Løse inn et gavekort på Shopify POS

Hvis butikken selger gavekort, kan du godta dem som betaling med Shopify POS. Du kan løse inn en kundes gavekort enten det ble kjøpt på nett eller personlig. Les mer om hvor gavekort kan løses inn.

Løs inn et gavekort med Shopify POS

For å løse inn et gavekort med Shopify POS:

1. Legg til produkter i Shopify POS-handlekurven på vanlig måte, og trykk deretter på Belast.

2. Trykk på gavekort (Hvis du ikke ser gavekort-alternativet, må du aktivere det fra skjermbildet for innstillinger av Betalinger).

3. Angi gavekortnummeret ved hjelp av et av følgende alternativer:

- Angi koden som kunden gir deg. - Bruk den støttede 2D-strekkodeskanneren til å skanne strekkoden (2D-skanneren er den eneste støttede skanneren som kan lese et gavekorts QR-strekkode). - Bruk frontkameraet på iPaden.

1. Trykk Løs inn.

2. Hvis det er en gjenstående saldo som kunden må betale, trykker du på følgende alternativer:

- Trykk på Legg til betaling for å legge til en annen betalingsmåte. - Trykk på Merk som delvis for å merke bestillingen som delvis betalt, og ta ytterligere betaling på et senere tidspunkt.

1. Valgfritt: På skjermen etter betaling gir du kunden en kvittering ved hjelp av ett av følgende alternativer:

- Trykk på E-postkvittering for å sende en kopi av kvitteringen på e-post til kunden. - Trykk på SMS-kvittering for å sende kunden en kopi av kvitteringen deres i en tekstmelding. - Trykk på Skriv ut kvittering for å skrive ut en papirkvittering, hvis du har installert en skriver.

1. Trykk Ferdig for å gå tilbake til skjermbildet for produkter.

Kvitteringen viser de fire siste sifrene av gavekortet som ble brukt til betaling, sammen med gjenstående saldo på kortet:

Saldo på gavekortkvittering – Shopify POS

Se saldoen på et gavekort med Shopify POS

Fra Shopify POS kan du se gjenstående saldo på et gavekort fra bestillingen der gavekortet ble solgt.

For å se gjenstående saldo på et gavekort:

1. Fra Shopify POS trykker du Bestillinger.

2. Finn og trykk på bestillingen der gavekortet ble solgt.

3. Trykk på gavekortnummeret:

Gavekortnummer på et skjermbilde for bestillingsinformasjon, ipad – Shopify POS

4. Modalen kommer til syne og viser gjenstående saldo på gavekortet. Trykk på Avbryt for å gå tilbake til bestillingsinformasjonen.

Løs inn et gavekort med Shopify POS

For å løse inn et gavekort med Shopify POS:

1. Legg til produkter i Shopify POS-handlekurven på vanlig måte, og trykk deretter på Belast.

2. Trykk på gavekort (Hvis du ikke ser gavekort-alternativet, må du aktivere det fra skjermbildet for innstillinger av Betalinger).

3. Angi gavekortnummeret ved hjelp av et av følgende alternativer:

- Angi koden som kunden gir deg. - Bruk kameraet på iPhonen.

1. Trykk Løs inn.

2. Hvis det er en gjenstående saldo som kunden må betale, trykker du på følgende alternativer:

- Trykk på Legg til betaling for å legge til en annen betalingsmåte. - Trykk på Merk som delvis for å merke bestillingen som delvis betalt, og ta ytterligere betaling på et senere tidspunkt.

1. Valgfritt: På skjermen etter betaling gir du kunden en kvittering ved hjelp av ett av følgende alternativer:

- Trykk på E-postkvittering for å sende en kopi av kvitteringen på e-post til kunden. - Trykk på SMS-kvittering for å sende kunden en kopi av kvitteringen deres i en tekstmelding.

1. Trykk Ferdig for å gå tilbake til skjermbildet for produkter.

Kvitteringen viser de fire siste sifrene av gavekortet som ble brukt til betaling, sammen med gjenstående saldo på kortet:

Saldo på gavekortkvittering – Shopify POS

Se saldoen på et gavekort med Shopify POS

Fra Shopify POS kan du se gjenstående saldo på et gavekort fra bestillingen der gavekortet ble solgt.

For å se gjenstående saldo på et gavekort:

1. Fra Shopify POS trykker du Bestillinger.

2. Finn og trykk på bestillingen der gavekortet ble solgt.

3. Trykk på gavekortnummeret:

Gavekortnummer på et skjermbilde for bestillingsinformasjon, iphone – Shopify POS

4. Modalen kommer til syne og viser gjenstående saldo på gavekortet. Trykk på Avbryt for å gå tilbake til bestillingsinformasjonen.

Løs inn et gavekort med Shopify POS

Med Shopify POS kan du løse inn utskrevne og fysiske gavekort og gavekort sendt på e-post. Hvis gavekortet har en strekkode, kan du angi gavekortets kode ved å skanne strekkoden med enhetens kamera. Du kan også angi gavekortets kode manuelt.

For å løse inn et gavekort med Shopify POS:

1. Fra Shopify POS-kassen legger du til produkter i handlekurven på vanlig måte, og deretter trykker du på DELSUM.

2. Handlekurv-skjermbildet gjør du eventuelle nødvendige oppdateringer i handlekurven, og deretter trykker du på BELAST.

3. Velg betaling-skjermbildet trykker du Gavekort.

4. Angi gavekortnummeret ved hjelp av et av følgende alternativer:

- Angi koden som kunden gir deg. - Bruk kameraet på Android-enheten din.

1. Trykk INNLØS.

2. Trykk på BELAST.

3. Valgfritt: Trykk på Send kvittering for å sende kunden en kvittering på e-post eller tekstmelding.

4. Trykk på Ferdig for å gå tilbake til skjermbildet for produkter.