Flytte en restaurant på nett

Hvis kundene dine ikke kan besøke restauranten din for å få seg et måltid, kan nettsalg gi deg muligheten til å la kundene hente måltidene sine, få måltider levert, eller kjøpe gavekort som kan deles med andre. Ved å ha en tilstedeværelse på nett kan du også gi kundene mer informasjon om bedriften din, du gir dem et sted å legge inn vurderinger, og du har en måte man kan registrere seg for å motta e-post fra bedriften din.

Hvis du vil ha flere forslag, kan du se vår sjekkliste over ting du bør vurdere når du flytter en restaurant på nett.

Start nettbutikken din

For å flytte restauranten din på nett, kan du besøke shopify.com og start nettbutikken med en gratis prøveperiode. Oppgi e-postadressen, passordet og bedriftsnavnet. Bedriftsnavnet vil brukes i butikkens standard-URL-adresse. Når du har startet prøveperioden kan du kjøpe eller koble til en eksisterende URL-adresse mot standard-URL-adressen.

Opprett en meny på nett

For å bygge restaurantens meny på nett må du legge til produkter og priser i nettbutikken. Menyelementene må ha beskrivende titler og nøyaktige beskrivelser.

Det er ulike måter å få produktene dine inn på Shopify-kontoen din på, avhengig av hvor mange produkter du må legge til, og om du allerede har informasjon om dem på nett:

Etter at du har lagt til produktene, kan du organisere dem i samlinger. Samlinger lar deg fremheve enkelte produkter på ulike sider på nettstedet, bruke rabattkoder på spesifikke grupper med produkter eller fremheve bestemte produkter på hjemmesiden din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Samlinger.

Legg til gavekort

Sammen med produktene dine kan du også selge gavekort. Gavekort er en rask måte bedriften din kan selge på nett på. Kundene dine kan kjøpe gavekort, som leveres på e-post. Som standard er det ingen utløpsdato på gavekortene du oppretter.

Når du lanserer nye produkter som kan kjøpes på nett eller gjør produktene tilgjengelige for lokal levering eller henting, kan kundene innløse gavekort i kassen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Selge gavekort.

Velg et tema

Før du deler nettbutikken med kunder bør du velge et tema som reflekterer restaurantens merkevare. Hvis du velger Restauranter som bransje når du oppretter butikken, legges Crave-temaet til automatisk.

Crave er et gratis tema fra Shopify. Crave er utviklet for å få deg raskt på nett, selv om du har et begrenset antall produktbilder eller et lite vareutvalg.

Crave har følgende fordeler for restauranten din:

• Selg til kunder på farten med mobiloptimaliserte oppsett og dynamiske betalingsalternativer som gir kundene en god handleopplevelse på nettbrett og smarttelefoner i tillegg til datamaskiner.
  • Bruk nye seksjoner og blokker for å skape visuell historiefortelling som skiller seg fra mengden.
  • Legg ved ingredienser, instruksjoner og næringsinformasjon for produkter.
  • Tilgang til de nyeste funksjonene.

Hvis du vil velge et annet tema, kan du velge et fra Shopify Theme Store.

Du kan tilpasse merkevareavtrykket, oppsettet og andre innstillinger med temaredigeringsprogrammet.

Tilpass startsiden og opprett sider

Hvert produkt og samling du oppretter får automatisk en side i nettbutikken din, men startsiden din og eventuelle andre ekstra sider må konfigureres manuelt. Du kan sette opp disse sidene ved å redigere temaet ditt og opprette sider.

Startside

Startsiden din er vanligvis den første siden folk kommer inn på når de finner bedriften din på nett. Denne siden kan inkludere merkevarebygging, åpningstider, leveringsalternativer, spesialtilbud og all viktig informasjon som kundene trenger å vite.

Du kan også fremheve produkter og samlinger på startsiden. Hvis du bruker et tema som er optimalisert for butikker med én side kan dette være den eneste siden du velger å bruke i butikken.

Du kan redigere startsiden i nettbutikken med temaredigeringsprogrammet. For å finne ut mer om hvilke seksjoner du kan legge inn på startsiden kan du se temadokumentasjonen.

Egendefinerte sider

Du kan opprette egendefinerte sider for annen informasjon som kan være av interesse for kundene dine. Mange bedrifter har følgende egendefinerte sider:

• Om oss
  • Kontakt oss
  • Om menyen vår
  • Åpningstider

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppretter egendefinerte sider, kan du se Sider.

Sider for retningslinjer

Sider med retningslinjer hjelper kundene dine å forstå hvordan bedriften din driver, og forklarer mer om hvordan du håndterer leveranser, refusjoner og personvern. Disse retningslinjene vises som standard i kassen, men du kan opprette direktekoblinger til dem i nettstedets menyer.

Shopify inneholder maler for mange retningslinjer, som du kan justere for å passe til din bedrift. Du finner mer informasjon om hvordan du oppretter og redigerer retningslinjer i Legge til butikk-retningslinjer.

Betaling og tips

Før du kan ta imot bestillinger i nettbutikken må du sette opp en betalingsleverandør. Når betalingsleverandøren er satt opp kan du også ta imot tips fra kundene når de legger inn bestillinger.

Betalingsleverandører

Hvis du registrerer deg for en Shopify-konto i et land som er berettiget for betalingsgatewayen Shopify Payments, blir bedriften automatisk satt opp med Shopify Payments, og du kan begynne å akseptere betalinger med én gang. Før du aksepterer din første bestilling, må du sørge for at produktene dine er godkjent innenfor Vilkår for bruk av Shopify Payments.

Hvis du ikke er kvalifisert for Shopify Payments må du registrere deg hos en tredjeparts betalingsgateway for å godta kredittkortbetalinger på nett. Når du bestemmer deg for en betalingsgateway bør du undersøke kostnaden for kredittkort- og tredjepartstransaksjonsgebyrer, vilkår for bruk, utbetalingsperioder og tilgjengelige valutaer. Sjekk hvilke gatewayer som er tilgjengelige for ditt land, registrer deg for en konto hos den gatewayen du ønsker, og koble den til Shopify-kontoen.

Hvis du ikke godtar kredittkortbetalinger, kan du aktivere noen alternative betalingsmåter eller manuelle betalingsmåter som kundene kan velge i kassen.

Tips

Du kan aktivere muligheten for at kundene kan legge igjen tips når de legger inn en bestilling. Du kan aktivere tips i kasseinnstillingene.

For mer informasjon om å ta imot tips i nettkassen kan du se Sette opp tipsalternativer.

Konfigurer henting og levering

Hvis du eller personalet ditt kan reise og levere til kundens dør, kan du tilby lokale leveranser. Du kan også tilby henting av kundenes bestillinger, slik at de kan komme og hente bestillingen sin når den er klar.

Hvis du har mer enn én lokalisasjon og vil tilby leveringsalternativer for alle, må du opprette og administrere lokalisasjoner for å sikre at kundene dine kan bestille fra den lokalisasjonen som er nærmest dem.

Aktiver lokal henting

Du kan konfigurere dette alternativet for å la kundene hente nettbestillingene sine i detaljhandelen, utenfor butikken eller på et hvilket som helst sted du velger.

For å gjøre dette må du aktivere alternativet for lokal henting for hvert utsalgssted der kundene kan hente bestillingene sine.

Fraktprisen for lokal henting er satt til Gratis og kan ikke endres.

Hver enkelt hentebestilling krever at du eller personalet bekrefter at hver vare er på lager. Når du har bekreftet hver vare, kan du sende en varsling til kunden om at bestillingen er klar. Du kan også skrive ut en henteseddel som kan festes på bestillingen.

Når en kunde kommer for å hente bestillingen sin, må du endre bestillingsstatus fra ikke-behandlet til sluttført med Shopify-administrator eller Shopify-appen. Dette viser deg og personalet at bestillingen er hentet, og at ingen ytterligere handlinger er nødvendig.

For å finne ut mer om oppsett av lokal henting. kan du se Lokal henting av nettbestillinger.

Aktiver lokal leveranse

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger > Levering.

2. I Lokal leveranse-seksjonen finner du lokalisasjonen du vil aktivere og klikker på Administrer.

3. Aktiver Denne plasseringen tilbyr lokal leveranse.

4. I Leveranseområde-seksjonen angir du området der du vil tilby levering.

5. I Informasjon i kassen-seksjonen angir du et leveringsgebyr, en minste bestillingspris for lokal leveranse og all informasjon du vil vise i kassen, for eksempel når lokal leveranse er tilgjengelig, og på hvilke ukedager.

6. Klikk på Lagre.

Fortell kundene dine at du har åpnet

Det er ingen garantert trafikk forbi butikken når du åpner en virksomhet på nett – du må fortelle kundene dine hvor du befinner deg. Det er mange tilgjengelige muligheter for bedrifter som vil markedsføre seg på nett. Du må kanskje eksperimentere med noen muligheter før du finner det som fungerer best for din virksomhet.

Sosiale medier

Bruk av sosiale medier kan hjelpe deg med å knytte direkte kontakt med lokale kunder som allerede kjenner til restauranten din. Du kan bruke ting som Instagram-innlegg og Facebook-oppdateringer for å fortelle kundene at du nå også er på nett, og at du er klar til å ta imot bestillinger.

Eksterne koblinger

Generelt er det slik at jo flere koblinger på internett som peker til nettbutikken din, jo bedre er det. Du kan vurdere å skrive en bloggartikkel om den nye nettbutikken din og sende den til lokale blogger. Det å be dem om å publisere en artikkel om deg, kanskje i bytte mot at du legger til en kobling til bloggen deres i din nettbutikk, kan være en god måte å bringe trafikk til nettstedet ditt på.

Andre måter å få flere koblinger på inkluderer å ta kontakt med influensere i sosiale medier, arrangere konkurranser, og publisere ditt eget blogginnhold.

Markedsføringsapper

Verktøy for markedsføringsautomasjon kan hjelpe deg med å sette mål og administrere markedsføringen din. Gå gjennom Shopify App Store for markedsføringsapper.

Markedsfør bedriften din

Annonsering er en annen måte du kan nå frem til mennesker som har høyere sannsynlighet for å bestille produktene dine. Ved å markedsføre bedriften din i lokalområdet forteller du kundene at du fortsatt er åpen og tar imot bestillinger. Du kan for eksempel inngå et samarbeid med en lokal radiostasjon for å markedsføre at du tilbyr levering.

Du kan også bruke målrettede annonser i søkemotorer og sosiale medier for å markedsføre restauranten din. Du kan angi et publikum for annonsene dine, slik at annonseleverandøren bare viser annonsene til folk som samsvarer med kriteriene du har valgt. Som en lokal restaurant kan du for eksempel sette opp annonsene dine slik at de bare vises til folk som befinner seg i byen der restauranten din ligger.