Rediger varslingsmaler

Butikken din har mange varslingsmaler. Varsler utløses av hendelser, for eksempel en ny bestilling som legges inn eller en bestilling som sluttføres. De sendes til deg, personalet eller kundene dine, avhengig av arrangementet, i tillegg til innstillingene for bestillingsvarselet.

Du kan tilpasse e-postvarsler ved å legge til en logo eller endre fargevalget for alle malene samtidig. Du kan også redigere innholdet på e-post eller SMS-varsler individuelt.

Legg til en logo for e-postmalene dine

Du kan legge til en logo for alle e-postmalene samtidig:

1. Klikk på Tilpass:

2. Legg til en logo ved å klikke på Velg fil finne den og laste den opp:

Velg farger for e-postmalene

Du kan endre e-postmalenes fargesammensetning

1. Klikk på Tilpass:

2. Bytt aksentfargene i e-postene ved å taste inn fargekoden eller klikke på fargevelgeren:

Endre språket på e-postmalene dine

Språket som e-postmalene dine vises på, avhenger av temaets språk og eventuelle endringer du har gjort i malene.

• Hvis du ikke har gjort noen endringer i e-postmalene, vil språket for e-postmalen også endres når du endrer temaets språk.
  • Hvis du har gjort endringer i både brødteksten og tittelen til e-postmalene, vil ikke endring av temaets språk endre språket til e-postmalene.
  • Hvis du bare har gjort endringer i tittelen på e-postmalene, kan du ikke endre språket til e-postmalene ved å endre temaets språk.
  • Hvis du bare har gjort endringer i brødteksten til e-postmalene, endres tittelen til det nye språket, men det endrer ikke språket i brødteksten i e-postmalene.

Tilpass spesifikke e-postmaler

Trinn:

1. Klikk på navnet til varselet du vil endre.

2. Du kan redigere e-postemne-feltet og brødteksten til e-posten:

3. Klikk på Lagre.

For eksempel: Legg til et skatteregistreringsnummer i en faktura

I noen land kan det hende at du må vise skatteregistreringsnummeret ditt på kundefakturaer eller andre merknader.

For eksempel i Australia, Canada og India kan virksomheter som belaster avgifter for varer og tjenester (GST) måtte vise registreringsnummeret sitt. På samme måte må man i Europa muligens vise merverdiavgiftsnummer (MVA).

Sjekk med regnskapsføreren eller en offentlig myndighet for å finne ut om du må vise nummeret.

For å vise nummeret ditt på et e-postvarsel, kan du gjøre følgende:

1. Åpne en e-postmal som vist i Tilpass spesifikke e-postmaler.

2. I e-posttekst-området (HTML) angir du registrerings- eller identifikasjonsnummeret ditt på et passende sted. Ta med HTML for å være sikker på at utdataene er formatert på riktig måte.

I det følgende eksempelet har butikkeieren lagt til adresse og avgiftsnummer rett etter butikkens logo i varselet for bestillingsbekreftelse:

Del av malen som viser HTML for å legge til skatteregistreringsnummeret

Forhåndsvisningen viser følgende:

Forhåndsvisning av skatteregistreringsnummer

1. Klikk på Lagre.

En annen måte å oppgi denne informasjonen på er å bruke en faktura-app. Ulike apper, som du kan kjøpe og laste ned fra Shopify App Store, har muligheten til å inkludere avgiftsnumre på fakturaer.

Legg til en egendefinert melding til varslene

Du kan legge til en tilpasset melding til flere varsler, inkludert:

• forlatt kasse
  • kontakt kunde
  • kundeaktivering
  • faktura for bestillingsutkast

Trinn:

1. Skriv inn en egendefinert melding i tekstfeltet (dette er for varsler om forlatt kasse):
  2. Klikk Gjennomgå e-post.
  3. Se til at meldingen vises på riktig måte, og klikk Tilbake hvis du trenger å gjøre endringer.
  4. Klikk på Send varsel når du er klar.

Tilpass e-postmaler med innebygd CSS

Du kan bruke in-line CSS til å style e-postmalene dine ved å overstyre standardstilarket som er: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/assets/notifications/styles.css">. Malredigeringsprogrammet retter inn eventuelle stiltagger i malen automatisk. Dette bevarer medieforespørsler, som gjør det enkelt å lage responsive e-poster. Eksterne stilark og stilark lastet opp med temaressurser kan ikke rettes inn, så anbefales at CSS-styling inkluderes i en <style>-tagg i <head> en av malene.

Automatisk konvertering av e-poster i ren tekst

HTML-e-postmalene blir transformert til ren tekst for e-postklienter som krever at denne versjonen vises, for eksempel e-post for Apple Watch.

Tilpass spesifikke SMS-maler

Du kan tilpasse kopien og formateringen til hver enkelt SMS-mal.

Trinn:

1. I Maler-seksjonen klikker du på malen du vil endre.

2. Klikk på SMS.

3. Gjør endringer på innholdet i SMS-meldingen.