Opprette bestillinger

Du kan opprette bestillinger og sende fakturaer for engroskunder i Shopify-administratoren. For å gjøre dette må du opprette et bestillingsutkast, legge til en engroskunde og deretter bruke engrospriser på produktene som er bestilt.

Hver gang du bruker engrospriser til et bestillingsutkast, erstattes prisene på engrosprodukter i bestillingsutkastet med prisene fra kundens prisliste. Så hvis du vil endre prisen på et produkt eller tilby en linjevarerabatt, må du gjøre disse endringene etter at du har lagt til engrosprisen.

Før du setter i gang

Du trenger en eksisterende kunde som har en engroskonto. Du vil legge til denne kunden i bestillingsutkastet slik at kundens engrospriser kan legges til i bestillingen.

Du kan opprette en engrosbestilling i Shopify-administrator for alle kunder som har en prisliste. Denne kunden trenger heller ikke å kunne logge på engrosbutikken.

Opprett et bestillingsutkast

Slik oppretter du et bestillingsutkast:

1. Opprett et bestillingsutkast på vanlig måte:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Bestillinger og deretter Utkast.
    2. Klikk Opprett bestilling.
    3. I Finn eller opprett kunde-feltet legger du til engroskunden din.
    4. Klikk på Bla gjennom produkter, og legg til produktene og variantene kunden ønsker. Ikke tenk på at prisene for produktene ikke er engrosprisene. Du legger til engrosprisene senere.
    5. Klikk på Lagre bestillingsutkast.
  2. Etter at du har lagt til produktene i bestillingen, kan du bruke engrospriser på varene i bestillingen:

1. Klikk på Flere handlinger og velg deretter Bruk engrospriser:
      Apply wholesale pricing
      Hvis noen av varelinjene strider mot en prisregel, som minste eller største bestillingsantall eller økningsantall, vises det en advarsel øverst i bestillingsutkastet. For å endre varelinjeantallet, klikker du på Avbryt, endrer det bestilte antallet og legger til engrospriser på nytt. Du kan også velge å ignorere disse advarslene uten å gjøre endringer.
    2. Klikk på Bekreft prising for å lagre engrosprisene i bestillingsutkastet.
  3. Klikk på Legg til frakt og angi fraktkostnaden for engros. Hvis du ikke spesifiserer en verdi for frakt, vil fraktalternativene fra nettbutikken tilbys til engroskundene dine.

4. Om nødvendig, kan du legge til avgifter og rabatter i bestillingsutkastet.

5. Klikk Send faktura for å sende en faktura til kunden som inneholder instruksjoner om hvordan de kan betale for bestillingen. En kopi av denne fakturaen er også tilgjengelig for kundene i engrosbutikken fra kontosiden i engrosbutikken.

Du kan også opprette bestillinger med forhåndsutfylt kundeinformasjon fra eksisterende kundeprofiler.

Neste steg

Etter at du har sendt en faktura til kunden, kan du behandle bestillingen.

Les mer