Tap & Chip-leseren

Kun tilgjengelig fra Shopify

Shopify Tap & Chip-kortleseren er en EMV-kompatibel kortleser for kredittkort som kobles trådløst til iPad eller iPhone. Du kan bruke Shopifys Tap & Chip-kortleser for å akseptere kontaktløse og chipkortbetalinger i Shopify POS-appen.

Tap & Chip-kortleser for Shopify POS

Krav til kortlesere

For å bruke Tap & Chip-kortleseren må du ha

• en butikk basert i USA eller Canada
  • Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • den helt nye Shopify POS (kun Canada)
  • en kompatibel iPad eller iPhone som kjører iOS 11 og støtter Bluetooth 4.2 eller senere:
    Enheter som fungerer med Tap og chip-leseren
    Enhet Beskrivelse
    iPhone iPhone 5 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
    iPad Air Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
    iPad Generasjon 4 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
    iPad mini Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
    iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iOS 11.2 eller høyere
    Android Android-enheter som kjører versjon 5.0 (Lollipop) eller høyere

Støttede betalingstyper i USA

I USA kan du bruke Tap og chip-leseren til å godta betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa og Visa-debetkort
  • Mastercard og Mastercard Debet
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Støttede betalingstyper i Canada

I Canada kan du bruke Tap og chip-leseren til å godta betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac Flash
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

For Visa, Mastercard og American Express er det en grense på 250 CAD når kortet tappes direkte. Det er ingen grense hvis kortet er knyttet til en Apple Pay- eller Google Pay-lommebok.

For Interac er det en grense på 100 CAD hvis kortet tappes direkte, og opptil 200 CAD hvis kortet er knyttet til en Apple Pay- eller Google Pay-lommebok.

Her får du kjøpt kortleseren

Tap og chip-leseren er kun tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikk i USA eller Canada.

Sikkerhetsfunksjoner

Tap og chip-leseren er en PCI-kompatibel enhet. For å opprettholde disse standardene utfører både kortleseren og POS-appen sikkerhetskontroller i løpet av dagen i butikker basert i Canada. Disse sikkerhetskontrollene kan ikke omgås, og kan oppstå under transaksjoner.

Som beskyttelse mot modifisering, vil leseren gå inn i en manipulert tilstand hvis den tukles med eller slippes hardt. Den manipulerte tilstanden indikeres av røde lysdioder opplyst både på høyre og venstre side av maskinen. Etter at leseren har gått inn i den manipulerte tilstanden, blir den ubrukelig og må byttes ut.

Slå Tap & Chip-kortleseren på og av

For å skru på Tap & Chip-leseren trykker og slipper du strømknappen. Statuslyset slås på. Hvis du allerede har paret og koblet til leseren med POS-enheten din, vil leseren automatisk koble til enheten på nytt.

Komponenter i Tap & Chip-kortleseren

Etter én times inaktivitet går Tap & Chip-kortleseren over i hvilemodus. Du må trykke på og slippe av/på-knappen for å vekke kortleseren igjen. Hvis du trykker på og holder av/på-knappen i fire sekunder eller mer, tilbakestiller kortleseren alle Bluetooth-sammenkoblingene, og den må dermed sammenkobles på nytt.

Lad Tap & Chip-kortleseren

Du kan lade Tap & Chip-kortleseren ved å bruke USB-kabelen som følger med. For å lade kortleseren kobler du til den lille enden av USB-kontakten til kortleseren eller basen og deretter kobler du den store enden til en telefonlader eller en datamaskin.

Det tar 1–2 timer for Tap & Chip-kortleseren å bli fulladet. Etter at kortleseren er fulladet, bør batteriet vare i en uke med salg.

Trykk på av/på-knappen for å vise kortleserens batterinivå på de fire statuslysene:

Statuslamper for batterinivå på Tap & Chip-leseren
● ● ● ● Fulladet
● ● ● ○ 75 % ladet
● ● ○ ○ 50 % ladet
● ○ ○ ○ 25 % ladet
● ○ ○ ○ (rød) Lavt batteri
● ❂ ○ ○ (blinker) Lader

Sammenkoble og koble Tap & Chip-kortleseren til POS-enheten din

For å bruke kortleseren med Shopify POS, må du sammenkoble og koble til kortleseren med POS-enheten din. Når kortleseren og enheten er sammenkoblet, kobler kortleseren automatisk til enheten når begge er slått på og innen rekkevidde.

Steg:

1. Trykk på og slipp på-knappen for å slå på leseren.

2. I Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Sett opp maskinvare.

3. Trykk på Kortleser.

4. Velg-leser -siden trykker du på Tap & Chip.

5. Trykk og hold strømknappen på kortleseren i fire sekunder, og slipp. De fire LED-lampene på toppen blinker frem og tilbake for å vise at leseren er klar for sammenkobling.

1. Når kortleseren vises under Tilgjengelige kortlesere, trykker du på Koble til ved siden av.

Koble Tap & Chip-kortleseren fra POS-enheten din

Du kan bruke Tap & Chip-kortleseren med kun én enhet om gangen. Hvis du vil bruke kortleseren med en annen enhet, må du først fjerne sammenkoblingen fra den nåværende enheten.

Steg:

1. Fra Shopify POS, trykker du på = og deretter Innstillinger.

2. Trykk på Administrer tilkoblet maskinvare.

3. Trykk på navnet på den tilkoblede kortleseren.

4. Trykk på Glem kortleser.

Godta en tap-betaling med Tap og chip-leseren

Du kan bruke Tap og chip-leseren til å godta kontaktløse tappebetalinger.

Kontaktløse betalinger kan begrenses til kjøp under et bestemt beløp, avhengig av betalingstypen eller landet der bedriften din er basert. For å gjennomføre kjøp med større beløp, eller dersom kunden din har oversteget tappegrensen sin, må kunden velge en annen betalingstype.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du på Kasse. Hvis tap og chip-leseren er tilkoblet og klar, blir Tapp eller sett inn kort-alternativet tilgjengelig.

2. Trykk på det kontaktløse betalingskortet eller enheten på forsiden av kortleseren, og hold den på plass helt til de fire blå varsellysene lyser. Når Shopify POS viser meldingen Betaling mottatt , er transaksjonen fullført.

Godta en chip-betaling med Tap og chip-leseren

Du kan bruke Tap og chip-leseren til godta betalinger med chipkort.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du på Kasse. Hvis tap og chip-leseren er tilkoblet, vil det stå Tapp eller sett inn kort øverst på skjermen.

2. La kunden sette inn kortet sitt. Chipen skal være vendt opp mot Shopify-logoen.

3. Hvis det kreves en PIN-kode, lar du brukeren diskret taste inn PIN-koden på kodeskjermen. Når kunden er ferdig med inntasting av PIN-koden, trykker de på den grønne knappen med avkrysningsmerket.

1. Hvis kunden må signere, skriver vedkommende navnet sitt på signaturskjermen. Når kunden er fornøyd med signaturen sin, trykker vedkommende på Send inn signatur.

2. Når transaksjonen er vellykket, velger du om du vil gi en kvittering. Deretter klikker du på Start ny bestilling. Kunden kan nå fjerne kortet sitt.

Feilsøking av Tap & Chip-kortleseren

Hvis kortleseren din ikke fungerer, kan du feilsøke problemet ved å gå gjennom følgende trinn med en testbestilling:

1. Kontroller at du oppfyller kravene for å bruke Tap & Chip-kortleseren.

2. Sjekk at du er koblet til internett. Shopify POS må koble til internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til internett, kan du ikke behandle betalinger med Tap & Chip-leseren.

Hvis du vil behandle kredittkortbetalinger uten Internett-forbindelse, må du bruke en ekstern betalingsterminal.

3. Kontroller at Bluetooth er aktivert på enheten din, og at kortleseren vises som tilkoblet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis kortleseren ikke vises som tilkoblet, kan du prøve å sammenkoble kortleseren med enheten din.

4. Når du sammenkobler kortleseren med enheten din, må du passe på at du ikke holder av/på-knappen inne i mer enn fire sekunder. Hvis du fortsetter å holde inne av/på-knappen etter LED-lysene blinker frem og tilbake, kan en av følgende ting skje:

- Hvis kortleseren ikke er koblet til, blir kortleseren slått av. - Hvis kortleseren allerede er koblet til, kobles kortleseren fra den nåværende enheten.

1. Husk å trykke på Kreditt på innbetalingsskjermen. Alternativet for bruk av en ekstern terminal er kun tilgjengelig dersom du benytter en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-kompatibel kortleser.

2. Gå til Administrer tilkoblet maskinvare-seksjonen av Shopify POS-innstillingene, og kontroller om enheten din også er sammenkoblet med Tap, Chip, and Swipe-kortleseren.

Når begge kortleserne er sammenkoblet med enheten din, prøver Shopify POS å bruke Tap, Chip og Swipe-kortleseren da denne har flest funksjoner. Hvis du vil være sikker på hvilken kortleser du skal bruke, fjerner du koblingen til kortleseren du vil at Shopify POS skal ignorere.

1. Sørg for at du setter inn kortet på riktig måte.

2. Prøv å angi kortinformasjonen manuelt. Hvis dette fungerer, er det et problem med kortleseren.

3. Hvis den manuelle inntastingen ikke fungerer, tvinger du avslutning av Shopify POS-appen og skrur av enheten. Skru på enheten igjen, åpne Shopify POS og sjekk at kortleseren har koblet til på nytt. Når statuslyset på kortleseren blir grønt og viser at kortleseren er tilkoblet, prøver du en ny testbestilling.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Shopify Dock for the Tap & Chip Reader

Shopify Dock for the Tap & Chip

The dock for the Tap & Chip Reader provides the following benefits:

• keeps the reader powered on

• elevates the reader

• secures the reader to a countertop

The dock is available from the Shopify Hardware Store in the United States and Canada.

Attach the Tap & Chip Reader

You need to power on and pair the Shopify Tap & Chip card reader before you insert it into the dock.

1. Optional: Mount the dock to a countertop using the M5 (0.8 mm) bolt and nut. You need to drill a hole through the countertop. You then screw the bolt through the bottom of the countertop and into the bottom of the dock.

2. Remove the end cap from the dock.

3. Slide the Tap & Chip Reader into the dock. Make sure that the USB-C connector on the dock connects to the card reader.

4. Replace the end cap.

5. Connect the power cable to the dock and then to a power source that has a USB-A connector, such as the Shopify Retail Stand.

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Etuiet er laget for å feste Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling på baksiden av iPhone. Dermed kan du enkelt ta imot betalinger uten å måtte bruke kassaapparat. I tillegg beskytter den for iPhonen og kortleseren.

Etuiet er kompatibelt med iPhone X- og iPhone XS-modellene. Det er tilgjengelig fra Shopify-maskinvareforretningen i USA og Canada.

Slik fester du etuiet til iPhonen og Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling

Vi anbefaler at du kobler iPhone til etuiet før du fester Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Du må slå på og Koble til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling før du kobler den til etuiet.

Trinn:

1. Slå på kortleseren og Koble kortleseren til telefonen.

2. Fest etuiet på iPhone.

3. Fest etuiet til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Fjern Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling fra etuiet før du fjerner iPhonen.