Lær om Amazons salgskanal

Amazon-salgskanalen introduserer deg til noen begreper som kan være annerledes enn det du er vant til å se i Shopify. Hvis ikke du har brukt Amazon før, er det å lære noen av nøkkelordene i ordlisten er et utmerket sted å begynne.

Det er også viktig å forstå og overholde Amazons salgsretningslinjer og regler for god oppførsel. Hvis du unnlater å overholde disse, kan Amazon kunne suspendere selgerkontoen din.

Alle produktvariantene som vises på Amazon har en unik produktdetaljside kalt en oppføring i Shopify. Amazon-selgere oppretter tilbud på en oppføring for et bestemt produkt og konkurrere med andre selgere via prissetting eller andre alternativer. Amazon-kundene kan velge mellom de tilbudene som passer deres behov.

For å bruke Amazon-salgskanalen trenger du en profesjonell selgerkonto på Amazon Seller Central. Amazon belaster en månedlig abonnementspris og per-vare-avgifter for salg. Hvis du har spørsmål om salgsavgifter, kan du kontakte Amazon brukerstøtte.

Bli godkjent for å selge i en kategori

Du kan kreves en godkjenning for at du kan selge i kategorien som passer til produktene dine. Du kan bare opprette oppføringer ved å bruke Amazons salgskanal for produkter i disse kategoriene:

• Klær, sko og smykker
  • Kunst, håndverk og sying
  • Hjem og kjøkken
  • Terrasse, plen og hage
  • Sport og utendørs
  • Helse og husholdning
  • Leker og spill
  • Skjønnhet
  • Elektronikk.

Du kan fremdeles opprette nye oppføringer for produkter i andre kategorier direkte i Amazon Seller Central og deretter koble dem til Shopify.

Administrere salg på Amazon i Shopify

Når du bruker Amazon salgskanal, utfører du noen oppgaver i Shopify-administrator og andre i Amazon Seller Central. Etter at du har satt opp Amazon salgskanal, kan du benytte deg av den nyttige sjekklisten på konto-siden i Shopify-administrator for oppgavene du må fullføre i Amazon Seller Central.

Oppgaver som skal fullføres i Shopify

Oppgaver som skal fullføres i Amazon Seller Central

• Angi fraktpriser
  • Registrer merkevaren din
  • Be om godkjenning for å selge i produktkategorier
  • Sett opp en bankkonto for betalinger
  • Administrer innstillinger for e-poster fra Amazon <
  • Angi skattesatser

Ordliste

Ordliste for vilkår knyttet til salg på Amazon
Periode Definisjon
Amazon Seller Central Kontoen du bruker til å selge på Amazon. Hvis du vil bruke Amazons salgskanal i Shopify, må du ha en profesjonell selgerkonto i Amazon Seller Central.
ASIN Amazon Standard Identification Number. Hver produktvariant som er synlig på Amazon.com har en unik ASIN. Du kan bare opprette oppføringer i Shopify for produktvarianter som allerede har en ASIN i Amazon-katalogen. Hvis du oppretter en ny produktoppføring i Amazon Seller Central, blir den tilordnet en ny ASIN i henhold til Amazons regler for oppretting av ASIN.
Merkevareeier Hvis du produserer eller merker dine egne produkter, kan du registrere merkevaren ved hjelp av Amazon Brand Registry fra Amazon Seller Central-kontoen din. Etter at du har registrert merkevaren din, er det mer sannsynlig at oppføringene dine vises i Buy Box på Amazon.
Buy Box Den mest synlige delen av en produktoppføring på Amazon. De fleste av salgene på Amazon kommer fra Buy Box. Du kan øke sjansene dine for å vinne Buy Box ved å følge Amazons retningslinjer for prissetting, tilgjengelighet, oppfyllelse og kundeservice.
Tilbud Et tilbud refererer til salg av varen i en eksisterende produktoppføring til en bestemt pris. Du kan opprette tilbud ved hjelp av Amazons salgskanal i Shopify-administrator. Noen av produktoppføringene inneholder tilbud fra flere selgere, og det beste tilbudet vises i Buy Box.
Produktoppføringer Alle produkter som vises på Amazon.com har en unik produktliste (også kjent som «produktdetaljsiden»). Etter at du har opprettet en oppføring i Amazon Seller Central-kontoen din, kan du opprette oppføringer for å selge produktet med Amazons salgskanal i Shopify-administrator.