Komme i gang med grossistbutikken din

Denne opplæringen veileder deg gjennom oppsettet av en engrosbutikk og oppsett av en konto slik at du kan logge inn. Den forklarer også hvordan du oppretter prislister og engroskontoer, og hvordan du logger inn i butikken som kunde.

Leksjon 1: Opprette grossistbutikken din og logge inn

1. Legg til engroskanalen i Shopify-administratoren din. Grossistbutikken din opprettes automatisk når kanalen legges til. Den er passordbeskyttet. I motsetning til nettbutikken, kan ikke engang Shopify-butikkeieren logge inn uten en engroskonto. En engroskonto er ikke det samme som en konto i nettbutikken. En kunde kan ikke logge inn i grossistbutikken med eget brukernavn og passord til nettbutikken.

2. Opprett en kundekonto og sørg for at du gjennomfører følgende steg:

1. Legg til en gyldig e-postadresse for kunden. Du vil sende en invitasjon til engroskontoen til denne e-postadressen. Senere, når du behandler bestillinger for denne kunden, kan du bruke denne e-postadressen til å sende dem fakturaer.
    2. Opprett en tagg, og legg den til brukeren din:
      Kunde som har blitt tagget med taggen vip.
      I et senere steg, vil du legge til samme tagg til en prisliste.
  3. Opprett en prisliste.

1. Fra Engros-kanalen, klikk Prisliste, og klikk deretter Opprett prisliste.
    2. Skriv inn en tittel for prislisten.
    3. Klikk Legg til tagger og legg til taggen du opprettet tidligere til prislisten. Denne taggen vil koble kunder til prislisten:
      Prisliste som er tagget med den samme vip-taggen.
    4. Klikk på Rabatter alle produkter og skriv inn en prosentsum som alle produktene skal rabatteres med.
    5. Klikk på Lagre. Kunden din er nå tilknyttet prislisten.
  4. For å la engroskundene dine logge inn i grossistbutikken for å legge inn sine egne bestillinger, må du invitere dem.

1. Fra Engros, klikk på Kunder.
    2. I tabellen velger du kundekontoen din.
    3. Klikk Massehandlinger, og klikk deretter Send invitasjon fra nedtrekksmenyen.

Du vil motta en e-postinvitasjon til grossistbutikken.

Leksjon 2: Som kunde, logg inn i grossistbutikken og legg inn en testbestilling

1. Åpne e-posten fra grossistbutikken fra e-postkontoen din. Følg instruksjonene for å opprette en konto og logge inn. Når du logger inn i grossistbutikken din vil du ha tilgang til alle produktene dine. Hvert produkt i grossistbutikken tilbys deg med prosentrabatten som du har spesifisert.

2. Opprett en testbestilling og send den mens du er logget inn i grossistbutikken din. I denne opplæringen kan engroskundene dine kun sende inn bestillinger.

Leksjon 3: I Shopify-administratoren din, gå gjennom utkastet til engrosbestillingen

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Reserver lagerbeholdning for å midlertidig reservere produktene lagt inn i bestillingsutkastet. Vanligvis involverer et bestillingsutkast kommunikasjon frem og tilbake mellom deg og kunden din. Reserver lagerbeholdningen for å sikre at produktene er tilgjengelig når kunden din er klar til å utføre det faktiske kjøpet:
    Skjermbilde av Opprett prisliste-siden
  3. Klikk på Legg til frakt og skriv inn fraktkostnaden for grossister. Hvis du ikke spesifiserer en fraktkostnad, vil standardalternativene for frakt fra nettbutikken din tilbys til engroskunder når de gjennomgår fakturaen sin.
  4. Klikk på Lagre.

Leksjon 4: Send fakturaen til testkunden

Etter at du og kunden din har blitt enige om kjøpet, må du sende dem en faktura.

For å sende en engrosfaktura til en kunde:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på E-postfakturaer.
  3. Klikk på Gjennomgå e-post.
  4. Klikk på Send varsling.

Som standard vil testkunden din motta en faktura som ber dem betale med betalingsleverandøren som er satt opp i Shopify-administratoren din. Siden engroskunder kan foretrekke andre betalingsalternativer, kand u tilpasse e-postmalen for å tilby dem alternative betalingsmåter.

Leksjon 5: Lat som om du betaler for bestillingen

Et bestillingsutkast konverteres til en bestilling når kunden din betaler. I denne opplæringen later vi som om testkunden din har betalt for bestillingen utenfor Shopify. De har for eksempel betalt for hele bestillingen med en firmakonto eller en bankoverføring.

For å registrere betalingen:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Marker som betalt.

Bestillingsutkastet konverteres til en bestilling som du kan oppfylle.

Leksjon 6: Lat som om du oppfyller bestillingen

Nå som du har en bestilling, kan den oppfylles som en hvilken som helst annen bestilling.

For å oppfylle en bestilling:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Fortsett, og oppfyll bestillingen slik du normalt ville gjort.
  3. Etter at du har oppfylt bestillingen, klikker du på Oppfylt.

Leksjon 7: Rydd etter opplæringen

Fordi du har opprettet en testbestilling og latet som om du har mottatt betaling for den, vil bestillingen dukke opp i rapportene dine (hvis du ikke sletter den).

For å fjerne testbestillingen fra butikken din, må du slette testbestillingen.

Relaterte koblinger