Forstå fakturering og prising

Kostnader for Shopifys distribusjonsnettverk faktureres på to ulike måter: per oppfyllelse og per måned.

Omkostninger per oppfyllelse

Du mottar en belastning for plukking, pakking og frakttjenester hver gang en bestilling oppfylles.

Plukke- og pakketjenester

Når en kunde legger inn en bestilling, plukker distribusjonssenteret varene som er bestilt og pakker dem. Dine plukk- og pakkeomkostninger inkluderer kostnaden for emballasjen.

Frakttjenester

Din suksessansvarlige for innfrielser vil knytte hver fraktpris fra kassen til en frakttjeneste i Shopifys distribusjonsnettverk slik at distribusjonssenteret vet hvordan bestillingen skal leveres til kunden.

Kostnaden for å sende hver bestilling er basert på følgende faktorer:

• Budfirmaet som benyttes, som avgjøres av fraktprisen kunden har valgt i kassen.
  • Den fakturerbare vekten til hver pakke.
  • Antall fraktsoner en forsendelse sendes gjennom. For mer informasjon kan du se Sonebasert prising.

Sonebasert prising

Shopifys distribusjonsnettverk bruker sonebasert prising for å kunne bestemme kostnaden for å sende bestillingene. Det betyr at nettverket har delt USA i geografiske soner, og fraktkostnaden for en forsendelse øker for hver sone den reiser gjennom.

Fraktsoner i USA

La oss si at du bare har produkter på et lager i sone 1. Det vil koste mer å innfri en bestilling fra sone 5, enn å innfri den samme bestillingen fra sone 3. Hvis du også hadde de samme produktene på et lager i sone 6, ville det imidlertid være rimeligere å innfri bestillinger fra sone 5 enn fra sone 3, fordi forsendelsen kun vil krysse én sonegrense.

Jo flere lagre i Shopifys distribusjonsnettverk som har produktene dine på lager, desto rimeligere vil de overordnede fraktkostnadene dine være, fordi forsendelsene reiser gjennom færre soner.

Omkostninger per måned

Hver 30. dag blir du belastet for lagringsplassen som brukes til lagerbeholdningen og eventuelle spesialprosjekter. Faktureringssyklusen starter når appen for Shopifys distribusjonsnettverk først installeres.

Se omkostninger for Shopifys distribusjonsnettverk

Du finner et sammendrag av omkostningene på den månedlige Shopify-fakturaen din.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Fakturering.
  2. I Nylige fakturaer-seksjonen klikker du på fakturaen.
  3. I fakturaen klikker du på Apper-seksjonen.

Du får en mer detaljert oversikt over belastningene dine fra appen for Shopifys distribusjonsnettverk ved å klikke på Fakturering.