Kom i gang

Hvis bestillingene sendes fra flere steder eller du planlegger å bruke Shopify Shipping til å kjøpe fraktetiketter, er det noen ekstra innstillinger du kan konfigurere før du lanserer Shopify-butikken.

Legg til fraktsteder

Som standard tilføres den opprinnelige adressen som oppgis når en Shopify-konto opprettes som et sted. Dette stedet er også satt til å kunne oppfylle bestillinger.

Pass på at alle andre lokalisasjoner du planlegger å sende fra, samt apper som innfrir produkter på dine vegne, legges til som lokalisasjoner. For mer informasjon om lokalisasjoner kan du se Konfigurere lokalisasjoner.

Pakketyper

Fraktinnstillingene i Shopify-butikken inkluderer en standardpakketype som hjelper deg å belaste kundene med mer nøyaktige fraktpriser. Du kan endre dimensjonene for standardpakken i fraktinnstillingene.

Hvis butikken din er lokalisert i Australia, Canada eller USA, kan du legge til flere pakketyper på Frakt og leveranse -innstillingssiden. Ved å legge til dimensjoner og vekter for den typen pakker du vanligvis sender vil de beregnede fraktprisene bli mer nøyaktige. Du kan legge til så mange ekstra pakketyper som du ønsker.

Standardpakketypen brukes til å beregne fraktpriser i kassen, men alle lagrede pakketyper kan brukes ved kjøp av en etikett gjennom Shopify Shipping.

Hvis du har transportørberegnede fraktpriser vil detaljene om standardpakken brukes av transportøren til å beregne fraktprisen som kundene skal belastes i kassen. Hvis du har vektbaserte priser, vil vekten på standardpakketypen legges til vekten av produktene som sendes for å beregne hvilken vektbasert pris som skal belastes.

La oss si at du har en standardpakkevekt på 0,1825 kg, og du har følgende vektbaserte fraktpriser:

• 0 til 4,99 kg = en fraktpris på 3 USD
  • 5 til 9,99 kg = en fraktpris på 5 USD
  • 10 til 19,99 kg = en fraktpris på 10 USD

La oss anta at en kunde kjøper produkter som veier totalt 4,9 kg. Når kunden kommer til kassen, vil standardpakkevekten på 0,1825 kg legges til vekten på produktene. Fordi produktene og standardpakken har en kombinert vekt på 5,0825 kg vil kunden bli belastet fraktprisen på 5 USD i stedet for fraktprisen på 3 USD.

Hvis du ikke ønsker at målene eller vekten på standardpakken skal påvirke de vektbaserte eller transportørberegnede fraktprisene, må du redigere standardpakkemålene slik at den har en vekt og mål på 0.

Angi detaljer om standardpakken

1. I Lagrede pakker-seksjonen klikker du på Rediger ved siden av pakken med Standard-etiketten.
  2. Angi tittelen, dimensjonene og vekten på den standard forsendelsespakken din.
  3. Klikk på Lagre.

Legg til en pakketype

Hvis butikken din er lokalisert i Australia, Canada eller USA kan du legge til flere pakketyper som brukes når du kjøper en fraktetikett gjennom Shopify Shipping.

Trinn:

1. I Pakke-seksjonen klikker du på Legg til pakke.

2. I dialogboksen angir du nødvendig informasjon om pakketypen.

Noen e-posttyper har begrensninger på pakkestørrelsen som du kan bruke for å levere produktene. En melding om passende størrelsesbegrensninger vil vises i dialogen når du oppretter en ny pakketype.

1. Klikk på Legg til pakke.

Legg til USPS fastpris på emballasje

Fastpris fra USPS er kun tilgjengelig for butikker som er basert i USA.

Prissetting av fastpris avgjøres av emballasjen du velger så lenge pakken veier mindre enn 32 kg (70 lb). Du belastes for prisen på fastpris eske eller konvolutt og ikke pakkenes vekt eller avstanden den må reise.

Trinn:

1. I Lagrede pakker-seksjonen, klikker du på Legg til pakke.
  2. I dialogboksen, klikker du på Budfirmaets innpakning.
  3. Velg den riktige pakketypen til fast pris fra listen:

- USPS fastpris eske – liten (8,62 x 5,42 x 1,6¨") - USPS fastpris eske – mellomstor (11" x 8.5" x 5,5") - USPS fastpris eske – mellomstor, smal (11,9" x 3,4" x 1,6¨") - USPS fastpris eske – stor (12" x 12" x 5,5") - USPS fastpris eske – stor, brettspill (23,7" x 11,8" x 3") - USPS fastpris konvolutt (12,5" x 9,5" x 0,5") - USPS fastpris konvolutt – legal (15" x 9,5" x 0,5") - USPS fastpris konvolutt – polstret (12,5" x 9,5" x 0,5") - USPS regional eske – a (10,1" x 7,1" x 5") - USPS regional eske – b (12,3" x 10,5" x 5,5")

1. Hvis du vil angi denne pakken som standardpakken, merk av Angi som standardpakke.

2. Klikk på Legg til pakke.

Rediger en pakketype

1. I Pakker-delen klikker du Rediger ved siden av pakketypen.
  2. Angi endringene og klikk på Lagre.

Slette en pakketype

Hvis du ikke lenger trenger en pakketype som ble lagt til i fraktinnstillingene, kan du slette den.

Trinn:

1. I Pakker-delen klikker du Rediger ved siden av pakketypen.

2. Klikk Slett pakke og deretter Slett i bekreftelsesdialogboksen.