Samle inn tips med Shopify POS

Tips gir kundene muligheten til å vise sin takknemlighet for gode service. Kundene kan legge til et tips for alle bestillingene som behandles personlig på Shopify POS. Tips er for øyeblikket bare tilgjengelig for kredittbetalinger som er behandlet via en støttet kortleser.

Kompatible kortlesere

Du kan innhente tips om Shopify POS med følgende kompatible kortlesere:

Du kan også innhente tips

Aktiver tips på Shopify POS

Aktivering av tips legger til tips-dialogruten i Shopify POS-kassevisning etter at kredittbetalingsmåten er valgt. Du kan angi opptil tre forhåndsinnstilte tipsbeløp og aktivere tilpassede tips for å la kundene angi egne tipsbeløp.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du Butikk > Tips.

2. Merk av for Aktiver tips.

3. Angi prosentverdier for hver av de tre forhåndsinnstilte tipsprosentene.

4. Valgfritt: Deaktiver tilpassede tips hvis ikke du vil tillate tilpassede tipsbeløp.

5. Valgfritt: Aktiver miste tipsbeløp.

Minste tipsbeløp

Aktiver miste tipsbeløp for å erstatte de forhåndsinnstilte tipsprosentene med de fastsatte dollarverdiene når en transaksjon faller under et bestemt beløp. Hvis du for eksempel angir et minste tipsbeløp på 10 dollar, kan du erstatte de forhåndsinnstilte tipsprosentene på 15 %, 18 % og 20 % med faste dollarbeløp på 1, 2 og 3 for transaksjoner under 10 dollar.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du Butikk > Tips.

2. Sjekk minste tipsbeløp.

3. Angi minste tipsbeløp til transaksjonsgrensen.

4. Angi en dollarverdi for hver av de 3 forhåndsinnstilte tipssummene.

Samle inn tips

Hvis tips-funksjonen er aktivert, vises tips-dialogboksen i kassen når kredittbetalingsmåten er valgt. Kundene kan velge ett av flere tips-alternativer:

• en forhåndsinnstilt tipsprosent
  • et egendefinert tipsbeløp (dersom tilpassede tips er aktivert)
  • ingen tips

Steg:

1. Fra Shopify POS' handlekurvvisning trykker du på Belast.

2. I Velg betaling-dialogboksen trykker du Kreditt.

3. Trykk Start kunde-betaling, og la kunden velge tipsbeløpet.

Refundering av tips

Du kan refundere et tips uten å refundere hele bestillingen.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du Bestillinger.

2. Trykk på bestillingen med tipset du vil refundere.

3. Trykk på refunder produkter.

4. I refusjonvisningen trykker du på + ved siden av tips for å øke refusjonsantallet til 1.

5. Valgfritt: Legg til en årsak til refusjonen.

6. Trykk på Refusjon.

7. Valgfritt: Send kvittering til kunden via e-post eller SMS.

Tipsrapporter

Du kan se tipsene som samles inn av hver av de ansatte i Salg etter personale-rapporten og totalt antall tips som er samlet inn i Økonomirapporten.

Du kan se tipsene som er samlet inn av ansatte i salg etter personale-rapporten.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Analyse > Rapporter.

2. I salgsseksjonen klikker du på Vis alle.

3. Klikk Salg etter personale.

4. Klikk på Rediger kolonnerog Aktiver tips.

Slik viser du de totale tipsene som er samlet i økonomirapporten:

1. Fra Shopify-administrator går du til Analyse > Rapporter.

2. I Økonomi-seksjonen klikker du på Vis alle.

3. Klikk på Tips.