Skrive ut Shopify Shipping-etiketter og tollskjemaer

Du kan sortere fraktetikettene sammen med tollskjemaer og følgesedler og skrive dem ut samlet i kjøpsprosessen for etiketter. Når du sorterer fraktetiketter sammen med annen fraktdokumentasjon kombinerer og endrer du størrelsen slik at de passer på det valgte utskriftsformatet. Dette sparer deg for tid og penger.

Du kan også skrive ut fraktdokumenter som fraktetiketter, tollskjemaer og følgesedler separat etter kjøpet, men du kan ikke samle dem.

For å skrive ut fraktdokumentene må du bruke en skrivebordsskriver eller en Shopify-støttet etikettskriver.

Skjema for tolldeklarasjon

Hvis du sender til en internasjonal destinasjon må du fylle ut et tolldeklarasjonsskjema når du kjøper fraktetiketter. Noen posttyper krever at du skriver ut et separat tollskjema for forsendelsen din, og andre inkluderer skjemaet på en standard fraktetikett:

• Hvis du bruker Priority Mail International eller Priority Express Mail International, må du skrive ut et eget tollskjema i tillegg til fraktetiketten og feste begge på utsiden av pakken.
  • Hvis du bruker First Class Package International Service, Priority Mail Flat Internationals fastpriskonvolutter eller Priority Mail Internationals små fastprisesker, er tolldeklarasjonen inkludert i selve fraktetiketten.

Sortere fraktdokumenter

Når du kjøper fraktetiketter kan du sortere dem sammen med følgesedler og tollskjemaer på siden Skriv ut fraktetiketter. Dette betyr at du kan kombinere fraktdokumentene og skrive dem ut sammen, i stedet for å skrive dem ut separat.

Når du sorterer fraktdokumenter kombineres de og størrelsen tilpasses til det valgte utskriftsformatet. Hvis du for eksempel sorterer en følgeseddel med en fraktetikett i utskriftsformatet A4, endres størrelsen på følgeseddelen slik at den passer på samme side som fraktetiketten.

Når du skriver ut fraktdokumenter på siden Skriv ut fraktetiketter kan du velge et av følgende papirformater:

• Termisk (4 × 6 tommer / 100 × 150 mm / A6) for etikettskrivere
  • Brev (8,5 x 11 tommer / 216 x 279 mm) for bordskrivere
  • A4 (8,3 x 11,7 tommer / 210 x 297 mm) for bordskrivere

Se gjennom følgende eksempel på en fraktetikett sortert med en følgeseddel på papirformatet Letter.

Collated shipping label and packing slip letter format example

Skriv ut fraktdokumenter separat

Hvis du ikke skriver ut eller sorterer fraktdokumenter under kjøpet av fraktetiketten, kan de fortsatt skrives ut separat etter kjøpet, men du kan ikke sortere dem.

Skrive ut en fraktetikett

Skriv ut et tollskjema

Skriv ut en følgeseddel

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil skrive ut en følgeseddel for.

3. Klikk på Flere handlinger > Skriv ut følgesedler.

4. Skriv ut eller lagre følgeseddelen.

Skriv ut mange følgesedler samtidig