Redigere fraktsoner for lokale leveranser

Du kan opprette lokale fraktpriser som bare er tilgjengelig for kunder i et fylke eller landsdel, for eksempel lokal levering eller en «henting i butikk»-pris.

Opprett en fraktpris for lokal levering

For å opprette en fraktpris for lokal levering må du først fjerne landsdelen eller fylket fra fraktsonen, og deretter opprette en ny fraktsone som bare inkluderer landsdelen eller fylket. Etter du har opprettet den nye fraktsonen, må du legge til alle de tidligere fraktprisene og den nye lokale leveringsprisen.

Du kan opprette flere lokale leveringspriser i en landsdel eller et fylke ved å spesifisere leveringsområdet i tittelen til fraktprisen. For eksempel Local delivery - Houston eller Free Toronto delivery for postal codes starting with M4, M5, M6, and M8. Alle kunder i landsdelen eller fylket kan fremdeles velge dette alternativet, så hvis en kunde utenfor det tiltenkte området velger metoden, må du kontakte kunden.

OBS: Under disse stegene må du ikke klikke på Lagre før du har lagt til de nye prisene i den nye sonen. Ved å lagre underveis kan det føre til at noen av kundene dine ikke får lagt inn en bestilling fra bedriften din.

Fjern området

Hvis landsdelen eller fylket du vil tilby lokale leveransemåter for allerede ligger i en fraktsone, må du fjerne den. Hvis den ikke allerede ligger i en fraktsone, går du til Opprett fraktsone og priser.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.
    1. Ved siden av fraktprofilen du vil redigere klikker du på Administrer priser. 3. I stedsgruppen du vil tilby en lokal pris for, klikker du på ... og deretter på Rediger sone. 4. Ved siden av landet som inneholder provinsen eller staten, klikker du X av X provinser/stater. 5. Fjern valget av provinsen eller staten der du vil tilby en lokal fraktpris, og klikk på Ferdig. Ikke klikk Lagre. Hvis du klikker Lagre, kan ikke kunder i delstaten eller provinsen du har fjernet, legge inn bestillinger.

Opprett fraktsonen og -prisene

1. Hvis du ikke fjernet fraktområdet i stegene ovenfor, går du til fraktprofilen du vil redigere: 1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.

1. Ved siden av fraktprofilen du vil redigere klikker du på Administrer priser.
  2. Opprett en fraktsone og inkluder landsdelen eller fylket der du vil tilby lokale fraktalternativer:

1. I stedsgruppen du vil tilby en lokal pris for, klikker du på Opprett fraktsone.
    2. Angi et navn for sonen.
    3. Søk etter landet, og klikk på X av X landsdeler/fylker. Hvis det ikke er en landsdels- eller fylkesmessig rullegardinliste, støtter ikke dette området fylkes- eller landsdelbaserte priser.
    4. Velg landsdel eller fylke.
    5. Klikk på Ferdig. Ikke klikk på Lagre. Hvis du klikker på Lagre, kan ikke kunder i landsdelen eller fylket du har fjernet, legge inn bestillinger.
  3. Opprett hver fraktpris som tilbys i den opprinnelige fraktsonen:

1. I fraktsonen med det enkelte fylket eller landsdelen, klikker du på Legg til pris.
    2. Angi detaljer om prisen, og klikk på Ferdig.
  4. Opprett hver lokale fraktpris du vil tilby i den nye fraktsonen:

1. I fraktsonen med det enkelte fylket eller landsdelen, klikker du på Legg til pris.
    2. Angi et navn for prisen som beskriver byen eller området der du vil tilby lokal levering. For eksempel Local delivery - Toronto.
    3. Angi en pris for fraktprisen.
    4. Valgfritt: Klikk på Legg til betingelser for å kreve en bestemt vekt eller pris for fraktprisen.
    5. Klikk på Ferdig.
  5. Klikk på Lagre.

Legg til en fraktprisapp for lokal levering

Fraktprisapper kan gi ytterligere regler om når bestemte fraktpriser vises. Noen fraktprisapper kan for eksempel vise fraktpriser som kun er tilgjengelige for kunder i enkelte postnumre.

Hvis appen er betalt, må du være pålogget som kontoinnehaver for å installere appen.

Du kan utforske vår kuraterte samling av leverings- og henteapper, eller søke i App Store ved hjelp av trinnene nedenfor.

Steg:

1. Gå til Shopify App Store.
  2. Søk etter local delivery.
  3. Velg en app og installer den.
  4. I Shopify-administratoren går du til Apper.
  5. Sett opp appen.

Hvis du trenger hjelp med å sette opp appen, kan du gå gjennom appens hjelpedokumentasjon eller kontakte brukerstøtten.