Swipe (Lightning)-kortleser

Kun tilgjengelig fra Shopify

Det robuste designet til Swipe-kortleseren (lightning) gjør den pålitelig for store mengder kortsveip.

Swipe-kortleseren (lightning) for Shopify POS

Hvem er denne kortleseren for?

Swipe-kortleseren (lightning) er en lett, men robust kortleser som kun er tilgjengelig i Canada. Den kobles rett inn i iPad eller iPhone og har ingen ledninger, så den er ideelt for forhandlere som ofte er mobile. Designet er mer robust enn Swipe-kortleseren (lydkontakt), noe som gjør denne kortleseren et godt valg for forhandlere som regelmessig tar imot kredittkortbetalinger.

Kompatible enheter og betalingsleverandører

Følgende tabell viser hvilke enheter og betalingsleverandører som er kompatible med Swipe-kortleseren (lightning):

Enheter og betalingsleverandører som er kompatible med Swipe-kortleseren (lightning)
Enhet Støttede betalingsleverandører
  • iPad 4/Air/Air 2
  • iPhone 5/5S/6/6 Plus/7/7 Plus/8/8 Plus/X
Shopify Payments (USA og Canada)
Authorize.net (USA og Canada)
First Data Payeezy (USA)

Her kan du kjøpe Swipe-kortleseren (lightning)

Swipe-kortleseren (lightning) er tilgjengelig fra Shopifys maskinvarebutikk i Canada.

OBS: du må kjøpe Swipe-kortleseren (lightning) fra Shopifys maskinvarebutikk for at den skal fungere med Shopify POS.

Installer Swipe-kortleseren (lightning)

For å installere kortleseren må du koble lightning-kontakten til iPad eller iPhone. Du kan bruke plastadapterne som følger med leseren for å sikre at den er sikker.

For å lade iPhone eller iPad mens du bruker kortleseren, må du koble den medfølgende mikro-USB-kabelen til kortleserens direkte mikro-USB-port.

Slik sveiper du kort

Sveip kredittkortet på tvers av kortleseren med kortets magnetiske stripe vendt bort fra deg:

Et kort dras fra venstre til høyre, med magnetstripen vendt bort fra deg og chipen vendt fremover

Feilsøking

Hvis kortleseren din ikke fungerer, må du gå gjennom følgende trinn med en testbestilling med en hurtigsalgsvare for 1 dollar (du kan refundere bestillingen senere).

Steg:

1. Sjekk at du er koblet til internett. Shopify POS må koble til internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til internett, kan du heller ikke behandle kortbetalinger.

2. Bruker du en kompatibel betalingsleverandør og valuta? Du kan bare bruke Swipe-kortleseren (lightning) dersom

- butikken din er i USA eller Canada - du bruker en kompatibel betalingsleverandør - butikkens valuta er amerikanske eller kanadiske dollar.

Hvis et av disse kravene ikke stemmer for deg, må du ta imot kredittkortbetalinger ved hjelp av en støttet kortleser.

1. Husk å trykke på Kreditt på innbetalingsskjermen. Alternativet for bruk av en ekstern terminal er kun tilgjengelig hvis du benytter en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-kompatibel kortleser.

2. Kontroller at leseren er riktig koblet til POS-enheten din, og at enhetens etui ikke er i veien.

3. Pass på at du sveiper kortet på riktig måte, med magnetstripen vendt bort fra deg.

4. Etter å ha trykk på Kreditt på betalingsskjermen, kobler du fra kortleseren og kobler den deretter til POS-enheten på nytt. Sjekk at du ser varselet Kortleseren er tilkoblet.

5. Prøv å angi kredittkortinformasjonen manuelt. Hvis dette fungerer, er det et problem med kortleseren.

6. Hvis den manuelle oppføringen ikke fungerer, må du tvunge avslutning av Shopify POS-appen, slå av enheten og koble fra kortleseren. Slå på enheten igjen, åpne Shopify POS, koble til kortleseren og prøv en annen testbestilling.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte. Du kan også se produsentens bruksanvisning for installasjon og bruk hvis du har problemer med kortleseren.