Skrive en Om oss-side

Hvis du velger å inkludere en «Om oss»-side i nettbutikkens innhold, kan du bruke det til å fortelle bedriftens historie til kundene dine, og hjelpe dem å skape en relasjon til merkevaren din.

Vurder målene for Om oss-siden

Når du skriver «Om oss»-siden, bør du vurdere følgende mål:

• Vær motiverende – Vurder hva du ønsker at kundene skal gjøre, og hvordan du vil at de skal føle seg etter å ha lest siden. Du vil for eksempel kanskje inspirere kundene til å bli med på e-postlisten din for å finne ut mer om produsentene av produktene dine, eller kanskje du vil gjøre dem spente på produkter i begrenset opplag, slik at de følger deg i sosiale medier.
  • Vær autentisk – Fortell historien om bedriften din ved å bruke en unik og ærlig stemme. Hvis det er mulig bør du nevne verdiene som driver bedriften. historien om vekst og utfordringer, og målene til bedriften din. Du kan for eksempel fortelle historien om hvordan du oppdaget et behov for produktene dine gjennom dine egne opplevelser. Hvis du har problemer med å skrive i et ærlig språk, kan du prøve å ta opp stemmen din og notere det ned igjen som et førsteutkast.
  • Vær engasjerende – Bruk bilder eller videoer for å bryte opp teksten og hjelpe kundene med å relatere seg til bedriften din. Du kan for eksempel bruke bilder av de ansatte, eller videouttalelser fra tidligere kunder.

Ikke vær så opptatt av at «Om oss»-siden skal være perfekt. Etterhvert som bedriften vokser og endrer seg over tid, kan du oppdatere denne siden med innhold som er relevant for kundene dine.

Informasjon som bør med på Om oss-siden

Når du skriver «Om oss»-siden, bør du ta med informasjon om bedriften, produkter eller kunder som vil motivere kundene dine. Du trenger ikke ta med alt som har med bedriften å gjøre, men tenk på om noen av de følgende eksemplene kan være gode ting å ha med på «Om oss»-siden din:

• Hva du selger – alt som gjør produktene dine annerledes
  • Hvorfor du selger dem – bedriftens misjon eller verdier
  • Hvem du er – bedriften din, grunnleggeren eller produsentene
  • Hvem du selger til – din tilnærming til kundeservice eller kundetilfredshet
  • Hvorfor du er annerledes – spesifikk kompetanse, uttalelser fra kunder eller ekstratjenester

Ikke glem å ta med en spesifikk oppfordring til kundene som samsvarer med målet til siden, også kjent som en call-to-action. Du kan for eksempel ha et påmeldingsskjema for nyhetsbrev, eller følgeknapper for sosiale medier.

Legg til en Om oss-side i Shopify-nettbutikken din

Etter du har skrevet et utkast til «Om oss»-siden, kan det være lurt å be noen andre om å lese den, gi deg tilbakemelding og se etter eventuelle skrivefeil. Når du er klar, kan du legge til en side i nettbutikken for å dele historien med kunder.

Steg:

1. Angi en tittel og innhold for siden.

2. Under Synlighet velger du når siden skal publiseres. Som standard er den nye siden synlig når du klikker på Lagre. Velg Skjult-alternativet hvis du vil at den nye siden skal skjules fra nettbutikken, eller klikk Angi en bestemt publiseringsdato for å kontrollere når siden publiseres.

3. Klikk på Lagre.

Når du har opprettet «Om oss»-siden, må du legge til en kobling til den fra nettbutikkens navigasjon slik at den vises i en meny.