Selge engros

Du kan bruke Shopify til å selge produktene dine (eller produkter fra andre selskaper) til andre virksomheter. Shopify tilbyr flere måter å selge produktene dine engros på, fra bruk av rabattkoder til å opprette en separat, passordbeskyttet butikk. Velg et alternativ som passer størrelsen og kompleksiteten til din engrosvirksomhet.

Bruk rabattkoder

Den enkleste måten å tilby engrospriser på, er å opprette rabattkoder for nettbutikken din og sende disse til engroskundene dine. Denne meteoden fungerer godt i følgende tilfeller:

• Du har en enkel prisstruktur, for eksempel basert på prosentrabatter. For eksempel er engrosprisene dine alltid 40% av veiledende utsalgspriser.
  • Du kan manuelt administrere disse bestillingene, fordi antallet engrosprodukter og kunder er relativt lite, og du ikke endrer prisene dine ofte. For eksempel kan du opprette ulike rabattkoder for hvert produkt, fordi du bare selger 20 produkter.
  • Du eksperimenterer med engrossalg, og ønsker å teste ideene dine raskt.

Du kan også bruke rabattkoder for å opprette bestillinger på vegne av engroskundene dine. I dette scenariet, sender ene kunde en kjøpsordre som du skal gå gjennom. Du oppretter et bestillingsutkast basert på forespørselen deres, og sender fakturaen på e-post til kunden. Fordi du har opprettet bestillingen, kontrollerer du hva som vises i bestillingen, inkludert fraktkostnader. Du kan også bedre administrere minste og største ordreantall.

Før du sender koder til kundene dine, bør du gå gjennom fraktreglene dine for å sikre at fraktreglene inkluderer prisene du ønsker å belaste engrosbestillinger.

Send fakturaer med en engros-app

Det er engros-apper tilgjengelig i Shopify App Store som kan hjelpe deg med følgende oppgaver:

• sende en faktura som betales gjennom betalingsleverandøren som er satt opp i Shopify-administratoren din
  • sende en tilpasset faktura på e-post som gjør det mulig å betale fakturaen med en annen betalingsmåte, som en bankoverføring
  • markere fakturaen som betalt eller delvis betalt når du mottar betalinger

Åpne en ny butikk

Du kan også åpne en ny Shopify-butikk og tilpasse den til engrosvirksomheten din.

Denne metoden gir deg full kontroll over utseendet på engrosbutikken din.

Når du setter opp en ny butikk som skal brukes til engrossalg, kan du spare tid og krefter på å overføre noe eller alt innhold fra den eksisterende butikken din til den nye. Du trenger imidlertid mest sannsynlig en utvikler eller designer som kan hjelpe deg med å tilpasse den nye butikken til næringssalg (B2B).

Du kan tilpasse butikken din for engrossalg på følgende måter:

• Skjule engrosproduktene og prisene deres fra detaljhandelskundene dine ved å passordbeskytte butikken og tilpasse temaet ditt.
  • Synkronisere produkter og lagerbeholdning mellom de to butikkene dine. Fordi du bruker en separat butikk, vil all lagerbeholdning og produktinformasjon være separat fra den opprinnelige butikken din. I stedet for å administrere to butikker, kan du synkronisere produkter og lagerstatus for detaljhandel og engros med en app. Hvis du har mer krevende behov, kan du bruke en lagerstyringsløsning (IMS). En IMS-løsning kan samkjøre all informasjon om lagerbeholdning og butikk ved å integrere markedsplasser, lagerbeholdning, POS, betalingsformidlere og regnskapsløsninger i én sentralisert kilde.

Legg til engroskanalen

Du kan bruke Shopify-engroskanalen til å opprette en separat, passordbeskyttet butikk som er en utvidelse av nettbutikken din.

Les mer