Oversiktsside

Oversikt-siden gir analyse på toppnivå av ytelsene til butikkene i organisasjonen din.

Oversikt

Hva brukere ser på denne siden avhenger av tilgangsnivået du har gitt dem. Brukere med Oversikt-tilgang ser beregninger og trender på tvers av alle butikkene dine. Brukere som ikke har denne tilgangen kan ikke se denne siden.

Beregningene som vises på siden Oversikt gjelder de siste 24 timene som standard, men du kan velge andre tidsperioder øverst på siden. Tidspunktene er basert på gjeldende tidssone i nettleseren din. Analyse i Shopify-administrator er imidlertid basert på inneværende dag, og bruker butikkens tidssone. Du må ta høyde for denne forskjellen hvis du vil sammenlikne beregninger i Oversikt med beregningene i Shopify-administrator.

Analyseseksjonen

Oversikt-siden er delt i to deler: den ene viser kombinert informasjon for alle butikker i organisasjonen, mens den andre viser informasjon for bestemte butikker.

Alle butikker

Analysedelen viser informasjon på tvers av alle butikkene i organisasjonen din øverst, og vises på alle Oversikt-sider. Det er to typer informasjon som vises:

• Totalomsetning - totalomsetningen fra butikkene i organisasjonen din. Dette beløpet beregnes ved hjelp av følgende formel:

Totalomsetning = bruttosalg (ekskludert salg av gavekort) - rabatter - pengemessige returer + avgifter + fraktavgifter

Fordi negative verdier, som rabatter eller returer, inkluderes i denne beregningen, er det mulig at du ser et negativt totalbeløp. Hvis du for eksempel har flere returer enn salg i den viste tidsperioden, vil totalomsetningen for denne tidsperioden være en negativ verdi.

• Totale bestillinger - det totale antallet bestillinger fra butikkene i organisasjonen din. Bestillingene i denne seksjonen inkluderer ikke bestillinger som bare inneholder gavekort.

Som standard vil valutaen som vises i denne seksjonen være satt til valutaen for den butikken i organisasjonen med det høyeste salget. For å endre valuta, klikker du ikonet over Totale bestillinger-seksjonen og velger din ønskede valuta.

Butikkdetaljer

Seksjonen med butikkdetaljer viser felter for hver butikk i organisasjonen, sortert i henhold til bruttoinntekt. Hvis du har fler enn seks butikker i organisasjonen, kan du navigere mellom sidene med piltastene nederst på skjermen. Hvis du vil se resultater for en bestemt butikk, kan du søke etter butikken med feltet Søk etter en aktiv butikk.

Hvert butikkfelt viser følgende informasjon:

• Totalomsetning - den totale omsetningen fra butikken. Dette beløpet beregnes ved hjelp av følgende formel:

Totalomsetning = bruttosalg (ekskludert salg av gavekort) - rabatter - pengemessige returer + avgifter + fraktavgifter

Fordi negative verdier, som rabatter eller returer, inkluderes i denne beregningen, er det mulig at du ser et negativt totalbeløp. Hvis du for eksempel har flere returer enn salg i den viste tidsperioden, vil totalomsetningen for denne tidsperioden være en negativ verdi.

• Totale bestillinger - Det totale antallet bestillinger fra butikken. Bestillingene i denne seksjonen inkluderer ikke bestillinger som bare inneholder gavekort.

• Gjennomsnittlig bestillingsverdi - gjennomsnittsverdien av bestillingene i den aktuelle tidsperioden. Dette beløpet beregnes ved hjelp av følgende formel: Total sales / Total orders

Valutaen som vises i butikkens felt er butikkens valuta. Du kan se en konvertering til valutaen som brukes i Alle butikker-seksjonen ved å holde musepekeren over Totalomsetning-verdien.

For mer detaljert informasjon kan du klikke på Totalomsetning, Totale bestillinger eller Gjennomsnittlig bestillingsverdi for å se en rapport i butikkens Shopify-administrator. For å finne ut mer om disse rapportene kan du se Salgsrapporter.

Relaterte koblinger