Kjøp av fraktetiketter i USA

I USA kan du kjøpe Shopify Shipping-etiketter for UPS, USPS og DHL.

Før du kjøper din første fraktetikett

Gå gjennom detaljene ved bruk av DHL Express, UPS og USPS med Shopify før du kjøper din første etikett.

Du må også passe på at du velger dimensjonene for standardpakken for at fraktavgiftene skal bli nøyaktige.

Begrensninger

Noen transportører har begrensninger i visse tjenester. Gå gjennom følgende begrensninger for å sjekke om noen av dem påvirker din bedrift:

• UPS støtter ikke postboksadresser som fraktopprinnelse eller destinasjon.
  • UPS-etiketter er ikke tilgjengelige for fraktopprinnelsesadresser i Puerto Rico. Hvis du er basert i Puerto Rico og ønsker å bruke UPS, kan du legge til UPS som en tredjepartstransportør.
  • Ikke alle pakketypene er berettiget til å motta et USPS sporingsnummer. Pakkesporing støttes for eksempel ikke for pakketypen First Class Large Envelope (flat). For å finne ut mer, kan du sammenligne tjenestene USPS tilbyr for hver pakketype (klikk på Rask sammenligning).

Kjøp en etikett

Når du kjøper en fraktetikett, faktureres kostnaden gjennom Shopify-kontoen din. For mer informasjon kan du se Fakturering og skatter.

Steg:

Når du er klar til å sende bestillingen din, kan du bli pålagt å skrive ut tollskjemaet separat og feste det på utsiden av pakken din.

Kjøp og skriv ut flere fraktetiketter

Du kan kjøpe og skrive ut opptil 20 fraktetiketter om gangen fra Bestillinger-siden i Shopify-administrator. Bruk avmerkingsboksene til å velge opptil 20 bestillinger du vil kjøpe fraktetiketter til.

Følgende typer bestillinger inkluderes ikke når du kjøper fraktetiketter samtidig:

• bestillinger som inneholder varer som ikke krever frakt
  • bestillinger som ikke har en gyldig leveringsadresse
  • bestillinger som allerede er sluttført

Hvis en bestilling allerede er delvis sluttført, blir kun de uoppfylte varene inkludert i bulkkjøpet av etikett.

Hentinger

Hvis du kjøper DHL Express- eller UPS-etiketter gjennom Shopify Shipping, kan du planlegge henting direkte fra Shopify-administrator. Du kan planlegge en henting etter ønsket dato, klokkeslett og adresse. Ditt valgte budfirma godtar alle godkjente pakker med en gyldig etikett.

Hentetidene er basert på tidssonen til henteadressen. Merk: Hentetidene er estimater, og avhenger av trafikk, vær og henteadresse.

Hvis du kjøper USPS-etiketter, kan du avtale en henting gjennom USPS ved å klikke på Avtal USPS-henting-koblingen etter at du har kjøpt en etikett.

I denne seksjonen:

• Planlegg en USPS-henting
  • Planlegg en UPS- eller DHL Express-henting
  • Kanseller en henting
  • Hentepriser
  • Levering av pakkene dine
  • Vanlige spørsmål

Planlegg en USPS-henting

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Gjør en av følgende for å planlegge en henting:

- Rett etter at du har kjøpt en fraktetikett for en bestilling, klikker du på Avtal USPS-henting. - Fra siden til en bestilling som ble oppfylt med USPS, klikker du Mer > Avtal henting. - Avtal en henting direkte fra USPS' nettsted.

1. Fyll ut USPS' henteskjema.

For eventuell hjelp med å planlegge en USPS-henting, kontakt USPS eller ring 1-800-ASK-USPS (1-800-275-8777).

Planlegg en UPS- eller DHL Express-henting

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Gjør en av følgende for å planlegge en henting:

- Rett etter at du har kjøpt en fraktetikett for en bestilling, kan du klikke på Planlegg henting i Pakkehenting-seksjonen. - Fra siden til en bestilling som ble oppfylt UPS eller DHL Express, klikker du på Mer > Planlegg henting.

1. Velg adressen for henting i rullegardinmenyen, eller angi en egendefinert adresse hvis du trenger pakkene dine hentet på et annet sted.
  1. Skriv inn navnet og telefonnummeret til en person som sjåføren kan kontakte om nødvendig.

2. Fra rullegardinmenyen Dato, velger du datoen for henting.

3. Fra rullegardinmenyen Beregnet hentetidspunkt , velger du tidsperioden der pakken må hentes.

1. Hvis du planlegger en henting med UPS, velger du pakkeplasseringen som best representerer hvor sjåføren skal se etter pakken din.

2. I Spesielle instruksjoner-feltet skriver du inn eventuell tilleggsinformasjon for budfirmaet (for eksempel en ringeklokkekode eller leilighetsnummer).

3. Hvis du planlegger en henting med UPS, må du sjekke Varsle budfirmaet om at noen pakker veier mer enn 32 kg, slik at de tar dette med i beregningen hvis forsendelsen veier for mye.

1. Gå gjennom hentesammendraget og klikk på Plannlegg henting.

Du kan se dine planlagte hentinger på Bestillinger-siden i Shopify-administrator.

Hvis en sjåfør ikke møter til den avtalte hentingen, kan du ringe transportøren og oppgi bekreftelsesnummeret på hentingen. Du finner hentebekreftelsesnummeret ditt i tidslinjen for bestillingen.

Bruk følgende telefonnumre:

• UPS: 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877)
  • DHL: 1-800-CALL DHL (1-800-225-5345)

Kanseller en henting

Trinnene for å kansellere en planlagt henting avhenger av hvilken transportør du bruker.

USPS

Gjør én av følgende for å kansellere en USPS-henting:

• Besøk USPS' henteplanlegger og klikk på Modifiser en eksisterende henting.
  • Kontakt USPS på 1-800-ASK-USPS® (1-800-275-8777).

UPS eller DHL Express

Hvis du kansellerer en UPS-henting, blir kontoen din kreditert kostnaden for hentingen, som du kan bruke til å kjøpe fraktetiketter eller avtale andre hentinger.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på Vis hentinger.

3. Klikk på Kanseller henting.

4. Klikk på Kanseller henting igjen for å bekrefte.

Hentepriser

UPS On-Call Pickup® koster 4 dollar. Det er samme pris for et hvilket som helst antall pakker, uavhengig av dato, klokkeslett og adresse på hentingen.

Hentinger fra DHL Express er gratis. Tjenesten er inkludert i kjøpet av en etikett.

Hentinger fra USPS er gratis, med mindre du vil angi en hentetid. Gratis henting kan finne sted når som helst i løpet av vanlige posttider. Det koster 24 USD å velge når på dagen hentingen skal skje.

Levering av pakkene dine

Hvis du foretrekker å levere pakkene selv, kan du gjøre dette hos alle USPS-, UPS- eller DHL Express-leveringssteder. Du finner de nærmeste leveringsstedene på følgende koblinger:

Vanlige spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om pakkehenting.

• Er prisen for UPS On-Call Pickup® den samme hvis jeg planlegger den utenom Shopify?
  • Jeg forsøkte å kansellere en henting, men det er for sent. Blir jeg fortsatt belastet? Hva skjer hvis sjåføren dukker opp og jeg ikke har en pakke til dem?
  • Jeg forsøkte å kansellere en henting, men får beskjed om at den ikke kan kanselleres på grunn av tekniske problemer. Hva skal jeg gjøre? Blir jeg fortsatt belastet?
  • Hvor lang tid i forveien kan jeg planlegge en henting?
  • Jeg må planlegge en henting for i dag, en for i morgen og en for en dato frem i tid. Hvordan gjør jeg det?
  • Jeg bruker en personlig UPS- eller DHL Express-konto for frakt. Hvordan kan jeg planlegge en henting i Shopify-administrator?
  • Jeg planla en henting av 10 pakker, men nå har jeg 15 som må hentes. Hva skal jeg gjøre?

Er prisen for UPS On-Call Pickup® den samme hvis jeg planlegger den utenom Shopify?

Nei. Henteavgiften på 4 dollar er en eksklusiv rabattert pris for forhandlere som bruker Shopify Shipping. Ingen ytterligere avgifter eller tilleggsavgifter legges til.

Jeg forsøkte å kansellere en henting, men får beskjed om at det er for seint å gjøre det. Blir jeg fortsatt belastet? Hva skjer hvis sjåføren dukker opp og jeg ikke har en pakke til dem?

Ja. Du blir fortsatt belastet siden sjåføren kommer for å plukke opp pakkene som avtalt.

Jeg prøvde å kansellere en henting, men det var tekniske problemer. Hva bør jeg gjøre? Blir jeg fortsatt belastet?

Vent noen minutter, og prøv deretter å kansellere hentingen på nytt. Du blir fortsatt belastet fordi sjåføren kommer for å hente pakkene som planlagt. Du kan også kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.

Hvor lang tid i forveien kan jeg planlegge en henting?

Du kan planlegge en henting opptil sju dager i forveien.

Jeg må planlegge en henting for i dag, en for i morgen og en for en dato frem i tid. Hvordan gjør jeg det?

For UPS og DHL Express kan du avtale flere hentinger hvis du har kjøpt minst én UPS-eller DHL Express-etikett. For USPS, må hver henting avtales separat gjennom USPS.

Jeg bruker en personlig UPS- eller DHL Express-konto for frakt. Hvordan kan jeg planlegge en henting i Shopify-administrator?

Hentinger er bare tilgjengelig hvis du har kjøpt en etikett i Shopify.

Jeg planla en henting av 10 pakker, men nå har jeg 15 som må hentes. Hva skal jeg gjøre?

Sjåføren henter alle pakkene du har klar for dem uten ekstra kostnader, uansett antall fraktetiketter du hadde kjøpt på det tidspunktet du planla en henting.