URL-omdirigeringer

URL-omdirigeringer kan brukes til å omdirigere trafikk fra et nettsted til et annet. Når du endrer URL i Shopify-butikken, kan du opprette en URL-omdirigering for å sikre at kundene fortsatt kan finne hva de leter etter.

Hvis du for eksempel sletter et produkt, kan du konfigurere en URL-omdirigering, slik at når kundene blir omdirigert til et lignende produkt i butikken når kunden angir URL-adressen til dette produktet.

Opprett en URL-omdirigering

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på Vis URL-omdirigeringer.

6. Klikk på Opprett URL-omdirigering.

7. I Omdiriger fra angir du den gamle URL-adressen du vil omdirigere besøkende fra.

8. I Omdiriger til angir du den nye URL-en som du vil omdirigere besøkende til. Hvis du vil omdirigere til butikkens hjemmeside, angir du /.

9. Klikk på Lagre omdirigering.

Kun ødelagte URL-adresser skal omdirigeres. Ødelagte URL-adresser kan vise plassholdermeldingen «siden ble ikke funnet», eller det kan stå «404» et sted på siden eller i sidens tittel. Hvis URL-adressen fortsatt laster inn en gyldig nettside, vil ikke URL-omdirigeringen fungere.

Administrer URL-omdirigeringer

Du kan administrere URL-omdirigingslisten på følgende måter:

Filtrer URL-omdirigeringer etter dato

Steg:

1. Klikk på Dato lagt til.
  2. Fra rullegardinmenyen velger du datoperioden du vil filtrere.

Lagre et URL-omdirigeringsfilter

Steg:

1. Opprett et filter med søkefeltet eller ved å filtrere URL-omdirigeringer etter dato.
  2. Klikk på Lagre filtre.
  3. Velg et navn for filteret.
  4. Klikk på Lagre filtre. Filtre lagres som en ny fane øverst i listen.

Slett et URL-omdirigeringsfilter

Steg:

1. Velg filteret du vil slette.
  2. Klikk Lagret.
  3. Klikk på Fjern-fanen, og klikk deretter på Fjern.

Rediger navnet på et filter for URL-omdirigering

Steg:

1. Velg filteret du vil redigere.
  2. Klikk Lagret.
  3. Rediger fanenavnet og klikk deretter på Lagre filtre.

Rediger URL-omdirigeringer enkeltvis

Steg:

1. Klikk på URL-omdirigeringen som du vil redigere.
  2. Angi endringene.
  3. Klikk på Lagre omdirigering.

Rediger flere URL-omdirigeringer samtidig

Steg:

1. Velg URL-omdirigeringene du vil redigere.
  2. Klikk på Rediger omdirigering.
  3. Angi endringene.
  4. Klikk på Lagre.

Eksporter URL-omdirigeringer

Steg:

1. Klikk på Eksporter.
  2. Velg hvilke omdirigeringer du vil eksportere.
  3. Velg hvilke type CSV-fil du vil eksportere.
  4. Klikk på Eksporter URL-omdirigeringer.

Importer URL-omdirigeringer

Slik importerer du eksisterende URL-omdirigeringer:

1. Klikk på Import.
  2. Klikk på Legg til fil og velg en CSV-fil.
  3. Klikk på Oppdater fil.
  4. Gå gjennom importen.
  5. Klikk på Importer omdirigeringer.
  6. Klikk Lukk.

Slett URL-omdirigeringer

Steg:

1. Velg URL-omdirigeringene du vil slette.
  2. Klikk Flere handlinger.
  3. Klikk på Slett valgte omdirigereinger.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte valget.

Omdirigeringer og undermapper

Oppretting av en URL-omdirigering gjelder for alle undermapper for språk eller markeder som er konfigurert med Shopify Markets.

Johns primære marked er for eksempel USA på johns-apparel.com. Han har også et marked for Canada i en undermappe på johns-apparel.com/en-ca. John bestemmer seg for å slutte å selge en blå t-skjorte i butikken, så han sletter produktet og oppretter deretter en enkelt URL-omdirigering fra /products/blue-t-shirt til /collections/t-shirts.

Etter å ha opprettet URL-omdirigeringen vil kunder i USA som forsøker å besøke /products/blue-t-shirt automatisk bli omdirigert til johns-apparel.com/collections/t-shirts, og kunder i Canada som forsøker å besøke johns-apparel.com/en-ca/products/blue-t-shirt omdirigeres automatisk til johns-apparel.com/en-ca/collections/t-shirts.

John kan fortsatt opprette enkeltvise omdirigeringer for hver undermappe hvis han ønsker å omdirigere folk til en annen destinasjon for hvert marked.