Refundere til et gavekort på Shopify POS

Hvis en kunde har brukt et gavekort til å foreta et kjøp, og deretter ønsker å returnere varen for en refusjon, kan du gjøre refusjonen til det samme gavekortet og saldoen oppdateres automatisk.

Refunder en bestilling til et gavekort med Shopify POS

Slik refunderer du en bestilling som ble betalt med gavekort:

1. Fra Shopify POS Bestillinger-skjermen trykker du på bestillingen som ble betalt for med et gavekort.

2. Trykk på Returner.

3. Bruk + og - ved siden av hvert produkt for å angi mengden du refunderer.

4. Hvis bestillingen viser at kunden har betalt for frakt, trykker du på Legg til for å inkludere fraktkostnaden i refusjonen.

5. Bekreft at kundeinformasjonen stemmer. Du kan sende et refusjonsgavekort på e-post til enten den opprinnelige kunden, eller til en annen kunde. Du kan også fjerne kunden fra bestillingen og refundere til et fysisk kort. Trykk på Rediger for å gjøre endringer.

1. Valgfritt: Angi en årsak til refusjonen

2. Trykk på Refusjon.

3. Når refusjonen er behandlet, trykker du på Ferdig for å gå tilbake til skjermbildet for bestillingsinformasjon.

Refunder til et oppfyllbart gavekort med Shopify POS

Når du bruker Shopify Payments kan du fylle opp et eksisterende fysisk eller digitalt gavekort i kundens profil. Det er to måter å utstede en refusjon til et eksisterende gavekort på:

1. Retursammendrag
  2. Oppsummering av byttet

Refusjon fra Retursammendrag

Trinn:

1. Trykk på Refunder til gavekort fra Retursammendraget.
  2. Trykk på Eksisterende gavekort.
  3. Skann kundens eksisterende gavekortstrekkode.

• Den fysiske gavekortstrekkoden er oppgitt bak på gavekortet.
    • Den digitale gavekortstrekkoden er oppgitt i den opprinnelige e-postmeldingen med gavekortet.
  4. Velg kvitteringsalternativ.

5. Trykk på Ferdig.

Refusjon fra Byttesammendrag

Trinn:

1. Trykk på Refunder til gavekort fra Byttesammendrag.
  2. Trykk på Eksisterende gavekort.
  3. Skann kundens eksisterende gavekortstrekkode.

• Den fysiske gavekortstrekkoden er oppgitt bak på gavekortet.
    • Den digitale gavekortstrekkoden er oppgitt i den opprinnelige e-postmeldingen med gavekortet.
  4. Velg kvitteringsalternativ.

5. Trykk på Ferdig.

Hvilke betalingstyper er kvalifisert for refusjon til et eksisterende gavekort?

Bare transaksjoner som er behandlet med Shopify Payments er kvalifisert for refusjoner som overføres til et eksisterende gavekort.

Refunder til gavekort for en annen kunde

Hvis kunden som returnerer varen ikke er den opprinnelige kunden, kan du sende gavekortet til en annen e-postadresse enn den som ble brukt i den opprinnelige transaksjonen.

1. Trykk på bestillingen med varene som skal returneres i skjermbildet Bestillinger i Shopify POS.

2. Trykk på Returner.

3. Bruk + og - for hvert produkt for å angi antallet du refunderer.

4. Veksle Returner saldo til gavekort til aktiver under Returnsammendrag.

5. Sveip til venstre på kundeinformasjonen, trykk på Fjern og trykk så på Fjern for å bekrefte.

6. I Kunde-seksjonen trykker du på Legg til kunde for å legge til en ny eller eksisterende kundeprofil til gavekortet.

7. Valgfritt: Angi en årsak til refusjonen

8. Trykk på Refusjon.

9. Når refusjonen er behandlet, trykker du på Ferdig for å gå tilbake til skjermbildet for bestillingsinformasjon.

Den opprinnelige bestillingen er fortsatt tilknyttet den opprinnelige kunden, men du kan se returen under Bestillingshistorikk > Bytte. For å se informasjon om det nye gavekortet, kan du trykke på Vis bestilling #xxxx i seksjonen Nye varer for å se gavekortet og den nyopprettede kunden. Du kan sende kvitteringer på nytt herfra hvis det er nødvendig.