Sende inn fraktkrav

Hvis en av forsendelsene dine ankommer sent, skadet eller mangler varer, eller går tapt under transporten, kan du sende inn et krav til sfn-claims@shopify.com. Fraktspesialistteamet svarer generelt på krav innen tre virkedager. Etter at de sender kravet ditt til transportøren, tar det mellom 10 og 15 dager før transportøren har behandlet kravet.

Betingelser

Ikke alle forsendelser er berettiget til krav. Gå gjennom de følgende retningslinjene for å finne ut om forsendelsen din er berettiget:

• USPS First Class og First Class International-etiketter inkluderer ikke forsikring, og derfor er det ikke mulig med et krav for forsendelser som bruker disse tjenestene.
  • Alle USPS-krav må gjøres innen 60 dager fra forsendelsesdatoen.
  • Krav mot UPS' tjenestegaranti må gjøres innen 15 dager fra den planlagte leveringsdatoen.
  • Skadekrav mot UPS for forsendelser sendt innenfor Canada, til USA og internasjonalt må gjøres så snart som mulig etter at skaden oppdages, og ikke senere enn 60 dager fra leveringsdatoen.
  • Generelt må tapskrav mot UPS for forsendelser sendt innenfor Canada eller til USA gjøres innen ni måneder.
  • Generelt må tapskrav mot UPS for forsendelser sendt til internasjonale destinasjoner (bortsett fra USA) gjøres innen seks måneder.
  • Hvis kravet ditt gjelder en tapt forsendelse, må du sende inn kravet etter tidsperioden som er angitt av transportøren: - USPS Priority Express - etter 7 dager fra forsendelsesdatoen

• Alle andre USPS-tjenester - etter 15 dager fra forsendelsesdatoen
    • UPS - 24 timer etter den forventede leveringsdatoen
  • Hvis forsendelsen din ikke ble skannet eller akseptert av transportøren, må du kontakte sfn-help-shopify.com i stedet.

Hvis du vil ha mer informasjon om USPS-krav, kan du se USPS' Send inn et krav-side. For mer informasjon om UPS-krav, kan du se UPS' Vilkår og betingelser for tjenester.

Informasjon kreves

E-posten din til sfn-claims@shopify.com må inneholde all følgende informasjon:

• en kobling til bestillingen
  • sporingsnummeret til forsendelsen
  • et sammendrag av problemet
  • kundens for- og etternavn.
  • kundens telefonnummer (UPS vil ikke åpne et krav uten dette)
  • en liste over produktene og deres SKU-er i forsendelsen
  • total produktkostnad i forsendelsen
  • kostnaden for fraktetiketten

Hvis kravet er for en skadet forsendelse, må du også oppgi følgende:

• i e-posten til sfn-claims@shopify.com inkluderer du en beskrivelse av den originale emballasjen
  • i e-posten til sfn-claims@shopify.com inkluderer du fraktetiketten
  • Hvis transportøren ber om en inspeksjon, må du påse at pakken er tilgjengelig for henting

Resultat av kravet

Fraktspesialistteamet vil sende deg en e-post med resultatet av kravet ditt. Hvis kravet er vellykket, vil kreditten bli lagt til Shopify-kontoen din. Kontoeieren kan vise kreditten i Shopify-administrator ved å gå til Innstillinger > Fakturering og klikke på den tilhørende fakturaen.