Sette opp Shopify Payments for POS

Shopify Payments er den enkleste måten for å godta betalinger på nett. Det fjerner bryet med å sette opp en tredjeparts betalingsleverandør eller kjøpmannskonto, og deretter angi påloggingsinformasjonen i Shopify. Med Shopify Payments får du automatisk satt opp alle store betalingsmåter så snart du oppretter Shopify-butikken.

Etter du setter opp Shopify Payments kan kundene gjøre kredittkortbetalinger i butikken. Du kan aktivere Shopify Payments fra Betalingsleverandører-siden i Shopify-innstillingene. Når du setter opp Shopify Payments, trenger du følgende informasjon:

• ditt Employer Identification Number (EIN)
  • bankinformasjonen din
  • gjennomsnittsprisen på bestillingene dine
  • gjennomsnittlig leveringstid for bestillingene dine

Shopify Payments er bare tilgjengelig for butikker i bestemte land og regioner. Med Shopify Payments får du automatisk satt opp alle velkjente betalingsmåter så snart du oppretter Shopify-butikken.

Aksepter kortbetalinger uten signatur

Du kan akseptere kortbetalinger uten en kundes underskrift hvis du oppfyller følgende krav:

• Butikken din er lokalisert i USA.
  • Du bruker Shopify Payments.
  • Du bruker en EMV-kortleser.

Dette alternativet er deaktivert som standard, men du kan aktivere det fra Betalingsinnstillinger-skjermbildet i Shopify POS.

Steg:

1. Fra Shopify POS, trykker du = > Innstillinger > Betalingsinnstillinger.

2. Under Shopify-betalinger trykker du for å aktivere eller deaktivere Hopp over kundesignaturer når det er mulig.

Støttede land og regioner

Bruk følgende liste for å finne ut om Shopify Payments er tilgjengelig i landet der bedriften din opererer:

Hvis landet der forretningen din opererer ikke støttes av Shopify Payments, kan du gå gjennom listen over andre betalingsgatewayer som Shopify støtter.

Bankkontokrav for Shopify Payments

Pass på at bankkontoen oppfyller følgende krav før du kobler den til Shopify Payments:

• Kontoen er en fullverdig sjekkonto, eller en brukskonto i Storbritannia og Irland.
  • Kontoen bruker utbetalingsvalutaen for området ditt.
  • Kontoen kan godta elektroniske bankoverføringer.

Hvert område har også lokale krav som bankkontoen må overholde:

• Australia – bankkontoen må være en fysisk bank i Australia, med AUD-valuta, og kvalifisert for BECS-overføringer.
  • Østerrike - Bankkontoen må ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Canada – Hvis utbetalingsvalutaen er CAD, må bankkontoen være en fysisk bank i Canada, med CAD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.
    Hvis utbetalingsvalutaen er USD, må bankkontoen være en fysisk bank i Canada eller USA, med USD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.
  • Danmark – Hvis utbetalingsvalutaen din er EUR, må bankkontoen ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis utbetalingsvalutaen din er DKK, må bankkontoen ha DKK-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med DK.
  • Tyskland – bankkontoen må ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Hong Kong SAR Kina – bankkontoen må være en fysisk bank i Hong Kong SAR Kina og med HKD-valuta.
  • Irland – bankkontoen må være en fysisk bank i Irland, med EUR-valuta, og kvalifisert for FPS-overføringer.
  • Italia – bankkontoen må være en forretningsbank konto i EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Japan – bankkontoen må være en fysisk bank i Japan, en Futsu-konto og med JPY-valuta.
  • Nederland – bankkontoen må være en forretningsbank konto i EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Belgia - Bankkontoen må være en vanlig bankkonto i EUR-valutaen, være berettiget for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Andre typer bankkontoer og kontoer med virtuelle leverandører er støttet, men kan resultere i et økt antall betalingsfeil.
  • New Zealand – bankkontoen må være en fysisk bank i New Zealand, med NZD-valuta, og kvalifisert for BECS-overføringer.
  • Singapore – bankkontoen må være en fysisk bank i Singapore, og med SGD-valuta.
  • Spania – bankkontoen må ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Sverige - Hvis utbetalingsvalutaen din er EUR, må bankkontoen ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis utbetalingsvalutaen din er SEK, må bankkontoen ha SEK-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med SE.
  • Storbritannia – bankkontoen må være en fysisk bank i Storbritannia, med GBP-valuta, og kvalifisert for FPS-overføringer.
  • USA – bankkontoen må være en fysisk bank i USA, med USD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.

De fleste sjekkontoer kan godta de elektroniske bankoverføringstypene som er oppført ovenfor. Sjekkontoer som er satt opp for å bare godta telegrafiske overføringer virker ikke med Shopify Payments. Bekreft at kontoen din kan godta overføringstypen oppført for området ditt ved å kontakte banken.

Redigere bankkontoinformasjon

Hvis du bytter bank eller hvis kontoopplysningene dine endres, kan du oppdatere opplysningene i Shopify Payments-innstillingene.

Du kan ikke bruke forhåndsbetalte bankkort som påloggingsinformasjon for bankkontoen for å motta utbetalinger fra Shopify Payments.

Forsiktig: For din egen sikkerhet kan bare butikkeieren redigere butikkens Shopify Payments-bankinformasjon.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalingsleverandører.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Under Utbetalingskonto i Utbetalings informasjon-seksjonen klikker du på Endre bankkonto.
  4. Angi bankkontoopplysningene og klikk på Lagre.

Forbudte forretninger

Noen typer forretninger og tjenester har ikke rett til å bruke Shopify Payments. Du kan se om du kan bruke Shopify Payments ved å sjekke listen over forbudte forretningstyper for landet der forretningen sin opererer:

Du kan finne mer informasjon i Shopify Payments sine Vilkår for bruk og i Vanlige spørsmål om Shopify Payments.

Hvis bedriftstypen du driver ikke støttes av Shopify Payments, kan du gå gjennom listen over andre betalingsgatewayer som Shopify støtter.

Les mer