Behandle engrosbestillingsutkast

Når du er klar til å fullføre et engrosbestillingsutkast, må du sende en faktura til kunden din, godta betalingen og deretter oppfylle bestillingen.

Når du mottar et bestillingsutkast fra en engroskunde, kan du behandle det på samme måte som et bestillingsutkast. Du kan for eksempel:

• se gjennom mengdene som er bestilt og reserver lagerbeholdning slik at det er et produkt tilgjengelig når du oppfyller bestillingen (finn ut mer om lagerbeholdning)
  • legge til spesialrabatter
  • gjennomgå fraktprisen
  • sende en faktura som videresender kunden til å betale hos betalingsleverandøren som du har satt opp i Shopify-administratoren, eller for å kontakte deg for å betale med et annet alternativ (finn ut mer om fakturaen og innholdet)

Før du setter i gang

Etter at du har sendt kundene en faktura på e-post, mottar de et varsel når det gjøres en endring på fakturaen deres. Du kan endre denne virkemåten fra Varsling-siden i engroskanalen.

Steg 1: Gjennomgå bestillingsutkastet, legg til fraktkostnader og reserver lagerbeholdning

Når du mottar et bestillingsutkast, må du gjennomgå mengden av produktene som er bestilt for å sikre at du har nok lagerbeholdning til å innfri bestillingen. Hvis du ikke har nok lagerbeholdning, kan du redigere antallene i bestillingsutkastet og kontakte kunden.

Hvis du sporer lagerbeholdningen med Shopify, kan du klikke på reserver lagerbeholdning for å sikre at produktene er tilgjengelige når kunden er klar til å gjøre det faktiske kjøpet.

Slik gjennomgår du en bestilling:

1. Gå til Utkast i Shopify-administratoren.
  2. Åpne og gjennomgå bestillingsutkastet. Alle bestillingsutkast opprettet av engroskanalen er tagget med engrostaggen.
  3. Reserver de forespurte varene i lagerbeholdningen. Klikk på reserver varer for å midlertidig legge inn en sperring på varene som er oppført i bestillingsutkastet:
    Skjermbilde av vinduet Reserver lagerbeholdning
  4. Gjennomgå fraktbeløpet. Finn ut mer om engrosfraktpriser.
  5. Om nødvendig legger du til avgifter og rabatter.
  6. Klikk på Lagre for å lagre endringene.

Hvis du har gjort endringer i bestillingsutkastet, sendes et varsel automatisk til kunden. Du kan deaktivere dette varselet fra Varsler-siden i engroskanalen. Du kan også kontakte kunden direkte for å sikre at kunden godkjenner endringene før du sender en faktura og starter betalingsprosessen.

Steg 2: Send en faktura til kunden din

Når du har blitt enige om bestillings- og betalingsvilkårene med engroskunden, kan du sende en e-postfaktura for å bekrefte salget av produktene. Finn ut mer om denne e-postfakturaen og hva den inneholder.

Slik sender du en faktura:

1. Fra det relevante bestillingsutkastet klikker du på E-postfaktura:
    Skjermbilde av en e-postfaktura
  2. I Send faktura-dialogboksen klikker du Gjennomgå e-post:
  3. Klikk på Send varsling.

Kunden din mottar en faktura med instruksjoner om hvordan vedkommende betaler for bestillingen.

Steg 3: Godta betaling

Når kunden betaler ved hjelp av en av følgende automatiske betalingsmåter, konverteres bestillingsutkastet automatisk til en bestilling:

Hvis kunden betaler for bestillingen med en manuell betalingsmåte, må du åpne det relevante bestillingsutkastet, klikke Merk som betalt for å registrere betalingen og konvertere den til et bestillingsutkast:

Skjermbilde av knappene for å godta betaling på siden for bestillingsinformasjon.
Hvis kunden din gjør en delbetaling, klikker du på Marker som ventende for å registrere betalingen. Bestillingsutkastet konverteres til en bestilling som er tagget med engrostaggen.

Steg 4: Oppfyll bestillingen

Etter bestillingsutkastet har blitt konvertert til en bestilling, kan den oppfylles. Hvis du har aktivert automatisk oppfyllelse, sendes bestillingen til oppfyllelsestjenesten eller appen din. Ellers oppfyller du bestillingen på samme måte som andre bestillinger. Finn ut mer om hvordan du kan administrere bestillinger og oppfylle bestillinger.

Relaterte koblinger