Sende HTTP-forespørsler i arbeidsflytene dine

Opprett arbeidsflyter som sender HTTP-forespørsler til eksterne webservere, API-endepunkter og URL-adresser. Du kan for eksempel opprette en arbeidsflyt som sender meldinger til en meldingstjeneste, eller som oppretter en vare i en prosjektstyrings-app.

HTTP-forespørselen kan støtte følgende HTTP-metoder:

• – sender en forespørsel om informasjon fra serveren.
  • Slett – fjerner en ressurs fra serveren.
  • Hode – henter HTTP-svarhoder på serveren.
  • Alternativer – henter alternativene og funksjonene som støttes av serveren.
  • Oppdatering – oppdaterer delvis en ressurs på serveren.
  • Putt – oppdaterer en ressurs på serveren.
  • Post – oppretter eller erstatter en ressurs på serveren.

Svarkoder

Etter at Flow sender HTTP-forespørselen, venter den i opptil 30 sekunder på at appen din skal svare med en HTTP-statuskode. Hvis en 30 sekunders Flow ikke har fått respons fra appen din, lukker den tilkoblingen til appen og den sender forespørselen på nytt.

Når Flow mottar et svar, behandler den kodene som følger:

Slik behandler Flow statuskoder.
Statuskoder Slik behandler Flow dem
200 suksess Flow antar at POST-forespørselen har blitt behandlet av appen din.
202 suksess Flow antar at POST-forespørselen har blitt godtatt av appen din.
4XX kundefeil

Hvis appen din sender en 429-statuskode (for mange forespørsler) uten et prøv-på-nytt-etter-hode, vil Flow sende HTTP-forespørselen (POST) med økende intervaller i opptil 24 timer.

Hvis appen din sender en 429-statuskode (for mange forespørsler) uten et prøv-på-nytt-etter-hode (som spesifiserer ventetid), sender Flow HTTP-forespørselen (POST) etter ventetiden (formatert i sekunder).

Hvis appen din sender en annen 4XX-kode, vil Flow anta at det oppstod en feil, og den sender dermed ikke POST-forespørselen på nytt.

5XX serverfeil Flow sender HTTP-forespørselen (POST) på nytt med økende intervaller i 24 timer.
Annen statuskode Hvis appen din returnerer en kode som ikke er beskrevet i denne tabellen, forutsetter Shopify Plus at det var en feil, og den sender dermed ikke POST-forespørselen på nytt.

Begrensninger

Ikke bland denne HTTP-forespørselshandlingen med app-handlinger som er opprettet med Flow-koblinger. Begge funksjonene sender HTTP-forespørsler, men de er forskjellige fra hverandre. HTTP-forespørselen som sendes med denne handlingen, inneholder for eksempel ikke en action_run_id i overskriften.

Det er et kjent problem at denne handlingen behandler 202 statuskoder som om forespørselen ble behandlet.

Sende en HTTP-forespørsel

1. I arbeidsflyten klikker du på Legg til handling.
  2. Velg Send HTTP-forespørsel.
  3. Fra HTTP-metoden i rullegardinmenyen fyller du ut feltene på følgende måte:

1. Velg en av HTTP-metodene.
    2. I URL-feltet angir du URL-adressen til serveren. Hvis du må sende parametre i nettadressen din, kan du spesifisere dem i overskriftstabellen.
    3. I brødtekst-feltet legger du til innholdet du vil sende til serveren. Når du sender meldinger, er det ofte nyttig å inkludere informasjon om kunden, bestillingen eller det aktuelle produktet. For å gjøre dette må du bruke malvariabler.
    4. Klikk på Lagre.

Relaterte koblinger