Endre og annullere Shopify Shipping-etiketter

Hvis du har behov for å gjøre endringer i fraktetiketter kan du annullere fraktetikettene, gjøre endringer i bestillingsdetaljene og deretter kjøpe etikettene på nytt. Du kan annullere fraktetiketter enkeltvis eller flere samtidig under kjøpsflyten for etiketter eller fra siden Fraktetiketter når som helst etter å ha kjøpt etikettene.

Du kan annullere fraktetiketter som ikke er eldre enn 30 dager fra kjøpsdato, og som ikke har noen sporingshendelser.

Fraktetikettformat

Formatet på en fraktetikett avhenger av hvilket budfirma og hvilken klasse du velger når du kjøper en etikett. Du kan ikke redigere etikettformatet fordi hvert budfirma har spesifikke krav til etikettene.

Hvis du kjøper en etikett med Shopify Shipping inkluderer det bestillingsnummeret i Shopify-administrator. Du kan bruke bestillingsnummeret på etiketten til å enklere matche pakker med bestillinger. Plasseringen av bestillingsnummeret varierer mellom transportører.

Highlighted order number location on an example USPS label
Highlighted order number location on an example DHL label

For å redusere risikoen for leveringsforsinkelser må du sørge for at alle strekkoder er enkle å skanne når du fester etiketten til pakken. Sørg for eksempel for at strekkodene på et fraktrøretikett ligger i lengderetningen langs røret.

Annuller fraktetiketter enkeltvis

Når du har annullert en fraktetikett, blir kostnaden av etiketten kreditert til kontoen din. Dette beløpet påføres kostnaden av eventuelle fraktetiketter som du kjøper i fremtiden. Hvis pakken er sendt, kan du kontakte budfirmaet med pakkens referansenummer for å få hjelp.

Steg:

Annuller flere fraktetiketter samtidig

Du kan annullere flere fraktetiketter samtidig fra siden Fraktetiketter. Fraktetikettene deles i omganger basert på når du kjøper dem. Alle fraktetiketter i en omgang kan annulleres samtidig.

Når du annullerer fraktetiketter endres statusen til Annullert.

Steg:

1. Klikk på Bestillinger > Fraktetiketter fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Annuller omgang ved siden av omgangen med etiketter du ønsker å annullere.
  3. Velg en årsak til at du annullerer etikettene, og klikk deretter på Annuller ## etiketter.