Chip & Swipe-leser

Kun tilgjengelig fra Shopify

Chip & Swipe-leser for Shopify POS

Shopifys Chip & Swipe-leser er en EMV-kompatibel kortleser for kredittkort som kobles trådløst til iPad-, iPhone-eller Android-enheten din. Kunder kan sette inn eller dra kortet, og deretter logge inn på skjermen på POS-enheten din.

Hvem er Chip & Swipe-kortleseren for?

Chip & Swipe-kortleseren er trådløs og liten, og kommer med base for å kunne ligge på en benk. Det er et ypperlig valg dersom du som regel selger på ulike steder eller dersom du nettopp har begynt å godta kortbetaling i butikk.

Du kan også bruke Chip & Swipe-leseren sammen med en annen kortleser som en kostnadseffektiv sikkerhetskopi når du er på reise eller i løpet av travle salgsperioder.

Kortleserkrav og støttede betalingsmåter

For å bruke Chip & Swipe-leseren må du ha

• en butikk i USA
  • Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • en kompatibel iPad-, iPhone- eller Android-enhet:
    Enheter som er kompatible med Chip-og Swipe-leseren
    iPhone iPhone 5 eller bedre som kjører iOS 11 eller nyere
    iPad Gen 4 eller nyere som kjører iOS 11 eller nyere
    iPad mini Gen 2 som kjører iOS 11 eller nyere
    Android Android-enhet som kjører versjon 5.0 (Lollipop) eller nyere
  • en kompatibel versjon av Shopify POS:
    Shopify POS-versjoner som er kompatible med Chip-og Swipe-kortleseren
    iOS Shopify POS 5.15 eller nyere
    Android Shopify POS 3.1.3 eller nyere

Du kan bruke Chip & Swipe-leseren til å godta følgende betalingstyper:

• American Express
  • Discover
  • Mastercard og Mastercard-debetkort
  • Visa og Visa-debetkort

Her kan du kjøpe eller leie en Chip & Swipe-kortleser

Chip & Swipe-leseren er tilgjengelig for kjøp fra Shopify-maskinvareforretningen i USA.

Når du kjøper Chip & Swipe-leseren, får du følgende tilbehør:

• En base for kunne sette kortleseren på en benk
  • En USB-kabel for å lade kortleseren
  • Et reise-etui
  • To monteringsmerker

Du kan også leie Chip & Swipe-leseren enkeltvis fra Shopify-' maskinvareutleiebutikken eller som en del av et av Shopifys utleiesett for maskinvare.

Monter Chip & Swipe-leseren

Chip & Swipe-leseren leveres med to monteringsmerker som du kan bruke for å feste den til en annen enhet (for eksempel baksiden av en mobiltelefon eller et nettbrett) eller en glatt, flat overflate. Hvis du kobler fra Chip & Swipe-leseren din, kan monteringsmerket tørkes rent og brukes på nytt.

Rengjør monteringsoverflaten og Chip & Swipe-leseren før du fester monteringsmerket for å sikre at den fester seg ordentlig.

Slik monterer du Chip & Swipe-leseren: 1. Fjern den beskyttende filmen fra den ene siden av monteringsmerket. 2. Fest monteringsmerket på baksiden av Chip & Swipe-leseren (siden uten logo). 3. Fjern den gjenværende beskyttende filmen fra monteringsmerket. 4. Trykk merkesiden på Chip & Swipe-leseren mot monteringsoverflaten, og hold i 3 sekunder.

Slå Chip & Swipe-leseren på og av

For å slå på Chip & Swipe-leseren trykker du på og slipper av/på-knappen på siden av kortleseren. Statuslyset slås på. Hvis du allerede har sammenkoblet og koblet til kortleseren med POS-enheten, kobles kortleseren automatisk til enheten.

Etter 30 sekunder med inaktivitet, går Chip & Swipe-leseren i ventemodus, og statuslyset blinker hvert 5. sekund. Når du er i ventemodus, slås kortleseren automatisk på når noen betaler med kort i kassen.

Etter 3 timer uten aktivitet slås Chip & Swipe-leseren helt av. Når du vil ta imot en kortbetaling neste gang, må du trykke på og slippe av/på-knappen for å slå på kortleseren igjen. Vanligvis må du bare slå på kortleseren én gang om dagen. Du kan manuelt slå av kortleseren når som helst ved å trykke på og holde inne av/på-knappen frem til statuslyset slås av.

Statuslyset for Chip & Swipe-leseren

Når Chip & Swipe-leseren er slått på, viser statuslyset kortleserens tilkoblingsstatus og hvorvidt kortleseren må lades:

Slik tolker du statusen for lys av Chip- og Swipe-leseren
Kontinuerlig blinking Kortleserenen er klar til å koble til en POS-enhet.
Blinker hvert 5. sekund kortleseren er i standby-modus.
Grønn Kortleseren er fulladet.
Gul Kortleseren lades.
Rød Kortleserens batteri er på 10 %, og bør lades.
Ingen lys Kortleseren er slått av.

Du kan fortsette å selge selv om statuslyset på kortleseren blir rødt, men du bør lade den snart.

Lad Chip & Swipe-leseren

Du kan lade Chip & Swipe-leseren ved hjelp av USB-kabelen som leveres sammen med den. For å lade leseren, må du koble mikro-USB-kontakten til kortleseren eller basestasjonen, og deretter koble den større USB-kontakten til en telefonlader eller datamaskin:

Micro USB blir koblet til en Shopify Chip og Swipe-leser

Chip & Swipe-leseren tar 1–2 timer å lade fullt opp. Etter at leseren er fulladet, bør batteriet vare i en uke med salg (omtrent 400 chip-transaksjoner eller 700 Swipe-transaksjoner).

Sammenkoble og koble Chip & Swipe-leseren til POS-enheten din

Hvis du vil bruke kortleseren med Shopify POS, må du sammenkoble og koble kortleseren til enheten din. Når kortleseren og enheten er sammenkoblet, kobler kortleseren automatisk til enheten når begge er slått på og innen rekkevidde.

Opphev sammenkoblingen mellom Chip & Swipe-leseren og POS-enheten din

Du kan bruke Chip & Swipe-leseren med kun én enhet om gangen. Hvis du vil bruke kortleseren med en annen enhet, må du først koble den fra den nåværende enheten.

Steg:

Oppdater programvaren for Chip & Swipe-leseren

Chip & Swipe-kortleseren kan kreve en programvareoppdatering. Oppdateringen av Chip & Swipe-kortleseren kan ta opptil 15 minutter.

1. Koble kortleseren og iPad-enheten til ladekablene.

2. Koble kortleseren sammen med iPad-enheten din.

3. Fra Shopify POS trykker du Butikk.

4. Trykk på Maskinvare.

5. Under Tilkoblet maskinvare trykker du på Chip & Swipe-leser.

6. Under Oppdatering er tilgjengelig trykker du på Detaljer.

7. Trykk på Oppdater.

Godta betaling med Chip & Swipe-leseren

Feilsøking av Chip & Swipe-leseren

Hvis kortleseren din ikke fungerer, må du gå gjennom følgende trinn med en testbestilling på 1 dollar for en hurtigsalgsvare (du kan refundere bestillingen senere):

1. Se til at du oppfyller kravene for å bruke Chip & Swipe-leseren.

2. Sjekk at du har en Internett-forbindelse. Shopify POS må koble til Internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å kunne behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til Internett, kan du ikke behandle kortbetalinger.

Hvis ikke du oppfyller alle kravene, kan du fremdeles ta imot kredittkortbetalinger med en ekstern betalingsterminal.

3. Kontroller at enheten din har Bluetooth aktivert, og at kortleseren vises som tilkoblet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis kortleseren ikke vises som tilkoblet, kan du prøve å sammenkoble kortleseren med enheten din.

4. Husk å trykke på Kreditt på innbetalingsskjermen. Alternativet for bruk av en ekstern terminal er kun tilgjengelig dersom du benytter en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-kompatibel kortleser.

5. Kun iOS: Gå til maskinvare-delen av Shopify POS-innstillingene, og kontroller om enheten din også er sammenkoblet med Tap, Chip, and Swipe-kortleseren.

Når begge kortleserne er sammenkoblet med enheten din, prøver Shopify POS å bruke Tap, Chip og Swipe-kortleseren da denne har flest funksjoner. Hvis du vil være sikker på hvilken kortleser du skal bruke, fjerner du koblingen til kortleseren du vil at Shopify POS skal ignorere.

1. Sørg for at du setter inn eller sveiper kortet på riktig måte.

2. Prøv å angi kredittkortinformasjonen manuelt. Hvis dette fungerer, er det et problem med kortleseren.

3. Hvis den manuelle oppføringen ikke fungerer, må du avslutte Shopify POS-appen og slå av enheten og kortleseren. Slå på enheten igjen, åpne Shopify POS og slå på kortleseren. Når kortleserens statuslys viser at kortleseren er tilkoblet, kan du prøve en annen testbestilling.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.