Salg på flere språk

Kunder over hele verden liker å vise innhold på sitt eget språk. Å oversette butikkens innhold kan føre til flere salg fordi de internasjonale kundene bedre kan forstå markedsføring, produktdetaljer, frakt og retningslinjer for retur.

Du kan aktivere flere språk fra Shopify-administratoren for å opprette separate nettadresser for det oversatte innholdet. Når kunder havner på en oversatt nettadresse, viser butikken automatisk den oversatte versjonen hvis det finnes oversettelser.

Når det ikke finnes oversettelser, viser butikken innhold på butikkens primærspråk. Du kan oversette innholdet i nettbutikken ved å bruke en kompatibel tredjepartsapp. Etter å ha oversatt butikken, kan kundene bla gjennom butikken, kassen og motta varsler på sitt lokale språk.

Krav

For å selge på flere språk må du ha følgende:

Legg til nye språk

Før du begynner må du sørge for at butikken oppfyller kravene for salg på flere språk.

Trinn:

1. Klikk på butikkspråk.

2. I oversatte språk klikker du på Legg til språk.

3. Velg et språk fra rullegardinmenyen og klikk på Legg til. Klikk på besøk Shopify App Store og følg stegene for å installere en oversettelsesapp til butikken din.

4. Følg trinnene i appen for å oversette butikkens innhold og publisere nye språk.

5. Klikk på Forhåndsvisning for å vise ulike språk i nettbutikken. Du kan forhåndsvise både publiserte og upubliserte språk.

Administrer språk

Etter at du har lagt til andre språk, kan du administrere hvilke som er publisert fra Shopify-administrator. Du kan også fjerne et språk, slik at språket ikke blir vist til kunder. Alle koblinger til butikken i det aktuelle språket gir feilmeldingen: 404 «Side ikke funnet».

Hvis du er sikker på at du ikke trenger oversettelser på dette språket, kan du også slette språket. Sletting av språket sletter ikke selve oversettelsen. Hvis du vil aktivere språket senere, kan oversettelsene gjenopprettes.

Trinn:

1. Klikk på butikkspråk.

2. I oversatte språk klikker du på Publiser språk for å gjøre noen av oversettelsene tilgjengelige i butikken din. Klikk på Fjern publisering av språk for å fjerne alle språk du ikke vil ha tilgjengelig i butikken. Klikk på Slett for å slette alt oversatt innhold på et språk fra nettbutikken.

3. Klikk på Lagre.

Oversatte ressurstyper og felt

Følgende ressurstyper og felt kan oversettes:

Liste over ressurstyper som kan oversettes gjennom denne funksjonen
Ressurstype Felt
Samling tittel, beskrivelse
Leveringsalternativ navn
E-postmal tittel, beskrivelse
Kobling tittel, beskrivelse
Metafelt (kun kunde) verdi
Nettbutikkvare tittel, beskrivelse, sammendrag
Nettbutikkblogg tittel
Nettbutikkside tittel, beskrivelse
Tema for nettbutikker dynamiske nøkler basert på temadata
Betalingsgateway navn
Produkt tittel, beskrivelse
Produktalternativ navn
Produktvariant tittel, alternativ 1, alternativ 2, alternativ 3
Butikk metatittel metabeskrivelse
Retningslinjer for butikker brødtekst
SMS-mal brødtekst

For øyeblikket kan ikke tagger som produkttagger, artikkeltagger og bloggtagger oversettes.

Kasse- og e-postvarsler

Etter at du har lagt til og publisert et språk, kan kundene se det oversatte innholdet i kassen og i eventuelle e-postvarsler. Kundene ser kassen på samme språk som de brukte når i er i nettbutikken din. Kassen har en standard oversettelser for noen språk, men du kan tilpasse alt oversatt innhold ved hjelp av en kompatibel tredjeparts oversettelsesapp.

Hvis du har tilpasset e-postvarsler, kan de også oversettes. Hvis oversettelser er tilgjengelige for et e-postvarsel, sendes en kunde automatisk e-postvarsler på språket de la inn bestillingen i.

Nettadresser og søkeoptimalisering

Et viktig aspekt ved å selge på flere språk er å sørge for at kunder og søkemotorer kan finne riktig språkversjon av nettstedet. Når du publiserer et språk, opprettes unike URL-er for hver oversatte side i butikken din. Dette gjøres ved å legge til språkkoden i nettadressene.

Anta for eksempel at det primære domenet ditt er shop.com. Hvis du publiserer to ekstra språk, fransk (fr) og tysk (de), vil butikkens URL-er endres til shop.com/fr og shop.com/de.

Resten av domenet er det samme på alle språk. For øyeblikket kan du ikke ha ulike domener for ulike språk.

Det er viktig at søkemotorer kan indeksere nettstedet ditt på alle de oversatte språkene. Shopify legger automatisk til metakoder og hreflang-tagger som hjelper søkemotorer med å oppdage de ulike språkene i butikken din. Nettstedskart genereres kun for butikkens primærspråk.

Oversettelser i apper

Hvis du bruker tredjepartsapper, er det mulig at disse appene ikke støtter salg på flere språk som standard. For å sjekke om en app støtter flere språk, kan du kontakte appens utvikler.

Begrensninger ved salg på flere språk

• Søkefunksjonen fungerer kun på butikkens primære språk.

• Denne funksjonen støtter ikke ulike domener per språk.

• Kun kompatible tredjeparts oversettelsesapper støttes av denne funksjonen.

• Tagger (for eksempel produkttagger, artikkeltagger og bloggtagger) kan ikke oversettes.

Flere språk for utviklere

For å hjelpe Shopify-samarbeidspartnere å tilby en fullstendig flerspråklig opplevelse og lokalisere app-arbeidsflyter, lanserer Shopify et sett med nye plattformmuligheter for salg på flere språk.