Eksportere eller importere lagerbeholdning med en CSV-fil (Shopify administrator)

Hvis du har alt på ett sted, kan du eksportere en lagerbeholdning-CSV-fil som viser lagerantallene dine på dette stedet. Hvis du har alt på ett sted, kan du eksportere en lagerbeholdning-CSV-fil som viser lagerantallene dine på dette stedet. Du kan bruke denne eksporterte CSV-filen som mal for å oppdatere lagerantallene. Deretter kan du importere CSV-filen for å oppdatere Shopify med lagerantallene for hvert produkt.

Format for lagerbeholdning-CSV-fil

Lagerbeholdning-CSV-filen inneholder informasjon som unikt identifiserer produkter og produktvarianter og deres lagerantall på stedet ditt. Den ligner på andre CSV-filer som du bruker med Shopify, men har forskjellige kolonner.

Hvis du planlegger å importere lagerantall, må du opprette en CSV-fil som har følgende kolonner:

• Handle – kallenavn er unike navn for hvert produkt. De kan inneholde bokstaver, bindestreker og tall, men ikke mellomrom. Et kallenavn brukes i nettadressen for hvert produkt.
  • Title – Navn-kolonnen er valgfri. Hvis du inkluderer den, kan verdiene stå stomme.
  • Option1 Name – hvis et produkt har et alternativ, angir du navnet på det. For eksempel, Color. Hvis et produkt ikke har alternativer, skal dette angis til Title.
  • Option1 Value – hvis et produkt har et alternativ, angir du verdien på det. For eksempel, Black. For produktene uten alternativer skal dette angis til Default Title.
  • Option2 Name – som ovenfor, men kan stå tom.
  • Option2 Value – som ovenfor, men kan stå tom.
  • Option3 Name – som ovenfor, men kan stå tom.
  • Option3 Value – som ovenfor, men kan stå tom.
  • SKU – SKU-kolonnen er valgfri. Hvis du inkluderer den, kan verdiene stå tomme. SKU-er trenger for tiden ikke å være unike i Shopify.
  • Location – Navn på hver av lokalisasjonene. Lagerbeholdningen for hver lokalisasjon viser i den tilhørende lokalisasjonsraden.

Hvis du vil unikt identifisere en variant, angir du verdier for kolonnene Handle, Option1 Value, Option2 Value og Option3 Value.

Lagerbeholdning-CSV-filen må være i riktig format og ha en .csv-filutvidelse.

Eksporter lagerbeholdning

Du kan eksportere en lagerbeholdning-CSV-fil enten for å opprette en mal som inneholder dine unikt identifiserte produkter eller produktvarianter for stedet, eller for å eksportere lagerantall som skal brukes i andre systemer eller prosesser.

Steg:

1. Gå til Produkter > Lagerbeholdning.
  2. Klikk på Eksporter.
  3. Velg radene du vil eksportere.
  4. Klikk på Eksporter lagerbeholdning.

Importer lagerbeholdning

Før du importerer lagerbeholdningen må du kontrollere at du har opprettet en CSV-fil i riktig filformat.

Importprosedyren oppdaterer og overskriver bare lagerantall som er på hånden. Den overstyrer ikke noen andre lagertilstandsantall. Den oppretter ikke en lokalisasjon eller oppdaterer verdier som identifiserer produkter.

Import av lagerantall overskriver lagerbeholdningsdata, så du bør bare importere lagerbeholdninger når andre lagerbeholdningsjusteringer, for eksempel pågående salg eller manuelle endringer, ikke finner sted.

Steg:

1. Gå til Produkter > Lagerbeholdning.
  2. Klikk på Import.
  3. Klikk på Legg til fil og velg CSV-filen.
  4. Klikk på Last opp fil
  5. Bekreft hva du vil importere og klikk på Start import.