Bestillingsbehandling

For at Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) skal kunne behandle Shopify-bestillingene dine riktig, må du sørge for å oppfylle oppfyllingskravene. Hvis du har behov for å endre produktinnstillinger, som SKU, må du kontakte teamet for oppfyllingssuksess før du gjør endringen.

Hvis du ønsker at SFN skal levere pakken din raskere til kundene, kan du oppgradere fraktetiketten for bestillingen.

Oppfyllelseskrav

Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) vil bare innfri bestillinger hvis de oppfyller følgende betingelser:

• produktvariantene har følgende innstillinger:

• all lagerbeholdning for bestillingen er tilgjengelig

• leveringsadressen på bestillingen er gyldig

• bestillingen er ikke-behandlet

• bestillingen er merket som betalt , eller, hvis bestillingen kommer gjennom Google- eller Facebook-salgskanalene, er betalingen autorisert * du er ajour med betalingene dine og har tilgang til butikken

Hvis du har en app som markerer Shopify-bestillingene dine som oppfylt, vil disse oppfylte bestillingene ignoreres av SFN.

Sett opp bestillingsbehandling

For at SFN automatisk skal kunne behandle og oppfylle nye bestillinger for deg, må du ha bestillingsbehandling aktivert i Innstillinger-fanen i SFN-appen. Som standard er innstillingen Bestillingsbehandling er aktivert når du konfigurerer SFN for butikken.

Hvis Bestillingsbehandling deaktiveres vil SFN opprette oppfyllingsforespørsler med tilstanden Venter, men vil ikke automatisk behandle eller oppfylle disse forespørslene. Deaktivering av bestillingsbehandling kansellerer ikke bestillinger som allerede behandles.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper, og klikker på Shopifys distribusjonsnettverk.
  2. Klikk på Innstillinger-fanen.
  3. Gjør en av følgende i seksjonen Bestillingsbehandling:
    • Hvis Bestillingsbehandling er deaktivert og du ønsker å aktivere det, klikker du på Aktiver, og så på Aktiver igjen for å bekrefte.
    • Hvis Bestillingsbehandling er aktivert vises og du ønsker å deaktivere det, klikker du på Deaktiver og klikker så på Deaktiver igjen for å bekrefte.

Oppfyllelsesprosess

1. En kunde legger inn en bestilling i nettbutikken din.
  2. Når bestillingen er betalt eller betalingen er autorisert, mottar SFN en forespørsel om oppfyllelse med tilstanden Ventende. Hvis du setter opp en oppfyllingsforespørsel i Innstillinger, vil forespørselen ha tilstanden Ventende inntil forsinkelsen opphører.
  3. SFN forbereder følgende informasjon for at oppfyllelsen skal behandles:

1. sjekker om forespørselen oppfyller oppfyllingsbetingelsene
    2. avgjør når pakken skal leveres
    3. velger en posttjeneste
    4. identifiserer hvilket oppfyllingssenter som kan innfri bestillingen
  4. Forespørselen tilordnes et oppfyllingssenter, og går inn i tilstanden Pågår.

5. Når det er din oppfyllingsforespørsels tur til å bli behandlet, utfører SFN følgende handlinger:

1. plukker og pakker varene
    2. kjøper en fraktetikett med et sporingsnummer
    3. fester fraktetiketten og pakkseddelen på pakken
    4. avtaler en hentetid med transportøren
  6. Oppfyllingsforespørselen går inn i tilstanden Sluttført. Hvis dette er en delt oppfylling, vil forespørselen ha tilstanden Delvis sluttført inntil alle pakker er oppfylt.

7. SFN oppdaterer Shopify-bestillingen din med sporingsnummeret.

8. Transportøren ankommer oppfyllingssenteret, henter pakken, og sender et varsel til SFN om at pakken er under transport.

9. Transportøren leverer den til kundens adresse.