Opplasting av filer til nettstedet

Du kan laste opp, administrere og slette filer fra Filer-siden i Shopify.

Det kan være flere årsaker til at du vil laste opp filer til Shopify.

• Det er anbefalt å legge til et bilde i innholdet til et nettsted, blogginnlegg, produktside eller samlingsside.

• Du vil legge til et bilde eller logo for å tilpasse temaet ditt.

• Du vil gjøre en fil nedlastbar for kunder.

I de fleste tilfeller er det lettere å laste opp bildefiler direkte når du legger til innhold på et nettsted, blogginnlegg, produktsider eller samlingssider. Du kan også laste opp bilder direkte når du tilpasser temaet.

Etter du har lastet opp bildet, kan du kopiere nettadressen fra Filer-siden. Hvis du vil gjøre en fil tilgjengelig for nedlasting, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify og legge til en kobling på den i en sides innhold eller nettbutikkens navigasjon.

Filkrav og typer

Shopify godtar .jpg, .png, og .gif filtyper for bilder og alle store videofiltyper som for eksempel .mp4 og .mov. Hvis du laster opp .svg-bildefiler, blir de konvertert til .png. Den beste filtypen for produktbilder, sider og blogginnlegg er .jpg. Den beste filtypen for logoer, kanter og beskjæringer er .png.

Du kan ikke laste opp videofiler når du har et prøvemedlemskap.

Hver fil må være mindre enn 20 MB for å lastes opp til Shopify.

Last opp en fil på Filer-siden

Du kan laste opp filer til Shopify i Filer-siden.

Hvis du vil gjøre en fil nedlastbar for kundene dine, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify og legge til en kobling for den i sideinnholdet eller nettbutikkens navigasjon.

Steg:

1. Klikk på Last opp filer.

2. Velg én eller flere filer som skal lastes opp. Klikk på Åpne.

Last opp en bildefil til nettbutikkens innhold

Når du laster opp et bilde med et redigeringsprogram for rik tekst, vises det i sideinnholdet for et produkt eller samlingsbeskrivelse, nettsted eller blogginnlegg. Du kan for eksempel laste opp en logo for en bestemt selger til en produktbeskrivelse. Når du laster opp et bilde med redigeringsprogram for rik tekst, kan du administrere det på Filer-siden i Shopify.

Du kan også legge til et produktbilde eller en bildefil som du allerede har lastet opp til sideinnholdet.

Steg:

1. I Shopify-administrator klikker du på produktet, samlingen, nettstedet eller blogginnlegget du vil legge til et bilde på.

2. I redigeringsprogram for rik tekst plasserer du markøren på stedet i innholdet der du vil at bildet skal vises.

3. Klikk på Sett inn bilde:

Shopify – filopplastingsbilde

4. Klikk på Oppdater fil.

5. Velg bilde og velg deretter bildestørrelse.

6. Valgfritt: Legg til alternativ bildetekst for å hjelpe med søkemotoroptimalisering.

7. Klikk på Sett inn bilde for å legge til bildet i innholdet under markøren.

Etter du har lagt til et bilde på et produkt eller samlingsbeskrivelse, nettsted eller blogg, kan du flytte det til et annet sted i innholdet ved å bruke et redigeringsprogram for rik tekst. Du kan også endre størrelse, tekstbryting og justering av et bilde, redigere bildets nettadresse eller legge til eller endre alternativ bildetekst. Finn ut mer om redigeringsprogram for rik tekst.

Søk etter en fil

Du kan søke etter en fil fra Filer-siden. I tillegg til å søke etter et filnavn, kan du også søke etter filer av en bestemt type, for eksempel .jpg eller .pdf.

Steg:

1. I søkefeltet angir du hele eller deler av filnavnet, eller angir filutvidelsen som du leter etter (for eksempel .jpg eller .pdf). Filer som matcher med søket vises i alfanumerisk rekkefølge.

2. Hvis du vil lagre søkeresultatene, trykker du på Lagre dette søket.

Filtrer filer etter størrelse

Steg:

1. Klikk på Filtrer filer-rullegardinmenyen.

2. I den første rullegardinmenyen velger du MB.

3. I det andre og tredje filterfeltet velger du større enn eller mindre enn, og angir deretter en verdi.

4. Klikk på Legg til filter for å vise alle filterne som matcher med filteret.

Endre sorteringsrekkefølge av fillisten

Som standard vises de sist opprettede filene først, og de eldste sist.

Hvis du vil endre sorteringsrekkefølgen, kan du sortere filene etter alfabetisk rekkefølge eller størrelse.

Steg:

1. Velg sorteringsalternativ:

- Klikk på Fil for å sorte filene i alfabetisk rekkefølge etter navn, fra A til Å. - Klikk på Størrelse for å sorte filene etter størrelse, fra størst til minst.

1. Hvis du vil ha omvendt sorteringsrekkefølge, klikker du på Fil eller Størrelse igjen.

Redigere filer

Hvis du må gjøre endringer på et bilde eller dokument, kan du bruke programvaren for dokumentredigering og laste opp filen igjen.

Slette en fil

Steg:

1. Klikk på søppelbøtten ved siden av filen du vil slette.

2. Klikk på Slett for å bekreft.