Feilsøking på Shopify POS-appen

Hvis du opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, finnes det noen vanlige fremgangsmåter du kan benytte for å foreta feilsøking.

Shopify anbefaler at du ikke sletter og installerer Shopify POS-appen på nytt dersom det skulle oppstå noen problemer. Hvis du sletter appen, mister du app-loggene som vi bruker når vi gir deg teknisk hjelp. Du mister også data du har lagret, som for eksempel Registerskift og lagrede handlekurver.

Sørg for at programvaren er oppdatert

Sørg for at iPad kjører de nyeste versjonene av iOS- og Shopify POS-appen. Programvareoppdateringer forbedrer opplevelsen din og hjelper deg med å unngå problemer som forårsakes av en utdatert programvare.

Du kan angi oppdateringer for programvareoppdateringene fra App Store.

Trinn:

1. Fra startsiden på iPad-en, trykker du på App Store.
  2. Trykk på Oppdateringer.
  3. Hvis det finnes en iOS- eller Shopify POS-oppdatering som må installeres, trykker du Oppdater ved siden av hver enkelt eller trykker Oppdater alle for å installere alle programvareoppdateringer samtidig.

Aktiver automatiske oppdateringer

For å gjøre det enklere å holde programvaren oppdatert, bør du sjekke at de automatiske oppdateringene er aktivert i iPad-ens hovedinnstillinger. Hvis alternativet er aktivert, blir programvareoppdateringene lastet ned og installert i bakgrunnen, uten at du trenger å gjøre noe.

Du kan aktivere automatiske oppdateringer på iPad-en din.

Trinn:

1. Fra hjem-skjermen til iPad-en, trykker du Innstillinger.
  2. Trykk på iTunes og App Store.
  3. Under automatiske nedlastingermå du sørge for at Oppdateringer-veksleknappen viser at alternativet er aktivert:

Hvis du aktiverer alternativet for automatiske oppdateringer, er den aktivert for alle appene dine. Dersom du vil kontrollere hvilke apper som oppdateres, eller når apper oppdateres, bør du deaktivere alternativet og oppdatere appene manuelt.

Kontroller brannmurinnstillingene dine

Hvis du har en brannmur som er satt opp på Wi-Fi-nettverket, må du sørge for at de server-vertsnavnene som Shopify POS-appen og kortleseroppdateringer går gjennom er hvitelistet. I tillegg må du sjekke for eventuell geografisk filtrering av IP-adresser.

Hvitlistede vertsnavn

I brannmurinnstillingene m du sørge for at alle portene på de følgende vertsnavnene er hvitlistede:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Hvis du trenger hjelp til å legge til dette, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Geografisk filtrering av IP-adresse

Oppdateringsserverne befinner seg over hele verden. Hvis brannmuren din filtrerer ut IP-adresser basert på geografisk plassering, må du deaktivere dette filteret.

Hvis du trenger hjelp til å endre brannmurinnstillingene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Synkroniser Shopify POS med Shopify-administratoren din

Shopify POS-appen skal oppdateres automatisk for å vise eventuelle endringer du gjør i Shopify-administrator. Hvis du gjør en endring i Shopify-administrator som ikke vises i Shopify POS-appen, kan du tvinge appen til å synkronisere på nytt med Shopify-administrator ved å sende appen til kjøre i bakgrunnen på iPad-en og deretter åpne den på nytt.

Trinn:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du på iPads Hjem-knapp for å sende appen til kjøre i bakgrunnen.
  2. Trykk på Shopify POS-appen på startsiden til iPad-en din.
  3. Sjekk at de nye endringene er synlige i Shopify POS-appen.

Tving lukking av Shopify POS-appen

Hvis du ser at Shopify POS-appen er treg eller at den av og til står fast, kan du tvinge appen til å stenge. Deretter åpner du den på nytt.

Trinn:

1. Trykk på iPad-ens Hjem-knapp to ganger for å se alle åpne apper.
  2. Dra appene til høyre og venstre for å finne Shopify POS-appen.
  3. Når du finner Shopify POS-appen, sveiper du den oppover for å tvinge den til å stenge og fjerne den fra listen over apper.
  4. Trykk på Hjem-knappen for å gå tilbake til startsiden for iPaden.
  5. Trykk på Shopify POS for å åpne appen igjen.

Sjekk størrelsen på katalogen din

Butikkens katalog er lagret lokalt på iPad-en din når du logger på Shopify POS-appen, og det finnes en grense for hvor stor katalog iPad klarer å laste inn. Hvis du opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen på iPaden, må du sjekke at katalogen din ikke er for stor.

Send en rapport fra Shopify POS-appen

Hvis du har forsøkt feilsøkingsstegene ovenfor og du fremdeles opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, kan du sende en rapport fra appen og kontakte Shopifys brukerstøtte for teknisk hjelp.

Trinn:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du på Butikk og deretter Brukerstøtte.
  2. Trykk på Send rapport:
  3. I Send rapport-dialogen skriver du inn en beskrivelse av problemene du opplever.
  4. Trykk på Ferdig.

Tilbakemeldingen og applikasjonsloggene til iPad sendes til Shopify. Takket være dette, vil vi kunne tilby deg enda bedre hjelp når du kontakter oss.

Sørg for at programvaren er oppdatert

Sørg for at iPhone kjører den nyeste versjonene av iOS- og Shopify POS-appen. Programvareoppdateringene gir deg en forbedret opplevelse og hjelper deg med å unngå problemer som forårsakes av utdaterte programvarer. Du kan se etter tilgjengelige programvareoppdateringer i App Store.

Trinn:

1. Fra startsiden på iPhone trykker du på App Store.
  2. Trykk på Oppdateringer.
  3. Hvis det er en iOS eller Shopify POS-oppdatering som må installeres, trykker du Oppdater ved siden av hver enkelt eller trykker Oppdater alle for å installere alle programvareoppdateringene på en gang.

Aktiver automatiske oppdateringer

For å gjøre det enklere å holde programvaren oppdatert, bør du aktivere automatiske oppdateringer fra hovedinnstillingene for iPhone. Hvis alternativet er aktivert, blir programvareoppdateringer lastet ned og installert i bakgrunnen uten at du må gjøre noe.

Du kan også konfigurere om iPhone skal bruke mobildata til å oppdatere programvaren automatisk. Hvis dette alternativet er deaktivert, vil iPhone kun oppdatere apper i bakgrunnen dersom den er koblet til et Wi-Fi-nettverk.

Trinn:

1. Fra hjem-skjermen på iPhone trykker du Innstillinger.
  2. Trykk på iTunes og App Store.
  3. Under AUTOMATISKE NEDLASTINGER aktiverer eller deaktiverer du automatiske oppdateringer ved å trykke på knappen Oppdateringer-veksleknappen:
  4. Trykk på veksleknappen Bruk mobildata for å aktivere eller deaktivere alternativet:

Hvis du aktiverer alternativet for automatiske oppdateringer, er den aktivert for alle appene dine. Dersom du vil kontrollere hvilke apper som oppdateres, eller når apper oppdateres, bør du deaktivere alternativet og oppdatere appene manuelt.

Kontroller brannmurinnstillingene dine

Hvis du har en brannmur som er satt opp på Wi-Fi-nettverket, må du sørge for at de server-vertsnavnene som Shopify POS-appen og kortleseroppdateringer går gjennom er hvitelistet. I tillegg må du sjekke for eventuell geografisk filtrering av IP-adresser.

Hvitlistede vertsnavn

I brannmurinnstillingene m du sørge for at alle portene på de følgende vertsnavnene er hvitlistede:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Hvis du trenger hjelp til å legge til dette, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Geografisk filtrering av IP-adresse

Oppdateringsserverne befinner seg over hele verden. Hvis brannmuren din filtrerer ut IP-adresser basert på geografisk plassering, må du deaktivere dette filteret.

Hvis du trenger hjelp til å endre brannmurinnstillingene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Synkroniser Shopify POS med Shopify-administratoren din

Shopify POS-appen skal oppdateres automatisk for å vise eventuelle endringer du gjør i Shopify-administrator. Hvis du gjør en endring i Shopify-administrator som ikke vises i Shopify POS-appen, kan du tvinge appen til å synkronisere på nytt med Shopify-administratoren gjennom å sende appen til kjøre i bakgrunnen på iPhone. Deretter åpner du den på nytt.

Trinn:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du på iPhonens Hjem-knapp for å at appen skal kjøre i bakgrunnen.
  2. Finn og trykk på Shopify POS-appen fra startskjermen på iPhonen din.
  3. Sjekk at de nye endringene er synlige i Shopify POS-appen.

Tving lukking av Shopify POS-appen

Hvis du ser at Shopify POS-appen er treg eller at den av og til står fast, kan du tvinge appen til å stenge. Deretter åpner du den på nytt.

Trinn:

1. Trykk på iPhonens Hjem-knapp to ganger for å se alle åpne apper.
  2. Dra appene til høyre og venstre for å finne Shopify POS-appen.
  3. Når du finner Shopify POS-appen, sveiper du den oppover for å tvinge den til å stenge og fjerne den fra listen over apper.
  4. Trykk på Hjem-knappen for å gå tilbake til iPhonens startside.
  5. Trykk på Shopify POS for å åpne appen igjen.

Send en rapport fra Shopify POS-appen

Hvis du har forsøkt feilsøkingsstegene ovenfor og du fremdeles opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, kan du sende en rapport fra appen og kontakte Shopifys brukerstøtte for teknisk hjelp.

Trinn:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du på Butikk. Deretter trykker du på Brukerstøtte:
  2. Trykk på Send rapport:
  3. Send rapport-skjermen beskriver du problemene du opplever.
  4. Trykk på merke-knappen.

Tilbakemeldingen og applikasjonsloggene til iPhone sendes til Shopify. Takket være dette kan vi tilby deg enda bedre hjelp når du kontakter oss.

Merknad om ulike Android-enheter

Android-enheter produseres av ulike produsenter, og dermed ulike brukergrensesnitt. Trinnene på denne siden er kun veiledende, og navnene på skjermen og knappene du ser på Android-enheten din kan variere litt fra disse.

Kontroller at automatiske oppdateringer er aktivert

Sørg for at Android-enheten kjører de nyeste versjonene av Android-operativsystemet og Shopify POS-appen. Programvareoppdateringer forbedrer opplevelsen din og hjelper deg med å unngå problemer som forårsakes av en utdatert programvare.

Android-enheter er standardinnstilt til å installere automatiske oppdateringer, men det er mulig å slå av alternativet. Hvis du finner ut at du ikke kjører den nyeste versjonen av SHOPIFY POS for Android, må du sjekke om automatiske oppdateringer er aktivert.

Kontroller brannmurinnstillingene dine

Hvis du har en brannmur som er satt opp på Wi-Fi-nettverket, må du sørge for at de server-vertsnavnene som Shopify POS-appen og kortleseroppdateringer går gjennom er hvitelistet. I tillegg må du sjekke for eventuell geografisk filtrering av IP-adresser.

Hvitlistede vertsnavn

I brannmurinnstillingene m du sørge for at alle portene på de følgende vertsnavnene er hvitlistede:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Hvis du trenger hjelp til å legge til dette, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Geografisk filtrering av IP-adresse

Oppdateringsserverne befinner seg over hele verden. Hvis brannmuren din filtrerer ut IP-adresser basert på geografisk plassering, må du deaktivere dette filteret.

Hvis du trenger hjelp til å endre brannmurinnstillingene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Trinn:

1. På startsiden til Android-enheten din trykker du på Play store.
  2. Fra Google Play Store trykker du på -knappen for å åpne menyen.
  1. Trykk på Innstillinger.

2. Fra Innstillinger-skjermen i Play Store trykker du på Automatisk oppdatering av apper.

3. Du får se tre alternativer:

Automatisk oppdatering av alternativer for Shopify POS-appen
Ikke oppdater apper automatisk Automatiske oppdateringer er ikke aktivert. Du må manuelt se etter oppdateringer og installere dem.
Automatisk oppdatering av apper når som helst. Dette kan medføre dataomkostninger. Automatiske oppdateringer er aktivert. Android-enheten din vil automatisk installere app-oppdateringer med mobildata eller et Wi-Fi-nettverk.
Automatisk oppdatering av apper kun via Wi-Fi. Automatiske oppdateringer er aktivert. Android-enheten din vil automatisk installere app-oppdateringer når den er koblet til et Wi-Fi-nettverk.
Trykk på alternativet du ønsker, eller trykk på Avbryt for å gå tilbake til Innstillinger-skjermen. Hvis du aktiverer alternativet for automatiske oppdateringer, aktiveres dette for alle appene dine. Hvis du vil kontrollere hvilke apper som oppdateres, eller når appene oppdateres, bør du deaktivere alternativet og oppdatere appene manuelt.

Tving lukking av Shopify POS-appen

Når du gjør endringer i Shopify-administrator, bør disse være synlige i Shopify POS-appen automatisk innen et par minutter. Hvis en endring du har gjort i Shopify-administratoren din ikke vises i Shopify POS, eller hvis du ikke vil vente, kan du tvinge appen til å stoppe og deretter åpne den på nytt for å synkronisere appen med Shopify-administrator.

Trinn:

1. På startsiden til Android-enheten din trykker du på Innstillinger.
  2. Trykk på Apper.
  3. Sveip mot venstre for å finne seksjonen som viser alle appene på enheten din.
  4. Finn og trykk på Shopify POS-appen.
  5. Trykk på Tvungen stopp.
  6. I Tvungen stopp?-dialogboksen trykker du på OK.
  7. Gå tilbake til hovedmenyen til Android-enheten din.
  8. Finn og trykk Shopify POS for å åpne appen på nytt.