Komme i gang med grossistbutikken din

Denne opplæringen veileder deg gjennom oppsettet av en engrosbutikk og oppsett av en konto slik at du kan logge inn. Den forklarer også hvordan du oppretter prislister og engroskontoer, og hvordan du logger inn i butikken som kunde.

Leksjon 1: Opprette engrosbutikken din og logge inn

1. Legg til engroskanalen i Shopify-administrator. Engrosbutikken din opprettes automatisk når kanalen legges til. Den er passordbeskyttet. I motsetning til nettbutikken, kan ikke engang Shopify-butikkeieren logge inn uten en engroskonto. En konto i engrosbutikken er ikke det samme som en konto i nettbutikken. En kunde kan ikke logge inn i engrosbutikken med eget brukernavn og passord til nettbutikken.

2. Opprett en kundekonto og sørg for at du gjennomfører følgende steg:

3. Opprett en prisliste.

4. For å la engroskundene dine logge inn i grossistbutikken for å legge inn sine egne bestillinger, må du invitere dem.

Leksjon 2: Som kunde, logg inn i grossistbutikken og legg inn en testbestilling

1. Åpne e-posten fra grossistbutikken fra e-postkontoen din. Følg instruksjonene for å opprette en konto og logge inn. Når du logger inn i grossistbutikken din vil du ha tilgang til alle produktene dine. Hvert produkt i grossistbutikken tilbys deg med prosentrabatten som du har spesifisert.

2. Opprett en testbestilling og send den mens du er logget inn i grossistbutikken din. I denne opplæringen kan engroskundene dine kun sende inn bestillinger.

Leksjon 3: I Shopify-administratoren din, gå gjennom utkastet til engrosbestillingen

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Reserver varer for å midlertidig reservere produktene lagt inn i bestillingsutkastet. Vanligvis involverer et bestillingsutkast kommunikasjon frem og tilbake mellom deg og kunden din. Reserver lagerbeholdningen for å sikre at produktene er tilgjengelig når kunden din er klar til å utføre det faktiske kjøpet:
    Screenshot of the Create Price List page
  3. Klikk på Legg til frakt og skriv inn fraktkostnaden for grossister. Hvis du ikke spesifiserer en fraktkostnad, vil standardalternativene for frakt fra nettbutikken din tilbys til engroskunder når de gjennomgår fakturaen sin.
  4. Klikk på Lagre.

Leksjon 4: Send fakturaen til testkunden

Etter at du og kunden din har blitt enige om kjøpet, må du sende dem en faktura.

For å sende en engrosfaktura til en kunde:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Send faktura.
  3. Klikk på Gjennomgå faktura.
  4. Klikk på Send faktura.

Som standard vil testkunden din motta en faktura som ber dem betale med betalingsleverandøren som er satt opp i Shopify-administratoren din. Siden engroskunder kan foretrekke andre betalingsalternativer, kand u tilpasse e-postmalen for å tilby dem alternative betalingsmåter.

Leksjon 5: Lat som om du betaler for bestillingen

Et bestillingsutkast konverteres til en bestilling når kunden din betaler. I denne opplæringen later vi som om testkunden din har betalt for bestillingen utenfor Shopify. De har for eksempel betalt for hele bestillingen med en firmakonto eller en bankoverføring.

For å registrere betalingen:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Marker som betalt.

Bestillingsutkastet konverteres til en bestilling som du kan oppfylle.

Leksjon 6: Lat som om du oppfyller bestillingen

Nå som du har en bestilling, kan den oppfylles som en hvilken som helst annen bestilling.

For å oppfylle en bestilling:

1. Åpne bestillingsutkastet fra Utkast.
  2. Klikk på Fortsett, og oppfyll bestillingen slik du normalt ville gjort.
  3. Etter at du har oppfylt bestillingen, klikker du på Oppfylt.

Leksjon 7: Rydd etter opplæringen

Fordi du har opprettet en testbestilling og latet som om du har mottatt betaling for den, vil bestillingen dukke opp i rapportene dine (hvis du ikke sletter den).

For å fjerne testbestillingen fra butikken din, må du slette testbestillingen.

Relaterte koblinger