle betalinger utenfor hjemlandet ved hjelp av Visa og Mastercard.

Montere Chip & Swipe-leseren

Chip & Swipe-leseren leveres med to monteringsmerker, som du kan bruke for å feste den til en annen enhet (for eksempel bak på en mobiltelefon eller et nettbrett) eller en glatt, flat overflate. Hvis du fjerner Chip & Swipe-leseren, kan monteringsmerkene tørkes av og brukes på nytt.

Rengjør monteringsoverflaten og Chip & Swipe-leseren før du fester monteringsmerket for å sikre at den fester seg ordentlig.

Slik monterer du Chip & Swipe-leseren:

1. Fjern beskyttelsesfilmen fra én side av monteringsmerket.
  2. Fest monteringsmerket bak på Chip & Swipe-leseren (siden uten logo).
  3. Fjern den gjenværende beskyttelsesfilmen fra monteringsmerket.
  4. Trykk limsiden av Chip & Swipe-leseren mot monteringsoverflaten og hold den der i tre sekunder.

Slå Chip & Swipe-leseren på og av

For å slå på Chip & Swipe-leseren trykker du på og slipper av/på-knappen på siden av kortleseren. Statuslyset slås på. Hvis du allerede har sammenkoblet og koblet til kortleseren med POS-enheten, kobles kortleseren automatisk til enheten.

Etter 30 sekunder med inaktivitet, går Chip & Swipe-leseren i ventemodus, og statuslyset blinker hvert 5. sekund. Når du er i ventemodus, slås kortleseren automatisk på når noen betaler med kort i kassen.

Etter 3 timer uten aktivitet slås Chip & Swipe-leseren helt av. Når du vil ta imot en kortbetaling neste gang, må du trykke på og slippe av/på-knappen for å slå på kortleseren igjen. Vanligvis må du bare slå på kortleseren én gang om dagen. Du kan manuelt slå av kortleseren når som helst ved å trykke på og holde inne av/på-knappen frem til statuslyset slås av.

Statuslyset for Chip & Swipe-leseren

Når Chip & Swipe-leseren er slått på, viser statuslyset kortleserens tilkoblingsstatus og hvorvidt kortleseren må lades:

Slik tolker du statusen for lys av Chip- og Swipe-leseren
Kontinuerlig blinking Kortleserenen er klar til å koble til en POS-enhet.
Blinker hvert 5. sekund kortleseren er i standby-modus.
Grønn Kortleseren er fulladet.
Gul Kortleseren lades.
Rød Kortleserens batteri er på 10 %, og bør lades.
Ingen lys Kortleseren er slått av.

Du kan fortsette å selge selv om statuslyset på kortleseren blir rødt, men du bør lade den snart.

Lade Chip & Swipe-leseren

Du kan lade Chip & Swipe-leseren ved å bruke USB-kabelen som fulgte med. For å lade leseren kobler du mikro-USB-kontakten inn i kortleseren eller basestasjonen, og kobler deretter den største USB-kontakten inn i en telefonlader eller en datamaskin.

Chip & Swipe-leseren tar 1–2 timer å lade fullt opp. Etter at leseren er fulladet, bør batteriet vare i en uke med salg (omtrent 400 chip-transaksjoner eller 700 Swipe-transaksjoner).

Sammenkoble og koble Chip & Swipe-leseren til POS-enheten din

Hvis du vil bruke kortleseren med Shopify POS, må du sammenkoble og koble kortleseren til enheten din. Når kortleseren og enheten er sammenkoblet, kobler kortleseren automatisk til enheten når begge er slått på og innen rekkevidde.

Hvis du godtar kredittkort og kortleseren ikke er koblet til i løpet av betalingen, blir du bedt om å følge instruksjonene på Shopify POS-skjermen for å koble den til.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger.
  2. Trykk på Sett opp maskinvare.
  3. Konfigurer maskinvare-siden trykker du Kortleser.
  4. Velg din kortleser-siden trykker du på Chip & Swipe.
  5. Trykk på og slipp av/på-knappen på siden av kortleseren. Statuslyset begynner å blinke.
  6. Når kortleseren vises under Tilgjengelige kortlesere trykker du på Koble til kortleser ved siden av den.
  7. Trykk på Fullfør oppsett.

Når sammenkoblingen er vellykket går du tilbake til skjermbildet Maskinvare, der Chip & Swipe-leseren vises som tilkoblet.

Oppheve sammenkoblingen mellom Chip & Swipe-leseren og POS-enheten din

Du kan bruke Chip & Swipe-leseren med kun én enhet om gangen. Hvis du vil bruke kortleseren med en annen enhet, må du først koble den fra den nåværende enheten.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger.
  2. Maskinvare-skjermbildet trykker du på Administrer tilkoblet maskinvare.
  3. Trykk på navnet på den tilkoblede kortleseren.
  4. Trykk på Glem kortleser.

Oppdatere programvaren for Chip & Swipe-leseren

Chip & Swipe-kortleseren kan kreve en programvareoppdatering. Oppdateringen av Chip & Swipe-kortleseren kan ta opptil 15 minutter.

1. Koble kortleseren og iPad-enheten til ladekablene.
  2. Koble kortleseren sammen med iPad-enheten din.
  3. Fra Shopify POS trykker du = > Innstillinger.
  4. Trykk på Administrer tilkoblet maskinvare.
  5. Velg kortleseren din.
  6. Under Oppdatering er tilgjengelig trykker du på Vis detaljer.
  7. Trykk på Oppdater.

Godta betaling med Chip & Swipe-leseren

1. Trykk på Gå til kassen fra Shopify POS. Hvis Chip og sveip-leseren er koblet til, viser den Sveip eller sett inn kort øverst på skjermen.
  2. Be kunden sveipe eller sette inn kortet. Chippen må være vendt opp mot Shopify-logoen.
  3. Hvis det er nødvendig med et kontovalg, må kunden velge enten en bruks- eller sparekonto. Avhengig av kundens bank kan de også bli bedt om å velge hvilket språk de vil gjennomføre transaksjonen på.
  4. La kunden angi PIN-koden sin diskret på PIN-kodeskjermen. Når kunden er ferdig med inntasting av PIN-koden, trykker de på den grønne knappen med avkrysningsmerket.
  5. Når transaksjonen er vellykket kan kunden fjerne kortet sitt, og du kan velge om du vil gi ut en kvittering.
  6. Trykk på Ferdig.

Feilsøking av Chip & Swipe-leseren

Hvis kortleseren din ikke fungerer, må du gå gjennom følgende trinn med en testbestilling på 1,00 for en hurtigsalgsvare (du kan refundere bestillingen senere):

1. Se til at du oppfyller kravene for å bruke Chip & Swipe-leseren.
  2. Sjekk at du er koblet til internett. Shopify POS må koble til internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til internett, kan du heller ikke behandle kortbetalinger.

3. Kontroller at Bluetooth er aktivert på enheten, og at kortleseren vises som tilkoblet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis kortleseren ikke vises som tilkoblet, kan du prøve å pare kortleseren med enheten.

4. Husk å trykke på Kreditt på innbetalingsskjermen. Alternativet for bruk av en ekstern terminal er kun tilgjengelig dersom du benytter en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-kompatibel kortleser.

5. Sørg for at du setter inn eller sveiper kortet på riktig måte.

6. Prøv å angi kredittkortinformasjonen manuelt. Hvis dette fungerer, er det et problem med kortleseren.

7. Hvis den manuelle oppføringen ikke fungerer, må du avslutte Shopify POS-appen og slå av enheten og kortleseren. Slå enheten på igjen, åpne Shopify POS og slå på kortleseren. Når statuslyset på kortleseren blir grønt og viser at kortleseren er tilkoblet, prøver du en ny testbestilling.

Ytterligere feilsøkingstips før du sender en rapport til Shopify-brukerstøtte

• Aldri blås inn i chipsporet, da spyttpartikler kan korrodere chipens kontaktpunkter.
  • Ikke bruk limprodukter, som klistrelapper eller teip, da dette kan etterlate seg rester som kan fange opp støv.
  • Bruk en boks med trykkluft for å løsne eventuelt smuss i chipsporet.
  • Bruk isopropanol og tynne bomullspinner for å rengjøre kontaktene i chipsporet på en skånsom måte.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Koble fra Chip & Swipe-leseren

Hvis du har problemer med automatisk tilkobling av kortleseren, kan det hende du må koble den fra POS-enheten. Når sammenkoblingen oppheves fra enheten, må du koble POS-enheten til Chip & Swipe-leseren på nytt.

Trinn 1: Koble fra i Shopify POS

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger.
  2. Maskinvare-skjermbildet trykker du på Administrer tilkoblet maskinvare.
  3. Trykk på Shopify #### (de siste fire sifrene for leseren).
  4. Bla ned og trykk på Glem kortleser.

Trinn 2: Koble fra i iOS-innstillingene

1. Åpne systeminnstillingene på iOS-enheten og trykk på Bluetooth. Hvis Shopify #### (de fire siste sifrene for leseren) vises i listen over huskede enheter trykker du på ikonet og velger Glem denne enheten.
  2. Deaktiver Bluetooth i systeminnstillingene på iOS-enheten.
  3. Slå av iOS-enheten.
  4. Bruk en binders eller et sim-kort-verktøy for å trykke på knappen for tilbakestilling til fabrikkinnstillinger i det interne hullet ved siden av ladeinngangen på Chip & Swipe-leseren.

Trinn 3: Koble til Chip & Swipe-leseren på nytt

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger.
  2. Trykk på Sett opp maskinvare.
  3. Konfigurer maskinvare-siden trykker du Kortleser.
  4. Velg din kortleser-siden trykker du på Chip & Swipe.
  5. Trykk på og slipp av/på-knappen på siden av kortleseren. Statuslyset begynner å blinke.
  6. Når kortleseren vises under Tilgjengelige kortlesere, trykker du på Koble til kortleser ved siden av den.
  7. Trykk på Fullfør oppsett.

Når sammenkoblingen er vellykket går du tilbake til skjermbildet Maskinvare, der Chip & Swipe-leseren vises som tilkoblet.