Sende inn fraktkrav

Hvis en av forsendelsene dine blir forsinket, skadet eller mangler varer, eller går tapt under transport, kan du sende et krav på e-post til fraktspesialistteamet under Oversikt-fanen i appen for Shopifys distribusjonsnettverk.

Fraktspesialist-teamet hjelper deg med kravet ditt så snart som mulig, og de svarer på e-posten din når de har mer informasjon eller steg du må utføre. Når de har sendt kravet ditt til transportøren, tar det mellom 10-15 dager før transportøren har behandlet kravet ditt.

Betingelser

Ikke alle forsendelser er berettiget til krav. Gå gjennom de følgende retningslinjene for å finne ut om forsendelsen din er berettiget:

• USPS First Class og First Class International-etiketter inkluderer ikke forsikring, og derfor er det ikke mulig med et krav for forsendelser som bruker disse tjenestene.
  • Alle USPS-krav må gjøres innen 60 dager fra forsendelsesdatoen.
  • Krav mot UPS' tjenestegaranti må gjøres innen 15 dager fra den planlagte leveringsdatoen.
  • Skadekrav mot UPS for forsendelser sendt innenfor Canada, til USA og internasjonalt må gjøres så snart som mulig etter at skaden oppdages, og ikke senere enn 60 dager fra leveringsdatoen.
  • Generelt må tapskrav mot UPS for forsendelser sendt innenfor Canada eller til USA gjøres innen ni måneder.
  • Generelt må tapskrav mot UPS for forsendelser sendt til internasjonale destinasjoner (bortsett fra USA) gjøres innen seks måneder.
  • Hvis kravet ditt gjelder en tapt forsendelse, må du sende inn kravet etter tidsperioden som er angitt av transportøren: - USPS Priority Express - etter 7 dager fra forsendelsesdatoen

• Alle andre USPS-tjenester - etter 15 dager fra forsendelsesdatoen
    • UPS - 24 timer etter den forventede leveringsdatoen
  • Hvis forsendelsen din ikke ble skannet eller akseptert av transportøren, må du kontakte sfn-help-shopify.com i stedet.

Hvis du vil ha mer informasjon om USPS-krav, kan du se USPS' Send inn et krav-side. For mer informasjon om UPS-krav, kan du se UPS' Vilkår og betingelser for tjenester.

Informasjon kreves

E-posten din til fraktspesialistteamet må inneholde all følgende informasjon:

• en kobling til bestillingen
  • sporingsnummeret til forsendelsen
  • et sammendrag av problemet
  • kundens for- og etternavn.
  • kundens telefonnummer (UPS vil ikke åpne et krav uten dette)
  • en liste over produktene og deres SKU-er i forsendelsen
  • total produktkostnad i forsendelsen
  • kostnaden for fraktetiketten

Hvis kravet er for en skadet forsendelse, må du også oppgi følgende:

• i e-posten til fraktspesialisttemaet må du inkludere en beskrivelse av originalemballasjen
  • i e-posten til fraktspesialistteamet må du inkludere fraktetiketten
  • Hvis transportøren ber om en inspeksjon, må du påse at pakken er tilgjengelig for henting

Resultat av kravet

Fraktspesialistteamet vil sende deg en e-post med resultatet av kravet ditt. Hvis kravet er vellykket, vil kreditten bli lagt til Shopify-kontoen din. Kontoeieren kan vise kreditten i Shopify-administrator ved å gå til Innstillinger > Fakturering og klikke på den tilhørende fakturaen.