Sende bestillingsoppdateringer og -svar

Etter at du har lagt til Messenger-salgskanal i Shopify-administrator kan kundene melde seg på i kassen for å motta Messenger-oppdateringer fra butikken din. De mottar en bestillingsbekreftelse, et varsel når bestillingen er ute for levering og fraktoppdateringer. De har også muligheten til å handle andre produkter direkte fra samtalene dine i Messenger.

Sende varsler om bestillinger og frakt

Når kundene går til kassen fra butikken, ser de et Messenger-kontrollprogram på betalingssiden der de kan velge å motta oppdateringer fra Messenger. For å se Messenger-kontrollprogrammet må kunden være logget inn på Facebook-kontoen sin fra nettleseren når de betaler i butikken.

Etter at kundene har valgt, mottar de bestillingsbekreftelsen, ut til levering-varsel og leveringsoppdateringer i Messenger. Kundene må melde seg på en gang til neste gang de kjøper noe fra deg.

Kundene kan slå av alternativet for å motta oppdateringer ved å velge Innstillinger for bestillings-oppdateringer fra Messenger-menyen. Kundene får en ny melding som ber dem om å velge slå av bestillingsoppdateringer eller få oppdateringer.

Slå av varsler for en Facebook-bruker

Hvis en kunde ved et uhell legger inn en bestilling mens du er logget på feil Facebook-konto og velger bestillingsoppdateringer, kan bestillingsoppdateringene sendes gjennom Messenger til feil Facebook-bruker. Dette kan føre til forvirring for Facebook-brukeren, som ikke kjenner til denne bestillingen. Du kan slå av bestillingsoppdateringer som sendes til feil Facebook-bruker.

Trinn:

1. I Shopify-administrator klikker du på Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen som sender varsler til feil Facebook-bruker.

3. På siden for bestillingsinformasjon klikker du Flere handlinger. Deretter velger du Vis siden for bestillingsstatus:

4. I kunde-seksjonen på bestillingsstatussiden klikker du på Slå av for å deaktivere Messenger-oppdateringer.

Facebook-brukeren vil ikke lenger motta varsler for denne bestillingen.

Svar på meldinger

Du kan svare på meldinger fra kunder i Messenger. For å gjøre det enklere for deg å holde tritt med innkommende meldinger, kan du opprette lagrede svar på Facebook. Finn ut hvordan du oppretter og hvordan du bruker lagrede svar for meldingene dine.

Hvis du oppdager at du blir overveldet av innkommende meldinger, kan du fjerne Messenger-kanalen frem til du oppdateres på de nåværende meldingene. Nye kunder kan ikke melde seg på oppdateringer eller meldinger du direkte ved hjelp av Messenger, men eksisterende kunder vil fortsatt motta Messenger-oppdateringer fra butikken din. Når du er klar til å begynne å motta meldinger igjen, kan du legge til Messenger-kanalen. Hvis du velger å legge til Messenger-kanalen på nytt med samme Facebook-side, kan du fortsette samtalene du startet tidligere.

Facebooks retningslinjer om meldinger

Hvis en kunde ikke har sendt en Facebook-melding til virksomhetens Facebook-side på over 24 timer, vil Facebook begrense meldingene du kan sende til kunden. Noen meldingstilpasninger vil kanskje ikke vises for å sørge for at bestillingsbekreftelsen og leveringsoppdateringsmeldingene leveres. Les mer om Facebooks standardmeldingstjeneste med retningslinjer om 24-timers levering.